ΡΕΦίνιο/επίμαχες (Απόλλων-ΑΠΟΕΛ)

O ΡΕΦίνιο σχολιάζει στο ΚΕΡΚΙΔΑ ΝΕΤ τις επίμαχες φάσεις του αγώνα Απόλλων-ΑΠΟΕΛ...

*** Οφσάιντ σε βάρος του Απόλλωνα στο 28΄. Οριακή φάση... Σε τέτοιες περιπτώσεις το πλεονέκτημα ανήκει στον επιθετικό. Πιο σωστός αν άφηνε κάτω την σημαία ο βοηθός.

*** Στο 62΄ πτώση του Σέρτζιο στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ σε διεκδίκηση με τον Μιλάνοφ. Φυσιολογική επαφή, σωστά συνεχίστηκε το παιχνίδι χωρίς σφύριγμα.

*** Στο 75΄ ο Μάγκλιτσα κάνει δυνατό φάουλ στον Μοράις. Το λιγότερο ήταν ένα ριψοκίνδυνο κτύπημα από τον παίκτη του Απόλλωνα. Οι οδηγίες που έχουν οι διαιτητές είναι να αποβάλουν ποδοσφαιριστή με 2η κίτρινη σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο παίκτης του Απόλλωνα ήταν χρεωμένος με κίτρινη. Σύμφωνα με τους κανονισμούς θα έπρεπε να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη γιατί πήγε με τις τάπες στο πόδι του αντιπάλου.

*** Στο 78΄ ο Πίεχ κτυπά με τα χέρια στο πρόσωπο τον Νούνο Μοράις. Το ζητούμενο για το χρώμα της κάρτας είναι η δύναμη που είχε το κτύπημα. Εκεί κρίνεται αν ήταν κίτρινη ή κόκκινη. Ο διαιτητής αποφάσισε ότι η χρήση των χεριών δεν είχαν τόση ένταση που να δικαιολογείτο αποβολή του Πολωνού και περιορίστηκε στην κίτρινη κάρτα.

*** Στο 83' μαρκάρισμα του Γκόμεζ στον Πιέρο Σωτηρίου μέσα στην περιοχή. Δυνατή διεκδίκηση στον αέρα, λίγο απρόσεκτα με το αριστερό χέρι ο αμυντικός στηρίζεται στον ώμο του επιθετικού του ΑΠΟΕΛ για να διώξει την μπάλα. Οι οδηγίες προς τους διαιτητές είναι να μην σφυρίζουν εύκολα πέναλτι.

ΑΝ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΦΑΣΕΙΣ ο ΡΕΦίνιο θα τις σχολιάσει.