Τουλάχιστον γλύτωσε το βαθμό… (φώτος)

Στην αυλαία της δράσης της 6ης στροφής του β’ ομίλου Άρης και Νέα Σαλαμίνα αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1.

Έχοντας από έναν βαθμό κέρδος δεν μπορούν να είναι ικανοποιημένοι οι γηπεδούχοι αφού μετά τη νίκη της Δόξας μειώθηκε η μεταξύ τους διαφορά στη μάχη αποφυγής της διαβάθμισης. Την ίδια στιγμή οι φιλοξενούμενοι μείωσαν τη διαφορά από τον πρωτοπόρο του γκρουπ Ερμή.

Σε ό,τι αφορά την διαμόρφωση του σκορ οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν στο 17’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ από μακρινή απόσταση του Γκράτσι, ενώ η ελαφρά ταξιαρχία ισοφάρισε στο 71’ με τον Πούλπο. 

Κατοχή ο Άρης, αντεπιθέσεις η Νέα Σαλαμίνα
Η έλευση των πρώτων λεπτών βρήκε τον Άρη να έχει την κατοχή και να θέλει να γίνει επικίνδυνος. Από την άλλη η Νέα Σαλαμίνα χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό στη σύνθεσή της ξεκάθαρα προσπάθησε να δώσει χώρο ώστε να κτυπήσει στην κόντρα.  Όλα αυτά με την συμπλήρωση 10 λεπτών. 

0-1 στο 17’ με γκολάρα Γκράτσι
Στην πρώτη της τελική προσπάθεια η Νέα Σαλαμίνα κατάφερε ν’ ανοίξει το σκορ. Κερδίζοντας φάουλ περίπου πέντε μέτρα εκτός περιοχής, ο Γκράτσι δοκίμασε να εκτελέσει απευθείας και με τρομερή δύναμη έστειλε την μπάλα στα δίκτυα γράφοντας το 0-1. Αμέσως μετά το γκολ που πέτυχε ο Ιταλός αμυντικός δέχθηκε και την κίτρινη κάρτα αφού έτρεξε να πανηγυρίσει πρώτα μπροστά στην εξέδρα του Άρη. 

Ευκαιρία πάλι από στημένη φάση…
Με τον Άρη να δείχνει εμφανώς επηρεασμένος μετά το γκολ που δέχθηκε (είχε τη κατοχή αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει) στη συνέχεια η Νέα Σαλαμίνα έλεγξε το ρυθμό του αγώνα. Μάλιστα δέκα λεπτά αργότερα λίγο έλειψε με πανομοιότυπο τρόπο να πετύχει δεύτερο γκολ.  Κερδίζοντας φάουλ σε καλή θέση ο Εγγλέζου εκτέλεσε απευθείας όμως έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Γιαννακόπουλου. 

Νέα πολύ καλή στιγμή στο 36’ 
Μετά από μια υποδειγματική αντεπίθεση ο Μπεμπέ έδωσε στον κενό χώρο στον Εγλλέζου, αυτός  ταχύτατα διένυσε αρκετά μέτρα και μπήκε στην περιοχή όμως το σκαφτό πλασέ που επιχείρησε δεν ήταν ικανό να νικήσει τον Γιαννακόπουλο. Στην επαναφορά της μπάλας ο Μπεμπέ πάλι δεν πρόλαβε να την σπρώξει στα δίκτυα αφού τον πρόλαβαν οι αμυντικοί των γηπεδούχων. 

Κακό παιχνίδι αρχές της επανάληψης…
Το δεύτερο μέρος βρήκε τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται και να μην μπορούν να γίνουν απειλητικός. Πιο ενεργητικός επιθετικά ο Άρης ο οποίος  ήταν πίσω στο σκορ και δημιούργησε δυο καλές τελικές προσπάθειες. 

Κατοχή ναι μεν αλλά… 
Στη συνέχεια ο Άρης είχε κατά συντριπτικά υπέρ του την κατοχή αλλά πάλι όμως δεν μπορούσε να γίνει σοβαρά απειλητικός. Έτσι η Νέα Σαλαμίνα κρατουσε εύκολα το υπέρ της σκορ. 

1-1  με Πούλπο στο 72’
Από στημένη μπάλα ο Άρης βρήκε τη λύση ισοφαρίζοντας σε 1-1. Στο 72’ ο Αουρέλιο από στημένη μπάλα έκανε το βαθύ γέμισμα, Μαραγκουδάκης έκανε την κεφαλιά αναγκάζοντας τον Βεσελόφσκι να διώξει με υπερένταση στη δεξιά του γωνιά όμως στην επαναφορά ο Πούλπο από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. 

Όποιος το βάλει…
Τα τελευταία είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού ήταν ξεκάθαρο ότι όποιος κατάφερνε να πετύχει γκολ θα έπαιρνε και τη νίκη. Το μας ήταν ανοικτό με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει. Παρόλα αυτά τίποτα δεν άλλαξε και έτσι οι δύο ομάδες μοίρασαν από ένα βαθμό. 

AΡΗΣ: Γιαννακόπουλος, Παχίπης (68' Αντωνίου), Μενέντες, Γιούσεφ (84' Όσκαρ), Μάρτινς, Αουρέλιο, Ευσταθίου, Ράσμους, Φράγκος (57' Πούλπο), Γουέλνα, Μαραγκουδάκης

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Βεσελόφκσι, Μπεμπέ (70' Κολοκούδιας), Ντουντού (77΄Αμπελάιρας), Κούσουλος, Φούσκο, Άντονιτς, Σκοπελίτης, Γκράτσι, Ελευθερίου, Μπριζίτο (90'  Μάατσι), Εγγλέζου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:  Γουέλνα / Σκοπελίτης (2η), Γκράτσι (2η), Ελευθερίου

-Κόπηκαν 69 εισιτήρια. 

-Διαιτητής ορίστηκε ο Δημήτρης Μασιά, με βοηθούς τους Γιώργο Σάββα και Κυριάκο Κυριάκου.

-Τα έξι γκολ έφτασε για λογαριασμό του Άρη ο Πούλπο. 

-Δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Ιταλό αμυντικό της Νέας Σαλαμίνας Νταβίντ Γκράτσι.

-Αναγκαστική ήταν η αλλαγή του Ντουντού. 

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (7η):  Νέα Σαλαμίνα-Εθνικός / Δόξα-Άρης  

Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της Bet on Alfa