Η "Κυρία" ξύπνησε και... χαστούκισε την Ομόνοια (φώτος)

Η Ανόρθωση... ξύπνησε μετά το βαρύ 6-0 απ' τον Απόλλωνα και κέρδισε με 4-3 μια Ομόνοια που "καιγόταν" για τη νίκη αλλά τα λάθη στην άμυνα την πλήγωσαν για ακόμα μια φορά. Το www.kerkida.net ήταν στο "Αντώνης Παπαδόπουλος"...

Τρύπιες άμυνες και πέντε γκολ!

Ρεσιτάλ για το... πως δεν πρέπει να παίζεις άμυνα ήταν το πρώτο ημίχρονο και από τις δυο ομάδες, με αποτέλεσμα να δούμε πέντε γκολ και η Ανόρθωση να πάει στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.

Το ματς θα μπορούσε να ξεκινήσει ιδανικά για την Ομόνοια που στο 3ο λεπτό κέρδισε πέναλτι, όταν ο Καλντερόν στην προσπάθειά του να απομακρύνει, λάκτισε τον Κύπρου που ήρθε από πίσω και έβαλε πίεση. Ωστόσο, ο Κόπριβες είπε όχι στον Ντέρμπισαϊαρ από τα 11 βήματα! Δυο λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας της "Κυρίας" ήταν έτοιμος στο σουτ του Κύπρου, όπως και στο 11', στο πλασέ του Κλέιτον. Τελικά ο μονόλογος των πρασίνων έφερε αποτέλεσμα στο 14' όταν ο Τουρέ κέρδισε, έβγαλε τον Κλέιτον "φάτσα" με τον Kόπριβετς και ο Βραζιλιάνος πλάσαρε για το 0-1.

Μετά το γκολ η εικόνα του αγώνα άλλαξε αφού οι πράσινοι πλέον δεν πίεζαν τόσο. Η Ανόρθωση κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και στο 30' όταν έφτιαξε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία, έφτασε και στο γκολ: Ο Άλβες έδωσε την ασίστ και ο αμαρκάριστος Μίτροβιτς με ωραίο σουτ στην κίνηση έκανε το 1-1.

Πάντως η χαρά της Ανόρθωσης δεν κράτησε πολύ αφού στο 33' μετά από ωραίο συνδυασμό, ο Ντέρμπισαϊαρ έστρωσε στον Τουρέ που με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής έβαλε ξανά μπροστά την ομάδα του. Ωστόσο η απάντηση στην... απάντηση ήρθε και αυτή άμεσα από τους γηπεδούχους αφού στο 38' ο Βίκτορ με πισινή κεφαλιά ισοφάρισε εκ νέου! Μάλιστα με την εκπνοή του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι γύρισαν το σκορ αφού ο Ολιβέιρα εκμεταλλεύτηκε άλλο ένα κενό στην άμυνα του αντιπάλου, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε για το 3-2.

Γκολ στο τέλος και 4-3!

Η "Κυρία" μπήκε πιο δυνατά στο 2ο ημίχρονο και στο 54' ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Κατελάρη στον Ολιβέιρα ενώ στο 58' ο Παναγή έκανε άστοχη έξοδο, ο Ράγιος "τσίμπησε" την μπάλα και βγήκε φάτσα με το τέρμα όμως ο Κατελάρης πρόλαβε και έσωσε.

Από την άλλη η Ομόνοια ήταν εντελώς ακίνδυνη ενώ σταδιακά το παιχνίδι "χάλασε" με αρκετά φάουλ που έριξαν τον ρυθμό. Η επόμενη μεγάλη φάση ήρθε στο 72' όταν ο Αζίζ έκανε κίνηση από αριστερά και γύρισε στον Ντέρμπισαϊαρ που έκανε προβολή, η μπάλα κόντραρε στον Ερέρο και πήγε στα δίκτυα για το 3-3.

Στα τελευταία στάδια του αγώνα οι φιλοξενούμενοι ρίσκαραν για να πετύχουν το γκολ της νίκης ωστόσο ήταν η Ανόρθωση που είχε την μεγάλη ευκαιρία στο 88', όταν ο Μασιάς έδειξε πέναλτι για χέρι του Μπρέβελντ. Ο Άλβες ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Παναγή για το 4-3!

Στα τελευταία λεπτά οι "πράσινοι" θα μπορούσαν να σώσουν τον βαθμό όμως ο Μπρέβελντ στο 90' "σημάδεψε" το δοκάρι ενώ στο 93' ο Κόπριβετς με τα πόδια απέκρουσε το κοντινό πλασέ του Ντέρμπισαϊαρ.

Ανόρθωση: Kόπριβετς, Μ.Νικολάου (82' Αριστοτέλους), Καλντερόν, Ερέρο, Σάντος, Βίκτορ, Οικονομίδης, Μίτροβιτς, Ράγιος (79' Γιαννούλης), Ολιβέιρα (82' Κυριάκου), Άλβες

Ομόνοια: Παναγή, Παναγιώτου (86' Μπρέβελντ), Κατελάρης, Άρνασον, Καρλίτος, Τουρέ, Μαργκάσα, Κλέιτον, Δημητρίου (52' Αζίζ), Κύπρου (71' Κωνσταντινίδης), Ντέρμπισαϊαρ

Κίτρινες: Σάντος / Κύπρου, Άρνασον, Κωνσταντινίδης

Ενδιαφέρουν

- Έκτο γκολ στο πρωτάθλημα με τη φανέλα της Ανόρθωσης για τον Άλβες. Έχει άλλα τόσα με την ΑΕΚ.

- Αναγκαστική η αντικατάσταση του Κύπρου απ' τον Κωνσταντινίδη.

- Λόγω καρτών χάνει το επόμενο ματς ο Κάρι Άρνασον.

- Αναγκαστική η αντικατάσταση του Δημητρίου απ' τον Αζίζ.

- Τρίτο γκολ για τον Φελίπε Ολιβέιρα.

- Στα 4 γκολ ο Ζοάο Βίκτορ.

- Πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Μπλάτι Τουρέ.

- Πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα για το Νίκολα Μίτροβιτς.

- Στα 8 γκολ ο Κλέιτον Σίλβα.

- Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής στην Ομόνοια, με τον Δημητρίου να παίρνει τη θέση του Χριστοφή.

- Διαιτητής ήταν ο Δημήτρης Μασιάς, με βοηθούς τους Αριστερίδη Χρίστου - Χρίστο Ε. Χρίστου, 4ο τον Χρυσοβαλάντη Θεουλή και παρατηρητή τον Μιχάλη Αργυρού.

Τα ρεπορτάζ του Ανόρθωση - Ομόνοια είναι προσφορά της Bet on Alfa