Τρία γκολ, δύο δοκάρια και σπουδαία επικράτηση! (Φώτος)

Κάνοντας το καθήκον του, ο Απόλλωνας επικράτησε με 3-0 της Ομόνοιας η οποία για μία ακόμα αγωνιστική απογοήτευσε. Μάγκλιτσα, Άλεξ και Βινίσους οι σκόρερ οι οποίοι είχαν και δύο δοκάρια με Πίεχ και Μάγκλιτσα.

Πρώτη φάση με Πίεχ

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά, με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να προσπαθούν να προσαρμοστούν στα δεδομένα του αγώνα. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με μοναδική καλή φάση το σουτ του Πίεχ στο 7’ μετά από γύρισμα του Μάγκλιτσα, το οποίο πέρασε ελάχιστα έξω από την εστία του Παναγή.

Ευκαιρία με Αζίζ, πρόβλημα με Γκόμες

Η Ομόνοια συνέχισε να είναι πιο επιθετική και να φτιάχνει περισσότερες προϋποθέσεις και στο 15’ πλησίασε ξανά στο γκολ, ο Αζίζ από καλή θέση δεν μπόρεσε να  νικήσει τον Βάλε, που έκλεισε σωστά την εστία του και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 20λεπτο ο προπονητής του Απόλλωνα Σωφρόνης Αυγουστή αναγκάστηκε στην πρώτη του κίνηση με τον Βασιλείου να περνά στην θέση του Γκόμες, λόγω τραυματισμού του τελευταίου.

Κατοχή και ταχύτητα

Οι «πράσινοι» είχαν την κατοχή και την κυκλοφορία μέχρι και το 30’, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι αγωνίζονταν με έναν περισσότερο παίκτη στον κεντρικό άξονα, αλλά χωρίς να μπορούν να μετουσιώσουν την κατοχή σε δημιουργία ευκαιριών. Πιο άμεσος ο τρόπος παιχνιδιού του Απόλλωνα, ο οποίος προσπαθούσε με γρήγορες μπαλιές στην πλάτη της άμυνας να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των επιθετικών του.

Η μεγαλύτερη με Μάγκλιτσα

Αυτός ο τρόπος παιχνιδιού που επέλεξαν οι γηπεδούχοι, παρά λίγο να τους δικαιώσει στο 34’, στην μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα. Ο Μάγκλιτσα κινήθηκε στην αντίπαλη περιοχή και έγινε αποδέκτης της μπάλας, την κατέβασε ωραία και έκανε το σουτ στέλνοντας την στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Παναγή με τους αμυντικούς να διώχνουν σε κόρνερ.

Δεύτερο δοκάρι, ριμπάουντ και 1-0!

Η σταδιακή άνοδος του Απόλλωνας, έφερε και… καρπούς στο 42’. Ο Πίεχ μπήκε στην περιοχή από αριστερά και έκανε το παράλληλο γύρισμα, η μπάλα χτύπησε στον Βύντρα, άλλαξε πορεία και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι με τον Μάγκλιτσα που… διάβασε την φάση να βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο και να πλασάρει εύστοχα για το 1-0 υπέρ του Απόλλωνα! Αυτό ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Δεύτερη ατυχία

"Στραβά" ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για τον Απόλλωνα, αφού ο Σωφρόνης Αυγουστή αναγκάστηκε και σε δεύτερη αναγκαστική αλλαγή, ίδια με την πρώτη! Ο Βασιλείου που στο 20' μπήκε στην θέση του Γκόμες για να καλύψει το αριστερό άκρο, τραυματίστηκε και στο 46' ο Πελαγίας πήρε την θέση του.

Κυριαρχία Απόλλωνα και κοντά σε δεύτερο

Ανώτερος ο Απόλλωνας στο ξεκίνημα της επανάληψης. Η Ομόνοια έδειχνε επηρεασμένη από το γκολ που δέχθηκε στο φινάλε του πρώτου μέρους και η Λεμεσιανή ομάδα στο πρώτο τέταρτο είχε τις ευκαιρίες να φτάσει σε δεύτερο γκολ, με αποκορύφωμα την φάση στο 60’ όταν ο Πίεχ έκανε το σουτ, ο Παναγή έδιωξε και το νέο σουτ του Μάγκλιτσα πέρασε λίγο έξω.

Απίστευτη ευκαιρία από ΜΑΤ

Η μεγάλη ευκαιρία του Απόλλωνα… αφύπνισε τους παίκτες της Ομόνοιας που αντέδρασαν και στο 63’… άγγιξαν την ισοφάριση. Ο Ντάρμπισαϊρ έφυγε στην πλάτη της άμυνας και στο τετ α τετ με τον Βάλε, πέρασε και τον Πορτογάλο γκολκίπερ ωστόσο σε κενή εστία δεν μπόρεσε να βρει στόχο, πλασάροντας έξω και με το 1-0 να παραμένει.

ΓΚΟΛ ο Άλεξ

Η Ομόνοια είχε νέα ευκαιρία με τον Αζίζ στο 70’ να πλασάρει άστοχα από καλή θέση και στο 72’ ο Απόλλωνας… διπλασίασε τα τέρματά του, κάνοντας σημαντικό βήμα για την νίκη. Ο Άλεξ Ντα Σίλβα εκτέλεσε κόρνερ, η μπάκα χτύπησε στο χέρι του Καρλίτος και ο διαιτητής της αναμέτρησης υπέδειξε την παράβαση. Ο Βραζιλιάνος άσος ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και ήταν εύστοχος για το 2-0 στο 73’.

Κερασάκι στην τούρτα με Βινίσιους!

Το… κερασάκι στην τούρτα ήρθε από τον Βινίσιους στο 90’ με τον κεντρικό αμυντικό των γηπεδούχων με ωραία κεφαλιά να νικά τον Παναγή και να διαμορφώνει το τελικό 3-0 για τον Απόλλωνα, στο ντέρμπι με την Ομόνοια.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Βάλε, Ρομπέρζ, Βινίσιους, Γκόμες (20'Βασιλείου - 46'Πελαγίας), Σέρτζιο, Πέδρο, Σακέτι, Ντα Σίλβα, Πίεχ, Σαρδινέρο, Μαγκλίτσα.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Παναγή, Βύντρα, Κατελάρης, Καρλίτος, Κωνσταντινίδης, Μαργκάσα, Τουρέ, Μπρέβελντ, Κλέιτον (85'Κατσαντώνης), Αζίζ (70'Ρουσιάς), Ντάρμπισαϊρ.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σακέτι - Κατελάρης, Μαργκάσα.

**Διαιτητής της αναμέτρησης ο Λούκας Σωτηρίου με βοηθούς τους Νίκο Καλησπέρα και Μιχάλη Μαρίνου.

**Διατέθηκαν 1590 εισιτήρια.

Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι προσφορά της Bet on Alfa