Βήμα Ευρωπής με Σάσι... οδηγό! (Φώτος)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ίσμαηλ Σάσι, η ΑΕΛ επικράτησε με 2-0 της Ανόρθωση και ανέβασε την διαφορά στους πέντε βαθμούς από την 5η θέση και την Ομόνοια. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός σκόραρε και τα δύο γκολ της ομάδας του, η οποία πλέον είναι το ξεκάθαρο φαβορί για την εξασφάλιση του Ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Πέραν των γκολ, η ΑΕΛ είχε και χαμένο πέναλτι με τον Αρουαμπαρένα.

Ξεκίνημα με δοκάρι!

Εντυπωσιακά ξεκίνησε το παιχνίδι, με δοκάρι μόλις στο 2’! Δράστης ο Αντρές Άλβες ο οποίος μπήκε στην περιοχή από δεξιά και έκανε το βολέ στην κίνηση, ο Ρόμο έπεσε σωστά και ακούμπησε ελαφρώς την μπάλα αλλοιώνοντας την πορεία της και στέλνοντας την στο αριστερό κάθετο δοκάρι, με την Ανόρθωση να χάνει μοναδική ευκαιρία για γκολ στην πρώτη φάση του αγώνα.

Ξέφρενος ρυθμός και...ΓΚΟΛΑΡΑ ο Σάσι!

Ο… ξέφρενος ρυθμός συνέχισε στο πρώτο τέταρτο. Πάνω κάτω η μπάλα, με τις δύο ομάδες να δείχνουν διάθεση να παίξουν ανοικτά και επιθετικά ψάχνοντας το γκολ. Κάτι το οποίο κατάφερε να πετύχει η ΑΕΛ στο 17’ με ένα… ασύλληπτο γκολ από τον Σάσι! Ο ακραίος χαφ της Λεμεσιανής ομάδας, πήρε μπάλα από αριστερά, συνέκλινε προς τα μέσα και χρησιμοποιώντας το δεξί, προσθέτοντας και μπόλικο εσωτερικό φάλτσο την έστειλε… συστημένη στο αριστερό παραθυράκι του ανήμπορου να αντιδράσει Παπαδόπουλου για το 1-0!

Καλές προϋποθέσεις

Ο ρυθμός συνέχισε να είναι καλός μέχρι και το 35’, με την Ανόρθωση να έχει λίγο μεγαλύτερη επιθετικότητα και να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης έχοντας κάποιες καλές προϋποθέσεις με Καρλίτος και Ράγιος, με τις προσπάθειες τους όμως να μένουν ημιτελείς. Αντίθετα η ΑΕΛ δεν έβγαζε συχνά επιθέσεις, ωστόσο κάθε φορά που επισκεπτόταν τα καρέ του Παπαδόπουλου μύριζε… φάση. 

Η Ανόρθωση την κατοχή, η ΑΕΛ την ουσία

Τίποτα αξιόλογο στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον ρυθμό να μειώνεται ελαφρώς. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την Ανόρθωση να έχει την κατοχή και τις προϋποθέσεις αλλά να μην μπορεί να σκοράρει και την ΑΕΛ να έχει μία τελική, όμως αυτή να είναι αρκετή για να της δώσει το προβάδισμα με την γκολάρα του Σάσι.

Πέναλτι, "Πανένκα" αλλά... ψηλά

Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του β’ μέρους, είχαμε και την πρώτη φάση του αγώνα. Στο 50’ η ΑΕΛ κέρδισε πέναλτι σε κράτημα του Οικονομίδη στον Σάσι. Την εκτέλεση της παράβασης ανέλαβε ο Αρουαμπαρένα, ο οποίος προσπάθησε με εκτέλεση «αλά Πανένκα» να νικήσει τον Παπαδόπουλο, αλλά έδωσε μεγαλύτερο ύψος απ’ ότι χρειαζόταν, με αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει ψηλά πάνω από στο οριζόντιο δοκάρι και το 1-0 να παραμείνει στο παιχνίδι.

Ορεξάτος Ράγιος

Μετά το χαμένο πέναλτι, η Ανόρθωση αναθάρρησε και έγινε ξανά επιθετική, έχοντας μια καλή κεφαλιά από τον Καμπρέρα στο 59’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ράγιος να περνά λίγο έξω. Ο Ισπανός μέσος ήταν ορεξάτος και κινητήριος μοχλός στο δημιουργικό κομμάτι της «Κυρίας». Αντίθετα η ΑΕΛ έμοιαζε επηρεασμένη από την χαμένη ευκαιρία για δεύτερο γκολ.

Ξανά ΣΑΣΙ και 2-0!

Αφού η Ανόρθωση δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε ουσία την επιθετικότητά της, η ΑΕΛ... διπλασίασε τα δικά της γκολ, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την νίκη. Ο Φορτούνα κυνήγησε μια φαινομενικά χαμένη μπάλα και έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Αρουαμπαρένα κοντρόλαρε και όντας με πλάτη… έσπασε την μπάλα προς τα έξω εκεί όπου ο Σάσι με άψογο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 2-0 στο 68’!

Απόλυτη κυριαρχία

Τυπικής διαδικασίας τα επόμενα λεπτά αφού η Ανόρθωση δεν μπόρεσε να δείξει σημάδια αντίδρασης. Μετά το δεύτερο γκολ η ΑΕΛ δεν κινδύνευσε μέχρι και το 85’, έχοντας τον πλήρη έλεγχο του αγώνα. Το τέλος του αγώνα βρήκε την ΑΕΛ μεγάλη νικήτρια με 2-0 χάρις στα γκολ του Σάσι.

AEΛ: Ρόμο, Αϊρόσα, Μιτρέα, Λαφράνς (86'Σαβανέ), Φορτούνα, Νικολάου, Σοάρες, Πίτι, Γεωργιάδης (62'Μέσκα), Σάσι, Αρουαμπαρένα (83'Ηλία).

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Παπαδόπουλος, Γκάμπριελ, Ερέρο (63'Καλντερόν), Σεχού, Γιαννούλης, Μίτροβιτς, Οικονομίδης, Ράγιος, Καρλίτος (53'Καμπρέρα), Ολιβέιρα, Άλβες.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Οικονομίδης.

**Διαιτητής της αναμέτρησης ο Χρήστος Νικολαϊδης με βοηθούς τους Χαράλαμπο Γεωργίου και Πέτρο Πέτρου.

Τα ρεπορτάζ του ΑΕΛ - Ανόρθωση είναι προσφορά της Bet on Alfa