Η απάντηση της Αστυνομίας στο ΑΠΟΕΛ

Η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τοποθετείται σχετικά με την επιστολή του Σωματείου ΑΠΟΕΛ στον Ζαχαρία Χρυσοστόμου...

"Σχετικά με την επιστολή του ΑΠΟΕΛ προς τον Αρχηγό Αστυνομίας κ. Ζαχαρία Χρυσοστόμου ημερομηνίας 25/4/2017 για μέτρα ασφαλείας στον ποδοσφαιρικό αγώνα ΣΑΛΑΣ μεταξύ των ομάδων ΑΝΟΡΘΩΣΗ – ΑΠΟΕΛ, η οποία παραλήφθηκε σήμερα 26/4/2017 και δημοσιευμάτων που ακολούθησαν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Η Αστυνομία αντιμετωπίζει πάντοτε όλους τους αθλητικούς αγώνες με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό, λαμβάνοντας υπόψη μεταξύ άλλων και τις πληροφορίες που υπάρχουν για κάθε αγώνα.
Όσο αφορά την αστυνόμευση του επικείμενου ποδοσφαιρικού αγώνα ΣΑΛΑ μεταξύ των ομάδων ΑΝΟΡΘΩΣΗ – ΑΠΟΕΛ που θα διεξαχθεί στις 27/4/2017 στη Λάρνακα, θα ληφθούν όλα τα δέοντα μέτρα.
Παράλληλα, θα ληφθούν υπόψη διάφορες παράμετροι, καθώς επίσης και πρόσφατα γεγονότα που έλαβαν χώρα σε αθλητικές συναντήσεις.

Σχετικά με την αναφορά στο μέτρο ταυτοποίησης φιλάθλων, τονίζεται ότι αυτό αποφασίζεται στη σύσκεψη ασφαλείας που προηγείται του αγώνα και εφαρμόστηκε με σοβαρότητα από τους επιτηρητές στους πρόσφατους αγώνες, με την συμβολή της Αστυνομίας. Η ταυτοποίηση φιλάθλων θα εφαρμοστεί και στον αυριανό αγώνα.

Επίσης, επικροτούμε το ενδιαφέρον της ομάδας του ΑΠΟΕΛ και καλούμε τόσο τους παράγοντες της εν λόγω ομάδας ή και οποιουσδήποτε άλλους κατέχουν οποιεσδήποτε πληροφορίες να ενημερώσουν την Αστυνομία.

Τέλος, επαναλαμβάνεται ότι ο χουλιγκανισμός είναι φαινόμενο το οποίο απαιτεί συνεργασία, συλλογική αντιμετώπιση και όλοι οφείλουν να συστρατευτούν και να στηρίξουν την Αστυνομία στις προσπάθειες που καταβάλλει για πάταξη του φαινομένου αυτού".