ΤΕΛΟΣ εποχής για τον αρχηγό

Τέλος εποχή στην καλαθοσφαιρική Ένωση, με τον αρχηγό της ομάδας Νικόλα Θωμά να ανακοινώνει την απόφαση του για κλείσιμο της καριέρας του. 

Με ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της ομάδας στο Facebook, οι "βυσσινί" ευχαριστούν τον Νικόλα για όλα, ελπίζοντας να βρουν τον τρόπο να τον μεταπείσουν και να παραμείνει στην ομάδα για μία ακόμα χρονιά!

Αναλυτικά:

Νικόλας Θωμά Νο6 - ένα Όνομα, μία Ιστορία.

Γνωρίζοντας τον Νικόλα Θωμά Nikolas Thoma, δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα μιλούσαμε για την οριστική απόφαση του να βάλει τέλος στην επαγγελματική του καριέρα με τη πορτοκαλί μπάλα. Για να σας είμαστε ειλικρινείς, δείχνει πάντοτε τόσο ακούραστος και τόσο ερωτευμένος με το μπάσκετ και φυσικά με την ομάδα της ΕΝΠ που σκεφτομασταν ότι δε θα σταματούσε ποτέ...και πόσο ακόμη, αυτή τη στιγμή που μπαίνει η ομάδα στο νέο της γήπεδο αλλά και που ο ίδιος έκανε μια από τις καλύτερες σεζόν στην Α κατηγορία (τόσο προσωπικά αλλά και γενικότερα, αντιπροσωπεύοντας τους Κύπριους καλαθοσφαιριστές).

Από την άλλη όμως, ίσως να είναι και η ιδανική στιγμή για τον ίδιο να αφήσει την αγωνιστική δράση και να αναλάβει κάποιο άλλο σημαντικό πόστο στην ομάδα που τόσο αγαπά, με μοναδικό στόχο να αφήσει και εκεί τη δική του εποχή.

Δεν πρόκειται για υπερβολή. Η λέξη 'εποχή' που χρησιμοποιούμε, είναι ακριβώς αντίστοιχη της εικόνας που μας αφήνει ο Νκόλας Θωμά. Βγαλμένος από μια άλλη εποχή, με αληθινή και ανιδιοτελή αγάπη για το άθλημα, με πρωτόγνωρο ήθος, με κουλτούρα διαφορετική και αμέτρητη έμπνευση. Μετράει 25 χρόνια συνεχούς προσφοράς και συμμετοχής στο άθλημα της καλαθόσφαιρας, εκ των οποίων, τα σχεδόν 20 χρόνια, αγωνιζόμενος με τη βυσσινί φανέλα και πολλά από αυτά και ως αρχηγός, στις μικρές και μεγάλες ομάδες της ΕΝΠ. 

Πάντα αγωνιζόμενος στον άσσο και στην θέση δύο, ο Θωμά συγκαταλέγεται στους top σκόρερ και πρώτους σε ασίστ της ομάδας, με φοβερή άμυνα και γενικότερα αξιοζήλευτα στατιστικά! Πραγματικός αρχηγός, υπόδειγμα αθλητή, με θάρρος και άριστο θράσος όταν έπρεπε, έκανε και έλεγε πάντοτε αυτό που πραγματικά ήταν σημαντικό για την ομάδα. Και προ πάντων, για όλους αγαπητός και αποδεκτός!

Όλα αυτά δεν είναι υπερβολές....είναι το ελάχιστο...! Είναι το μοναδικό που μπορούμε να πούμε και να πράξουμε εδώ, μέσα από την ιστοσελίδα μας στο facebook για τον αγαπημένο μας αρχηγό....

Μιλώντας μαζί του, ξανά και ξανά, μας ξεκαθάρισε ότι η απόφαση του είναι οριστική, όμως εμείς ελπίζουμε ότι θα τον μεταπείσουμε και να τον δούμε να αγωνίζεται ξανά με τη βυσσινί φανέλα στο νέο μας γήπεδο!