Μηδέν και το ΑΠΟΕΛ (Χ)αϊδεύει τον τίτλο! (φώτος)

ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ έμειναν στο 0-0 το βράδυ της Κυριακής στο ΓΣΠ και οι γαλαζοκίτρινοι... χαϊδεύουν το 26ο πρωτάθλημα αφού δυο αγωνιστικές πριν το τέλος, είναι στο +4. Το www.kerkida.net ήταν στο ΓΣΠ...

Καλύτερη αλλά ανούσια η ΑΕΚ

Με το ΑΠΟΕΛ να παίζει πολύ συντηρητικά και την ΑΕΚ να προσπαθεία αλλά να μην μπορεί για το γκολ, είδαμε ένα ημίχρονο κακό από άποψη θεάματος. Πιο απειλητική η ομάδα του Ιντιάκεθ από το ξεκίνημα, η οποία στο 2' απείλησε μετά από παρέμβαση του Λάγο ενώ στο 6' η προσπάθεια Φλοριάν σταμάτησε για χέρι, εν μέσω διαμαρτυριών. Απ' εκεί και πέρα απολύτως τίποτα στα πρώτα 20 λεπτά. Ισορροπημένο παιχνίδι κέντρου με αρκετή δύναμη και χωρίς φάσεις... Είναι χαρακτηριστικό της αγώνας του ντέρμπι πως η επόμενη τελική καταγράφηκε στο 25' με ένα μακρινό σουτ του Ακοράν που δεν είχε κανένα πρόβλημα να μπλοκάρει ο Βάτερμαν.

Γενικά η εικόνα είχε ως εξής: Το ΑΠΟΕΛ κατέβηκε με στόχο κυρίως να αμυνθεί και πίεζε ψηλά ενώ από την άλλη οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή, πλησίαζαν την περιοχή όμως ήταν ακίνδυνοι. Αυτό μέχρι το 32' όταν η ΑΕΚ "άγγιξε" το γκολ με μακρινό σουτ του Μπόλιεβιτς και κόντρα, που κατέληξε κόρνερ μόλις για λίγο. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση ενός... νερόβραστου πρώτου 45λεπτου.

Γρήγορος ρυθμός χωρίς κλασικές

Διαφορετική η εικόνα στο δεύτερο μέρος αφού το ΑΠΟΕΛ μπήκε πιο επιθετικά και στο 47' ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα στον Πιέρο. Η είσοδος του Αλωνεύτη έκανε επικίνδυνους τους γηπεδούχους αλλά... ως ένα σημείο αφού οι ευκαιρίες έλειψαν. Στο 66' ο Πιέρος έκανε ωραία προσπάθεια στην περιοχή αλλά το τελείωμα με το τακουνάκι δεν δυσκόλεψε τον Πάμπλο. Από την πλευρά της η ΑΕΚ "μαζεύτηκε" και προσπαθούσε περισσότερο να χτυπήσει στην αντεπίθεση αφού η ομάδα του Κρίστιανσεν είχε πλέον την κατοχή και έλεγχε τον χώρο της μεσαίας γραμμής. Σε μια από αυτές ο Φλοριάν στο 78' βρέθηκε σε θέση βολής όμως δεν έπιασε καλά το σουτ από το ύψος της περιοχής.

Στα τελευταία 15 λεπτά το ντέρμπι άνοιξε και ο ρυμός ήταν εξαιρετικός. Η μπάλα ανεβοκατέβαινε, με το ΑΠΟΕΛ να είναι πιο επικίνδυνο και να φτιάχνει σε 2-3 περιπτώσεις τις προϋποθέσεις για το γκολ (στο 88' ζήτησε πέναλτι για κράτημα του Καταλά στον Μιλάνοφ) ενώ από την άλλη και η ΑΕΚ ήταν αρκετά επικίνδυνη. Ωστόσο έλειψε η μεγάλη ευκαιρία και οι γηπεδούχοι πήραν ένα βολικό αποτέλεσμα που τους επιτρέπει με νίκη την επόμενη αγωνιστική να πάρουν τον τίτλο.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής, Αστίθ, Λάγο, Μοράις (80' Μπερτόλιο), Κάνιας, Βινίσιους, Εμπεσίλιο (46' Αλωνεύτης), Βάντερ (72' Εφραίμ), Σωτηρίου

ΑΕΚ: Χουάν Πάμπλο, Τρουγιόλς, Μοϊσόφ, Μουρίγιο (80' Μαλόκου), Καταλά, Μπόλιεβιτς (72' Χαραλαμπίδης), Λαρένα,  Ακοράν, Τέτε, Τρισκόφσκι (67' Μυτίδης), Φλοριάν

Κίτρινες: Μερκής, Αστίθ, Εφραίμ, Σωτηρίου / Τέτε (2η), Μουρίγιο (2η), Ακοράν (2η), Χαραλαμπίδης, Καταλά

Ενδιαφέρουν

- Τέτε, Ακοράν και Μουρίγιο δεν παίζουν με ΑΕΛ αφού συμπλήρωσαν κάρτες.

- Αναγκαστική η αντικατάσταση του Μοράις απ' τον Μπερτόλιο.

- Διαιτητής ήταν ο Γιώργος Νικολάου, με βοηθούς τους Μιχάλη Σωτηρίου - Αθηνόδωρο Ιωάννου, 4ος ο Νικόλας Νεοκλέους και παρατηρητής ο Μάριος Τσαγγάρης.

Τα ρεπορτάζ του ΑΠΟΕΛ - ΑΕΚ είναι προσφορά της Bet on Alfa