Τα είΧε όλα και… χαμός για παραμονή! (Φώτος)

Σε ένα ματς που είχε γρήγορό ρυθμό, φάσεις, ακυρωθέν γκολ, και... αλλαγή διαιτητή, Εθνικός και Καρμιώτισσα εξήλθαν ισόπαλοι 1-1, στο Δασάκι. Στους 36 βαθμούς ο Εθνικός, στους 34 η Καρμιώτισσα που νιώθει την... ανάσα της Δόξας που έχει 31.

Το σκορ άνοιξε στο 13' ο Μανογιάν για την Καρμιώτισσα ενώ ο Εθνικός ισοφάρισε στο 56΄ με τον Κρατσιούνοφ. 

Νωρίτερα στο 37΄ είχε ακυρωθεί λανθασμένα γκολ για τον Εθνικό από τον βοηθό διαιτητή Νίκο Εγγλέζου, που αποχώρησε τραυματίας στο 41' με το παιχνίδι να διακόπτεται για λίγα λεπτά και τον τέταρτο διαιτητή, Τιμόθεο Χριστοφή, να παίρνει τη θέση του.

Πρώτη φάση και γκολ για Καρμιώτισσα

Στα πρώτα λεπτά, η Καρμιώτισσα πίεζε ψηλά και δυσκόλευε την κυκλοφορία του Εθνικού, ενώ άρχισε να κερδίζει μέτρα και να κυκλοφορεί την μπάλα.

Αυτή η πίεση απέφερε καρπούς στο 13' όταν ο Δημητρίου έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Μανογιάν δεν δυσκολεύτηκε να γράψει από κοντά με πλασέ το 0-1.

Η Καρμιώτισσα λίγο έλειψε να κάνει δύο τα γκολ της αφού ακολούθησε ένα σουτ του Αντάμοβιτς στο 17΄ το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ ο Πρότσεκ.

Αντίδραση με ανεπανάληπτες ευκαιρίες και γκολ που δεν μέτρησε

Στο 19'  ήταν η σειρά του Εθνικού να χάσει την πρώτη του και μάλιστα σπουδαία ευκαιρία. Ο Ζελάγια σέντραρε όμως ο Κυπριανού από πολύ κοντά αστόχησε στέλνοντας την μπάλα να κοντράρει σε αντίπαλο και κόρνερ. Ακόμα πιο μεγάλη ευκαιρία έχασαν οι γηπεδούχοι στο 23΄. Μετά από πλάγιο του Πιντσέλι η μπάλα έφτασε στον Κατσαράβα που μόνος του απέναντι στην εστία, έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Ακολούθησε στο 31' μια καλή προσπάθεια από τον Αρέστη με το σουτ του όμως να μην έχει ευτυχή κατάληξη.

Ακυρωθέν γκολ, φωνές και αλλαγή επόπτη!

Η πιο μεγάλη ευκαιρία για τον Εθνικό ήρθε στο 37'  όταν μετά από κεφαλιά του Ντόμπνιακ η μπάλα πήγε στο δοκάρι, ο Κρατσιούνοφ έκανε το σουτ και ο Καϊρίνος απέκρουσε, όμως όπως δείχνει η επαναληπτική προβολή η μπάλα πέρασε τη γραμμή και η φάση έπρεπε να μετρήσει ως γκολ.

Στο 41΄είχαμε διακοπή για ένα οχτάλεπτο, αφού ο δεύτερος βοηθός Νίκος Εγγλέζου αποχώρησε τραυματίας. Τη θέση του πήρε ο Τιμόθεος Χριστοφή.

Η τελευταία ευκαιρία στο πρώτο μέρος έγινε στο 45΄, με την κεφαλιά του Όρντος να καταλήγει μόλις άουτ.

Τώρα μέτρησε και 1-1!

Ο Εθνικός μπήκε πιο δυνατά από την αρχή του δευτέρου μέρους και στο 56΄ η πίεση του απέφερε καρπούς. Ο Πιντσέλι έκανε το πλάγιο και έστειλε την μπάλα στο κεφάλι του Κρατσιούνοφ που με τη σειρά του έγραψε το 1-1!

Γρήγορος ρυθμός και ευκαιρίες εκατέρωθεν!

Στη συνέχεια το παιχνίδι άνοιξε και οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μια την άλλη, εκατέρωθεν. Στο 61΄ο Αντάμοβιτς έβγαλε κάθετα στον Όρντος που πλάσαρε όμως είδε τον Πρόσεκ να αποκρούει σε κόρνερ. Στο 64' ο Ζελάγια έβαλε τον Κατσιαράβα μόνο σε τετ-α-τετ, όμως ο τελευταίος έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 66' ήταν η σειρά της Καρμιώτισσας να απειλήσει με τον Όρντος να πλασάρει και τον Πρόσεκ να μπλοκάρει, ενώ στο 69΄ο Βαττής μετά από όμορφή προσπάθεια, έστειλε την μπάλα εκτός. Ένα λεπτό αργότερα ο Κατσιαράβα μπήκε στην περιοχή με τους αμυντικούς να τον ανακόπτούν τελευταία στιγμή. Μια φάση που ξεσήκωσε διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους που ζητούσαν πέναλτι.

Στο 76΄ ακολούθησε σπουδαία ευκαιρία για την Καρμιώτισσα, με τον Πρόσεκ να αποκρούει με διπλή προσπάθεια το μακρινό σουτ του Μπάρμπαρο. Στο 88΄ ο Κατσιαράβα έσπρωξε τον Καϊρίνο σε μια διεκδίκηση, με την μπάλα να καταλήγει στα δίκτυα όμως το γκολ αυτή τη φορά ακυρώθηκε ορθά ως φάουλ.

Στο 93' ο Εθνικός έχασε μοναδική ευκαιρία αφού την κεφαλιά του Στόιτσεφ απέκρουσε σωτήρια ο Καϊρίνος ενώ στο ριμπάουντ ο Ζελάγια έστειλε την μπάλα άουτ. Λίγο αργότερα ο Κατσαράβα δεν έκανε καλό κοντρόλ, κι έτσι δεν έγινε απειλητικός μέσα στην περιοχή με το 1-1 να παραμένει ως το τέλος.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ: Πρότσεκ, Στόϊτσεφ, Αρέστη(Αράμπαλ 63'), Φιλίποφ, Κυπριανού (Κιπιάνι 83'), Πιντσέλι, Ιλουρίτζε (Ενέσκου 52'), Κρατσούνοφ, Ντόμπνιακ, Κατσαράβα, Ζελάγια

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ: Καϊρίνος, Βοσκανιάν, Όστοϊτς, Λοκόμπε, Δημητρίου, Μανογιάν(Πάσεκ 63'), Μπόλιανετς, Σάλιακας, Αντάμοβιτς, Βαττής (Μπάρμπαρο 74'), Όρντος (Σταύρου 89')

Κίτρινες: Πιντσέλι, Αρέστη, Κρατσούνοφ, Ζελάγια / Βοσκανιάν, Όστοϊτς

-Διαιτητής ορίστηκε ο Χρίστος Νικολαϊδης, με βοηθούς την Αγγέλα Κυριάκου και Νίκο Εγγλέζου.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (7η):  Νέα Σαλαμίνα-Εθνικός / Καρμιώτισσα-Ερμής

Τα ρεπορτάζ του αγώνα ανάμεσα σε Εθνικό και Καρμιώτισσα είναι μια προσφορά της Bet on Alfa