Αστυνομία για το ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ

Ενόψει του ποδοσφαιρικού αγώνα για το Πρωτάθλημα CYTA μεταξύ των ομάδων ΑΕΛ - ΑΠΟΕΛ, που θα διεξαχθεί τη Κυριακή 30.4.2017 και ώρα 18:00 στο Τσίρειο Στάδιο στη Λεμεσό, η Αστυνομία Κύπρου ανακοινώνει τις ακόλουθες διευθετήσεις:

Οι είσοδοι του Σταδίου θα ανοίξουν για το κοινό η ώρα 16:30 και καλούνται οι οπαδοί των δύο ομάδων να προσέλθουν έγκαιρα στο γήπεδο ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα τον αγώνα. Η τυχόν αργοπορημένη προσέλευση των οργανωμένων οπαδών θα συνεπάγεται και αργοπορία εισόδου στις κερκίδες. 

Στους οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας ΑΕΛ, θα παραχωρηθεί  η ανατολική κερκίδα  και θα λειτουργήσουν οι Είσοδοι αρ. 3 και 4 του Σταδίου καθώς και η Είσοδος για κατόχους Καρτών Διαρκείας. Στους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας του ΑΠΟΕΛ θα παραχωρηθεί η  Δυτική Κερκίδα και θα λειτουργήσει η Είσοδος 1 .    
Στο γήπεδο θα λειτουργήσουν ταμεία μόνο για τους φιλάθλους της ΑΕΛ. Για τους φιλάθλους του ΑΠΟΕΛ τα εισιτήρια διατίθενται προς προπώληση και στο γήπεδο ΔΕΝ θα λειτουργήσουν ταμεία. Είσοδος στους φίλαθλους θα επιτραπεί  στη κερκίδα η οποία καθορίζεται στο εισιτήριο.

Για την ομαλή προσέλευση και αποχώρηση των οπαδών από και προς το στάδιο, καλούνται οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ να χρησιμοποιήσουν τις οδούς Χριστοφή Εργατούδη - Βασιλέως Κωνσταντίνου - Στ. Κυριακίδη και να σταθμεύουν στη δυτική πλευρά του σταδίου. 

Οι οπαδοί της ΑΕΛ να κατευθυνθούν προς το στάδιο  μέσω της οδού οδό Αγίας Φυλάξεως όπου με τις υποδείξεις των τροχονόμων, θα σταθμεύσουν τα αυτοκίνητα τους στην ανατολική πλευρά του σταδίου.

Όταν γεμίσουν οι χώροι στάθμευσης  στη  γύρω περιοχή του Σταδίου η οδός Στέλιου Κυριακίδη θα αποκοπεί εντελώς για την τροχαία κίνηση και οι φίλαθλοι θα πρέπει να σταθμεύουν στη γειτνιάζουσα περιοχή, κατά τρόπο όμως που να μην εμποδίζουν την υπόλοιπη τροχαία κίνηση.  

Η οδός Στέλιου Κυριακίδη  θα αποκοπεί για την Τροχαία κίνηση και για τις δύο κατευθύνσεις από την συμβολή της με την οδό Αναστάση Αντρέου από η ώρα 16:30 μέχρι και το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα.

Έχει αποφασιστεί για λόγους ασφάλειας ότι δεν θα επιτραπεί η μεταφορά σακιδίων και κράνη μοτοσικλετών εντός του σταδίου. Σε περίπτωση που κάποιος φίλαθλος μεταφέρει σακίδιο ή κράνος  στο στάδιο αυτό θα παραδοθεί στους προκαθορισμένους χώρους φύλαξης αντικειμένων οι οποίοι είναι για τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ στην Είσοδο αρ.1 και  για τους οπαδούς του ΑΕΛ στην Είσοδο αρ.3   Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος στο στάδιο ακόμα και εάν έχουν στην κατοχή τους έγκυρο εισιτήριο του αγώνα. 
Τονίζεται επίσης σε όλους ότι, απαγορεύεται αυστηρώς η μεταφορά στο γήπεδο φωτοβολίδων, κροτίδων και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων, καθώς επίσης πανό πολιτικού, υβριστικού ή άλλου προκλητικού περιεχομένου και ενδυμάτων με πολιτικά σύμβολα. 

Λόγω της πυκνής τροχαίας κίνησης που αναμένεται στους αυτοκινητόδρομους κατά την μετάβαση και την αποχώρηση των οπαδών από το γήπεδο, καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

Τόσο η Αστυνομία όσο και τα δύο Σωματεία, καλούν τους οπαδούς των δύο ομάδων που θα παρευρεθούν στον αγώνα , να συμπεριφέρονται με αθλητοπρέπεια και σε κόσμια πλαίσια. Οι επιτηρητές θα βρίσκονται σε όλους τους χώρους του σταδίου για την εξυπηρέτηση και προστασία του κοινού και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και παρακαλούνται οι φίλαθλοι των δύο ομάδων όπως συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των επιτηρητών και της Αστυνομίας.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η Αστυνομία βρίσκεται στους αθλητικούς χώρους για την προστασία των φιλάθλων. Διευκρινίζεται επίσης ότι θα βρίσκεται στη περιοχή του Τσιρείου Σταδίου για παροχή τροχαίων διευκολύνσεων στο κοινό, τόσο κατά την προσέλευση, όσο και κατά την αποχώρησή τους, αλλά και για την πρόληψη και καταστολή οποιωνδήποτε πράξεων βίας από μέρους οποιουδήποτε.