(ΑΠΟΨΗ) Ρε συ Μέσι μήπως είσαι ο Μεσσίας τελικά;

Γράφει η Έλενα Θωμά

Κάποια τον αποκαλούν Μεσσία και κάποιοι άλλοι απλά Μέσι. Κάποιοι αμφισβητούν ότι είναι ο καλύτερος παίχτης όλων των εποχών ενώ κάποιοι άλλοι απλά τον αποθεώνουν. Δεν ξέρω αν έχει το άγγιγμα του Μίδα, αν ο Θεός τον προίκισε με την μεγαλύτερη μαγεία και ποδοσφαιρική χάρη σίγουρα όμως ξέρω ότι ο Λιονέλ Μέσι αφήνει εποχή κατατροπώνοντας στο διάβα του τέρατα του σύγχρονου ποδοσφαίρου προσφέροντας απλόχερα το ταλέντο και την εξυπνάδα του.

Είναι αλήθεια ότι γράφτηκαν και ειπώθηκαν αξιοζήλευτα λόγια για τον <<μικρό>> μάγο που μόνο μικρός δεν είναι. Ολόκληρες συζητήσεις γίνονται και θα γίνονται για την τύχη που έχουμε να ζούμε σε μια εποχή που ο ποδοσφαιριστής αυτός <<χτυπά>> ανελέητα ποδοσφαιρικές ομάδες με τεράστια ιστορία ωστόσο δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε και πάλι στον <<ποιητή>> της μπάλας που ψες για ακόμη μία φορά φρόντισε να μας αφήσει <<στήλη άλατος>> που απλά τον παρακολουθούσαμε και ξέραμε ότι μόνο αυτός μπορεί να μας χαρίσει τέτοιες στιγμές συγκίνησης και ευφορίας. Που το πας ρε Μεσσία, που θα φτάσεις και κυρίως που θα σταματήσεις? Κόντρα στα προγνωστικά, κόντρα στην ψυχολογία, κόντρα στο άγχος, κόντρα σε ένα κατάμεστο Σαντιάγκο Μπερναμπέου όρθωσες το ανάστημα σου και χτύπησες σαν γίγαντας. Δεν γίνεται κάθε φορά να βρίσκουμε και κάτι διαφορετικό να λέμε για σένα που πήρες μια ολόκληρη ομάδα και μια ολόκληρη πόλη στις πλάτες σου γεμίζντας την περηφάνια.

Αγαπητοί μου απολαύστε αυτό που βλέπουν τα μάτια μας. Σε μερικά χρόνια θα μπορούμε να λέμε στα παιδιά μας ότι θυμόμαστε τον Μέσι να παίζει ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω αν είναι ο καλύτερος που έχει περάσει από τα γήπεδα αφού δεν έζησα τις εποχές του Μαραντόνα και του Πελέ, ξέρω όμως σίγουρα ότι μόνο αυτός με σηκώνει από τον καναπέ μου στις 12 το βράδυ για να πανηγυρίσω και να θαυμάσω αυτή την μαγεία. Κάποιοι σήμερα σε αποκαλούν Άγιο ρε συ Μέσι μήπως είσαι;