Η ΑΕΚ είναι... ΑΠΟΕΛ!

Υπό άλλες συνθήκες, κανείς στην ΑΕΚ δεν θα ενδιαφερόταν και δεν θα υποστήριζε σε τελικό Κυπέλλου το ΑΠΟΕΛ, την μοναδική ομάδα που τα τελευταία τρία χρόνια, την βλέπει να τερματίζει από πάνω της στο πρωτάθλημα και με την οποία είναι αλήθεια πως συντηρείται μία... κόντρα.

Όμως στο ποδόσφαιρο κάθε αγώνας έχει διαφορετικά δεδομένα, οι συνθήκες μεταβάλλονται και στην προκειμένη περίπτωση, η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε η ΑΕΚ να έχει ξεκάθαρο συμφέρον και προτίμηση να κερδίσει τον τελικό Κυπέλλου με τον Απόλλωνα το ΑΠΟΕΛ.

Ενδεχόμενη κατάκτηση του από τους «γαλαζοκίτρινους», θα σημαίνει νταμπλ και ως εκ τούτου το… καλό εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ, θα το πάρει η ομάδα που τερμάτισε στην 2 η θέση, δηλαδή η ΑΕΚ. Αν συμβεί αυτό, τότε οι Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις για την ομάδα της Λάρνακας θα αρχίσουν στις 14 Ιουλίου.

Αν κατακτήσει το Κύπελλο ο Απόλλωνας, θα πάρει αυτός το καλό εισιτήριο και το ξεκίνημα στις 14 Ιουλίου, με την ΑΕΚ να πηγαίνει δύο εβδομάδες πίσω, έχοντας τον πρώτο της αγώνα στις 30 Ιουνίου, ξεκινώντας από τον πρώτο προκριματικό γύρο.

15 ημέρες διαφορά, ειδικά όταν μιλάμε για ξεκούραση, προετοιμασία και προγραμματισμό είναι μεγάλη υπόθεση γι’ αυτό και στην ΑΕΚ την Τετάρτη θα είναι… ΑΠΟΕΛ!