Το έσωσε ο Πίττας στο 93΄(φώτος)

Η ΑΕΛ κρατούσε την νίκη στα χέρια της μέχρι το 90+3 όμως ο Πίττας κατάφερε με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ να σώσει τον βαθμό για τον Απόλλωνα. Τελικό 1-1 στο Τσίρειο. Η ΑΕΛ ήταν κατά γενική ομολογία καλύτερη από τον αντίπαλο της όμως όπως και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου των Play Off, δέχτηκε την ισοφάριση στις καθυστερήσεις. Ο Πίτι ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 28ο λεπτό για τους φιλοξενούμενους.

Το www.kerkida.net ήταν στο Τσίρειο.

Α΄ Ημίχρονο

Χωρίς κάτι ιδιαίτερο κύλησε το πρώτο 20λεπτο στο Τσίρειο. Η ΑΕΛ μπήκε μεν πιο δυνατά από τους τυπικά γηπεδούχους στα πρώτα 5 λεπτά ωστόσο ο Απόλλωνας κατάφερε να ισορροπήσει. Οι δύο ομάδες δυσκολεύονταν αρκετά να δημιουργήσουν τελική προσπάθεια. 

ΓΚΟΛ με Πίτι

Η ΑΕΛ ανέβασε στροφές και στο 28ο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Πίτι. Ο Σοάρες άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Αϊρόσα. Αυτή έφτασε στον Ισπανό ο οποίος με σουτ στο ύψος της περιοχής την έστειλε στα δίκτυα του Μπρούνο Βάλε για το 0-1.

Ο Απόλλωνας δεν είχε καθόλου καλή αντίδραση απ όταν δέχτηκε το γκολ. Πέραν του ότι δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Ρόμο, οι "γαλάζιοι" έκαναν πολλά λάθη. Από την άλλη η ΑΕΛ παίζοντας πιο απελευθερωμένα, κράτησε την μπάλα στα πόδια της καταφέρνοντας να επισκεφτεί την εστία του Βάλε σε άλλες 2-3 περιπτώσεις. Η ΑΕΛ με τους Νικολάου και Σοάρες κέρδισε τις περισσότερες μάχες. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ΑΕΛ να έχει το προβάδισμα.

Β΄ Ημίχρονο

Ο Απόλλωνας μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος. Ο Σωφρόνης Αυγουστή απέσυρε στην ανάπαυλα τον Σέρτζιο βάζοντας στην θέση του τον Σεμέδο. Ο Πέδρο οπισθοχώρησε στο δεξί άκρο της άμυνας. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 51ο λεπτό με στημένο του Ντα Σίλβα, η μπάλα από την εκτέλεση του Βραζιλιάνου κόντραρε και έφυγε έξω από την εστία του Ρόμο.  

Με την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού ο Απόλλωνας ήταν σαφώς βελτιωμένος στο δεύτερο μέρος. Κρατώντας την μπάλα, οι ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη Αυγουστή είχαν διάθεση να απειλήσουν όμως δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν σοβαρές προϋποθέσεις ισοφάρισης. 

Ευκαιρίες για την ΑΕΛ...

Η πρώτη τελική για την ομάδα της ΑΕΛ σημειώθηκε στο 68ο λεπτό. Ο Σοάρες σέντραρε όπως η κεφαλιά του Μαύρου κατέληξε στον Μπρούνο Βάλε. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο νεαρός επιθετικός της ομάδας του Μπαλταζάρ έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Φορτούνα μοίρασε με το κεφάλι στον Μαύρου όμως το σουτ του στην κίνηση πέρασε μόλις άουτ. Ο Μαύρου απόλεσε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 76ο λεπτό. Ο Σάσι μπήκε στην περιοχή του Βάλε, έδωσε την μπάλα στον συμπαίκτη του όμως αυτός δεν κατάφερε να πλασάρει με αποτέλεσμα να χαθεί άλλη μια μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ. 

ΓΚΟΛ ο Πίττας στο 90+3!

Δύο λεπτά πριν το τέλος της πεντάλεπτης καθυστέρησης ο Απόλλωνας κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Πίττα. Ο νεαρός με κεφαλιά νίκησε τον Ρόμο διαμορφώνοντας το τελικό 1-1 στο Τσίρειο. 

ΑΠΟΛΛΩΝ: Βάλε, Βινίσιους, Κυριάκου, Σέρτζιο (46΄ Σεμέδο), Γκόμες, Σακέτι (83΄ Πίττας) Ντα Σίλβα, Ζοάο Πέδρο, Σαρδινέρο, Παππουλής (73΄ Στυλιανού) Μαγκλίτσα

ΑΕΛ: Ρομό, Αιρόσα, Φορτούνα, Λαφράνς, Μιτρέα, Σοάρες, Πίτι (78΄ Σαβανέ) Νικολάου, Γεωργιάδης (84΄Χ. Κυριάκου), Μπλάνκο (67΄ Σάσι), Μαύρου

Κίτρινες: Μαγκλίτσα (χάνει το επόμενο παιχνίδι), Γκόμες, Σακέτι (χάνει το επόμενο παιχνίδι) Πίτι, Λαφράνς, Αϊρόσα (χάνει το επόμενο παιχνίδι)

**Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Βασίλης Δημητρίου, με βοηθούς τους Μάριο Καλογήρου και Όμηρο Τζιωρτζή.

-EΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Α'ΟΜΙΛΟΣ (7η) ΑΕΚ-Απόλλων/ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ 

Τα ρεπορτάζ του Απόλλων - ΑΕΛ είναι μια προσφορά της Bet on Alfa