"Φόρτσαρε" και... καθάρισε με τριάρα (Φώτος)

Ανεβάζοντας ρυθμούς στο δεύτερο μέρος, ο Ερμής φιλοδώρησε με τρία γκολ την Νέα Σαλαμίνα και έφτασε σε μια σπουδαία νίκη με 3-0. Αρτάμπε, Ντε Μέλο και Μαρτίνιουκ οι σκόρερ για τους "φτεροπόδαρους" οι οποίοι... κλείδωσαν την πρώητ θέση στο β' γκρουπ, αν δεν υπάρξει ποινή αφαίρεσης βαθμού μέσω των φακέλων.

Με μισή ώρα καθυστέρηση...

Μπάχαλο πριν από την έναρξη του αγώνα. Λίγο πριν το εναρκτήριο λάκτισμα, ο διαιτητής Γιάννης Αναστασίου εντόπισε πρόβλημα στις στολές των δύο ομάδων. Ο Ερμής φόρεσε την κλασική του ως γηπεδούχος εμφάνιση με μαύρο παντελονάκι και φανέλα με κάθετες ρίγες με κόκκινο και μαύρο χρώμα. Η πρώτη και η δεύτερη εμφάνιση της Νέας Σαλαμίνας, συμπίπτει με τα χρώματα του Ερμή γι’ αυτό και μετά από διαβουλεύσεις, αποφασίστηκε όπως γίνει συνδυασμός πρώτης και δεύτερης στολής. Κόκκινο  παντελονάκι και μαύρη φανέλα!

"Κρύο" τέταρτο

«Κρύοι» μπήκαν στο παιχνίδι οι ποδοσφαιριστές, δείχνοντας επηρεασμένοι από την μισάωρη καθυστέρηση. Χωρίς κάτι αξιόλογο στο πρώτο τέταρτο, με παιχνίδι κέντρο και τον Ερμή να έχει την ελαφριά υπεροχή, χωρίς ωστόσο να μπορεί να φτιάξει κάτι αξιόλογο μπροστά από την εστία του Βεσελόφσκι.

Ανέβηκε η Σαλαμίνα

Από 1-2 σουτ που πέρασαν έξω είχαν οι δύο ομάδες στο επόμενο τέταρτο. Κακό ποιοτικά παιχνίδι, χωρίς κάποια αξιόλογη ευκαιρία μέχρι και το 35’. Η Νέα Σαλαμίνα έδειχνε να… πατά καλύτερα από το 20’ και μετά, είχε κάποιες καλές προϋποθέσεις με τον Μακρίεφ αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, απολύτως φυσιολογικά...

Ξεκίνημα με γκολ!

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους και μόλις με πέντε λεπτά αγώνα, ο Ερμής έφτασε στο γκολ. Ο Ψάλτης ανέβηκε από δεξιά και έκανε την σέντρα στο ύψος του πέναλτι, ο Αρτάμπε κινήθηκε από πίσω σαν κρυφός φορ και με άπιαστη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Βεσελόφσκι, για το 1-0 στο 50’.

Καλός ρυθμός, δεύτερο γκολ αλλά...

Ο ρυθμός ήταν καλός με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει μπροστά από τις δύο εστίες. Μάλιστα στο 59' οι γηπεδούχοι έφτασαν και σε δεύτερο γκολ με κοντινή προβολή του Μασίνουα, ωστόσο ακυρώθηκε ως οφσάιντ, απόφαση την οποία αμφισβήτησαν έντονα οι ποδοσφαιριστές και ο κόσμος του Ερμή. 

Γκολάρα Ίμπσον!

Ο Ερμής συνέχισε να ψάχνει το δεύτερο γκολ και το πέτυχε στο 71’. Όχι ένα απλό γκολ, αλλά γκολάρα! Ο Ίμπσον Ντε Μέλο πήρε μπάλα από το κέντρο του γηπέδου, ξεκίνησε ένα σλάλομ, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και πλάσαρε ιδανικά τον Βεσελόφσκι για το 2-0!

Καμία αντίδραση και... τέλος!

Τα λεπτά κυλούσαν, η Νέα Σαλαμίνα δεν έδειχνε σημάδια αντίδρασης και στο 86’ οι γηπεδούχοι… κλείδωσαν το ματς. Ο Κότο Παγιές εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά σημαδεύοντας το σημείο του πέναλτι, ο Μαρτίνιουκ έκανε την κεφαλιά με την μπάλα να κοντράρει στον Γκράσι και να καταλήγει στα δίκτυα στα δίκτυα για το τελικό 3-0 υπέρ του Ερμή!

ΕΡΜΗΣ: Στυλιανού, Ψάλτης, Χριστοφή, Μπενγκά, Κέζος, Αρτάμπε (64'Λίλλης), Μαϊσουράτζε, Μαρτίνιουκ, Παγιές, Ντε Μέλο, Μασίνουα.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Βεσελόφσκι, Ελευθερίου, Φούσκο, Γκράσι, Άντονιτς (76'Τσίνα), Κούσουλος, Σκοπελίτης, Αμπελάιρας (67'Τσούρτσουριτς), Μπριτζίτο (58'Μάτσι), Εγγλέζου, Μακρίεφ.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χριστοφή - Τσούρτσουριτς, Φούσκο.

**Διαιτητής της αναμέτρησης ο Γιάννης Αναστασίου με βηθούς τους Ανδρέα Μιχαηλόδη και Μάριο Δημητριάδη.

Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι προσφορά της Bet on Alfa