ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΞΑΝΑ! (φώτος)

Το ΑΠΟΕΛ επικράτησε της Ομόνοιας με 3-1 στο ΓΣΠ και μία αγωνιστική πριν το τέλος της αγωνιστικής περιόδου στέφθηκε πρωταθλητής για 26η φορά στην ιστορία του. 

Σε ότι αφορά το παιχνίδι, ο Ντάρμπισαϊαρ άνοιξε το σκορ στο 9ο λεπτό. Η ισοφάριση για το ΑΠΟΕΛ σημειώθηκε στο 37΄με τον Αλωνεύτη. Στο 51ο λεπτό το Εφραίμ κέρδισε πέναλτι με τον Πιέρο να κάνει το 2-1 μετά από 12λεπτη διακοπή. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Βάντερ στο 2ο λεπτό της 18λεπτης καθυστέρησης.

Δυνατά το ΑΠΟΕΛ, ΓΚΟΛ ο Ματ!

Πιο δυνατά ξεκίνησε στην αναμέτρηση το ΑΠΟΕΛ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» κατάφεραν στο πρώτο πεντάλεπτο να απειλήσουν την εστία του Παναγή με τον Αλωνεύτη, τον Εφραίμ και τελευταίο τον Λάγο ο οποίος στο ύψος της περιοχής επιχείρησε σουτ το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας. Κόντρα στην ροή του ματς η Ομόνοια άνοιξε το σκορ με τον Ντάρμπισαϊαρ. Ο Άγγλος έπειτα από σέντρα του Μαργκάσα από αριστερά στο 8ο λεπτό με κεφαλιά νίκησε τον Βάτερμαν για το 1-0. 

Από το γκολ του Άγγλου κι΄έπειτα το ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να κρατήσει περισσότερο την μπάλα στο κέντρο. Από την άλλη η Ομόνοια έχοντας ως κύριο μέλημα την άμυνα έβγαινε μπροστά κυρίως με αντεπιθέσεις. Όλα αυτά με την συμπλήρωση 25 λεπτών. Φτάνοντας στο 35ο λεπτό το ΑΠΟΕΛ έφτασε σε τελική με τον Γιαννιώτα. Ο Ελλαδίτης λίγο έξω από την περιοχή επιχείρησε δυνατό σουτ όμως ο Παναγή απέκρουσε.

Απάντηση με Στάθη!

Τελικά το γκολ της ισοφάρισης το πέτυχε ο Αλωνεύτης στο 37ο λεπτό. Προηγήθηκε το σουτ του Γιαννιώτα το οποίο έδιωξε ασταθώς ο Παναγή, ο Αλωνεύτης ακολούθησε την φάση και με προβολή έκανε το 1-1.  

Δεύτερο ημίχρονο...

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους το ΑΠΟΕΛ μπήκε πιο δυνατά και κατάφερε να κάνει το 2-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σωτηρίου. Το πέναλτι κέρδισε ο Εφραίμ από τον Παναγιώτου ωστόσο η εκτέλεση έγινε 13 λεπτά αργότερα, στο 65ο λεπτό. Ο λόγος ήταν η προσωρινή διακοπή του αγώνα έπειτα από απόφαση του διαιτητή καθώς έπεσαν αντικείμενα από τους φίλους των «πρασίνων». 

Δύο λεπτά αργότερα, στο 67΄, ο Ντάρμπισαϊαρ σκόραρε με το κεφάλι έπειτα από σέντρα του Φλορέσκου ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Η Ομόνοια κατάφερε να πάρει μέτρα στο γήπεδο μετά την ανατροπή του σκορ από τον Σωτηρίου και το ακυρωθέν τέρμα του Ντάρμπισαϊαρ ωστόσο δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την αντίπαλη εστία. Στο 85ο λεπτό έμεινε μάλιστα με 10 παίκτες αφού ο Νίκαντρο Μπρέβελντ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη έπειτα από μαρκάρισμα από πίσω στον Μπαράλ.

18λεπτη καθυστέρηση με ΓΚΟΛ

Στο 2ο λεπτό της 18λεπτης καθυστέρησης το ΑΠΟΕΛ κατάφερε να κάνει το 3-1 με τον Βάντερ. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός μπήκε στην περιοχή, δέχτηκε την πάσα του Πιέρου και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Παναγή για το 3-1.  Το υπόλοιπο της αναμέτρησης ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με ξέφρενα πανηγύρια να ξεσπούν μετά το τελευταίο σφύριγμα του Βασίλη Δημητρίου. 

Ομόνοια: Παναγή, Παναγιώτου (87΄Κλέιτον) Βύντρα, Άρνασον, Μαργκάσα, Φλορέσκου (90+9 Καρλίτος), Μπρέβελντ, Τουρέ, Ρουσιάς (80΄ Χριστοφή) Αζίζ, Ντάρμπισαϊαρ

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής, Αστίθ, Λάγο, Βινίσιους, Μοράις, Εφραίμ (83΄ Μπαράλ), Αλωνεύτης, Γιαννιώτας (72΄ Βάντερ), Πιέρος (90+4΄Ντε Καμάργκο)

Κίτρινες:

Ομόνοια: Ντάρμπισαϊαρ, Τουρέ, Μπρέβελντ (2η κίτρινη - κόκκινη)

ΑΠΟΕΛ: Σωτηρίου (2η), Γιαννιώτας, Μπαράλ

Διαιτητής: Βασίλης Δημητρίου
Α' Βοηθός Διαιτητής: Μάριος Καλογήρου
Β' Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέας Π. Ανδρέου
4ος Διαιτητής: Αβραάμ Τσούκκας
Παρατηρητής Διαιτησίας: Μιχάλης Παπαβαρνάβας

Τα ρεπορτάζ του Ομόνοια - ΑΠΟΕΛ είναι προσφορά της Bet on Alfa