Οι πιο πετυχημένες «κυπριακές» μεταγραφές...

Για ακόμη μία σεζόν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ πήραν παίκτες από το «Νησί της Αφροδίτης» και οι Τουράμ, Αβραάμ, Ρόσα χαρακτηρίζονται ως οι πλέον πετυχημένες προσθήκες 

Διαχρονικά οι «μικρομεσαίοι» της Σούπερ Λιγκ «ψωνίζουν» παίκτες από την Κύπρο, καθώς είναι μία «αγορά» που αρέσει αρκετά. Στη τρέχουσα σεζόν είδαμε αρκετούς να μπαίνουν στο αεροπλάνο με  προορισμό την Ελλάδα και οι Τουράμ, Αβραάμ, Ρόσα μπορούν να χαρακτηριστούν ως οι πιο πετυχημένες «κυπριακές» μεταγραφές.

Ας δούμε τις πιο χαρακτηριστικές... 
 
ΜΑΡΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τον Πανιώνιο προερχόμενος από τον ΑΠΟΕΛ, εν ενεργεία διεθνής της Εθνικής Κύπρου. Ο 27χρονος αριστερός μπακ ξεκίνησε βασικός τη σεζόν, όμως στη πορεία ένας τραυματισμός σε συνάρτηση με το «ανέβασμα» του Τασουλή τον άφησε πίσω. Πλέον έχει «χάσει» την θέση του και «παίζει» το ενδεχόμενο επαναπατρισμού του, καθώς η Ανόρθωση τον «κοιτά» πολύ ζεστά. Και όχι μόνο... 
 
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗΣ: Επαναπατρίσθηκε τον Γενάρη για χάρη του Ατρόμητου ως δανεικός από την Ομόνοια. Ο 30χρονος μπακ δεν έχει παίξει πολύ καθώς στο αριστερό άκρο της άμυνας έχει καθιερωθεί ο Κατράνης, αλλά μπορεί να δώσει λύσεις και είναι «ανοικτό» αν θα συνεχίσει στο Περιστέρι.  
 
ΚΑΖΙΜ ΛΑΤΣΙ: Στο ΑΠΟΕΛ δεν είχε «χώρο» και έτσι βρέθηκε τον Γενάρη στον Λεβαδειακό ως δανεικός από τον Ολυμπιακό. Με τους Βοιωτούς όχι μόνο ντεμπουτάρισε στη μεγάλη κατηγορία, αλλά ο 21χρονος μέσος μετρά ήδη 9 συμμετοχές στη Σούπερ Λιγκ. 
 
ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΒΡΑΑΜ: Συγκαταλέγεται στους κορυφαίους της ΑΕΛ στην τρέχουσα σεζόν. Σε 22 ματς μετρά 2 γκολ και ισάριθμες ασίστ, ο 30χρονος ήρθε στα μέρη μας μετά από «γεμάτες» σεζόν με Ανόρθωση, Ομόνοια και Απόλλων Λεμεσού, ενώ είναι εν ενεργεία διεθνής στην Εθνική Κύπρου. Στο νησί της Αφροδίτης... ήδη τον νοσταλγούν. 
 
ΜΑΤΙΑΣ ΝΤΕΓΚΡΑ: Η πιο «άδοξη» προσθήκη από την Κύπρο, καθώς μετά το ντεμπούτο του με την Λάρισα, αποχώρησε από τους «βυσσινί» με αφορμή τα όσα συνέβησαν τότε μεταξύ του Αργεντινού πορτιέρο και του Αλέξη Κούγια.
 
ΤΟΝΙ ΚΑΛΒΟ: Οταν έφυγε από τον Αρη το 2011 συνέχισε στην Πάρμα και μετά βρέθηκε για 4 σεζόν στην Κύπρο και την Ανόρθωση. Με «γεμάτες» σεζόν επέστρεψε το καλοκαίρι στην Σούπερ Λιγκ και την Βέροια, όπου είναι εκ των λίγων «διασωθέντων» της. Ο Ισπανός χαφ «τιμά» τα λεφτά του. 
 
ΙΦΕΑΝΙ ΟΝΙΛΟ: Πριν από δύο χρόνια έβγαλε... μάτια στη Κύπρο, όταν σημείωσε 15 γκολ με την φανέλα του Ερμή Αραδίππου. Εκτοτε όμως ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό και έμεινε... πίσω, ενώ πριν έρθει τον Γενάρη στην Κέρκυρα, είχε 9 συμμετοχές και 1 γκολ με τον Αρη Λεμεσού. Στους Φαίακες ακόμη δεν έχει βρει τα... πατήματά του. 
 
ΡΟΤΖΕΡΙΟ ΤΟΥΡΑΜ: Ο λόγος που «εκτιμήσαμε» φέτος ακόμη περισσότερο το κυπριακό πρωτάθλημα. Ο 25χρονος μετά από τρεις σεζόν σε Αρη και Απόλλων Λεμεσού, ήρθε στα μέρη μας για λογαριασμό της Κέρκυρας και συγκαταλέγεται στις «αποκαλύψεις» της σεζόν. Σε 23 ματς βρήκε στόχο 7 φορές και ήδη γύρω από το όνομά του έχει στηθεί ένα «γαϊτανάκι»... μνηστήρων.  
 
ΦΑΡΛΕΪ ΡΟΣΑ: Τεχνίτης με «καλά» πόδια, ο 23χρονος τίμησε και με το παραπάνω τα λεφτά του με την φανέλα του Παναιτωλικού. Ο Βραζιλιάνος χαφ σε 18 εμφανίσεις του  μετρά 2 γκολ και 5 ασίστ και δεν διαφαίνεται κάποιος λόγος ώστε την επόμενη σεζόν να αλλάξει φανέλα.