ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ... Δεν είναι σημερινό φαινόμενο (ΑΠΟΨΕΙΣ/Θέσεις)

Παρακολουθώντας τις... κόντρες μέσω ανακοινώσεων στις οποίες  εμπλέκονται κυρίως οι μεγάλες ομάδες, κάποτε μέσω των γραφείων τύπου ή και απευθείας με τους πρωτοκλασάτους παράγοντές τους, πάμε πολλά χρόνια πίσω... Όχι τίποτα άλλο αλλά απλά για να αποδείξουμε πως διαχρονικά είναι κάτι που συμβαίνει στο ποδοσφαιρό μας εδώ και δεκαετίες... Απλά αλλάζουν οι πρωταγωνιστές και οι ομάδες.

Αρχές δεκαετίας του ‘90 ποιος δεν θυμάται τις μεγάλες κόντρες Απόλλων-Ανόρθωσης με τους Κίκη Κωνσταντίνου και Ντίμη Κίρζη; Ήταν μάλιστα στα πρώτα χρόνια της ελεύθερης ραδιοφωνίας όταν τότε εμφανίστηκαν πολλοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, όταν όλοι οι τηλεοπτικοί είχαν αθλητικές εκπομπές. Οι παλιότεροι θυμούνται τις... σκληρές ON AIR μάχες όπου μέχρι και για τσεκ χωρίς λίμιτ σε μία περίπτωση έγινε αναφορά! Ποιός ξεχνά την κρίση λόγω της μεταγραφής Δημήτρη Ιωάννου από τον Απόλλωνα στην Ανόρθωση και την καυτή αντιπαράθεση...

Να πάμε στη συνέχεια σε κάποιες μεγάλες κόντρες Ανόρθωση-Ομόνοια με ένα σκηνικό μάλιστα σε τηλεοπτικό πρόγραμμα όταν έγινε χαμός ανάμεσα σε Κίκη και Σεραφείμ... Ακούστηκαν πολλά τότε! Μπλέχθηκαν και τα πολιτικά στη μέση...

Να προχωρήσουμε στην κόντρα Κίκη Κωνσταντίνου και Κρις Τριανταφυλλίδη, όταν Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ ήταν σε αντιπαράθεση; Και τι δεν λέχθηκε τότε... για γυάλινα σπίτια και πολλά άλλα.

Μετά αρχές της δεκαετίας του 2000 το... κακό μεταφέρθηκε στην Λευκωσία με ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια και τους συγχωριανούς Πρόδρομο και Σεραφείμ. Δεν ήταν λίγες οι φορές που βρέθηκαν στα χαρακώματα...

Κάπου εκεί γύρω είχαμε επίσης και την εμφάνιση του Χριστόφορου Τορναρίτη που κοντραρίστηκε με διάφορους. Έπαιξε μάλιστα και το περιβόητο για... αγορά του γρασιδιού αν χρειαζόταν!!! Καλός "παίκτης" ήταν συχνά και ο πρόεδρος της Σαλαμίνας Διόφαντος Χρυσοστόμου με διάφορυς... αντιπάλους στις εκπομπές. Ο γιατρός όπως έλεγαν οι παλιοί ήταν... ευθύς και γινόταν χαμός όταν έκανε παρεμβάσεις. 

Το 2005 ήταν σκληρή χρονιά στις σχέσεις ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση με τις δύο ομάδες να είναι στο επίκεντρο ενώ έγινε χαμός στην διακοπή του αγώνα Ανόρθωση-Απόλλων με μεγάλο απόηχο για τον τραυματισμό του Σωφρόνη Αυγουστή και την ιστορία με το μπετατίν που η... μυρωδιά της κρατάει μέχρι σήμερα.

"Παρέμβαση" στα τεκταινόμενα είχε οταν υπηρέτησε και ο πρόεδρος της ΑΕΛ Άκης Έλληνας ο οποίος όταν αποφάσιζε να... επέμβει ήταν θυελλώδης.

Παρόμοιες εικόνες και το 2010 με ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια και στην μέση διάφορα... με ακραίους χαρακτηρισμούς. Αντιπαραθέσεις και το 2011 κατά κύριο λόγο ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση σε μεγάλο διάστημα του πρώτου γύρου.

Από εκεί και έπειτα οι αντιπαραθέσεις έγιναν πιο συχνές και διογκώθηκε το πρόβλημα. Τα social media διευκολύνουν τους "αντιμαχώμενους". Ειδικά τα τελευταία 3-4 χρόνια παράγινε με το το Facebook με ολοένα περισσότερους να μπαίνουν στον χορό. 

Είμαστε σε μία εποχή που η έκρηξη είναι τόσο μεγάλη που μόνο ζημιά προκαλεί στο ποδόσφαιρο. Το 1990 καυγάδιζαν οι παράγοντες αλλά τουλάχιστον τα γήπεδα ήταν γεμάτα. Τώρα γίνεται ΠΟΛΕΜΟΣ εντυπώσεων αλλά με τα γήπεδα να αδειάζουν επικίνδυνα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ και ΜΗΝΥΜΑ της παρέμβασής μας... Επιτέλους οι παράγοντες των ομάδων ας σταματήσουν αυτή την τακτική η οποία μπορεί να τους ικανοποιεί γιατί... ικανοποιούν το φανατικό τους κοινό (ΟΧΙ ΟΛΟΥΣ) αλλά σε βάθος χρόνου οδηγεί τους ιδίους και τους συλλόγους τους σε μόνιμες αχρείαστες αντιπαραθέσεις.

Προτιμούμε να μειωθούν τα κλικς μας παρά να φορτώνουμε τις αχρείαστες αυτές παρεμβάσεις. Ίσως και η πολιτεία (ΚΟΑ) αλλά και η ΚΟΠ θα πρέπει να γίνουν πιο σκληροί απέναντι σε όσους δυναμιτίζουν το κλίμα με το παραμικρό.

Το ρεπορτάζ επιμελήθηκε το kerkida.net team

*** Ενδεχομένως να έχουμε αφήσει πίσω αρκετά γεγονότα της 30ετίας... Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους παράγοντες των ομάδων και τις ποδοσφαιρικές αρχές για να γίνουν πιο ουσιαστικοί στην διαχείριση του χώρου.

*** Σαφώς και φέρουμε ευθύνη ως ΜΜΕ. Ο καθένας ας αναλάβει το δικό του μερίδιο...