Πέντε γκολ με θέαμα, νεαρούς και... ΑΕΛ! (Φώτος)

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, στο οποίο αγωνίστηκαν αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές, η ΑΕΛ επικράτησε με 3-2 της Ομόνοιας και ολοκλήρωσε με θετικό τρόπο το φετινό πρωτάθλημα. Σάσι, Γερολαίμο και Σοάρες οι σκόρερ για τους νικητές ενώ για τους ηττημένους σκόραραν οι Άρνασον και Κατσαντώνης.

Τρία λεπτά και ευκαιρία

Μόλις μετά από τρία λεπτά αγώνα, είχαμε την πρώτη κλασική ευκαιρία. Αυτή ανήκε στην Ομόνοια η οποία ξεκίνησε πιο επιθετικά από το πρώτο λεπτό, με τον Παναγιώτου ο οποίος μπήκε απειλητικά στην περιοχή από δεξιά και έκανε το πλασέ, όμως ο Γεωργίου αντέδρασε σωστά και έδιωξε με τα πόδια.

Επηρεασμένες οι ομάδες

Οι πολλές αλλαγές στις εντεκάδες, δεδομένα επηρέασαν και τον ρυθμό στον αγώνα. Χωρίς κάτι ιδιαίτερο μέχρι και το 20λεπτο, σημείο στο οποίο ο Φλορέσκου είχε μια καλή εκτέλεση φάουλ που έδιωξε δύσκολα ο Γεωργίου. Η Ομόνοια είχε την ελαφριά υπεροχή ενώ η ΑΕΛ έψαχνε τα… πατήματά της. 

Φανταστικός Ηλία και 1-0!

Κόντρα στην ροή του αγώνα, η ΑΕΛ στην πρώτη της αξιόλογη φάση έφτασε και στο γκολ! Συγκεκριμένα, στο 36' ο Ηλία πήρε μπάλα από αριστερά, ταλαιπώρησε και... άδειασε Φραγκέσκου και Άρνασον, έκανε το παράλληλο γύρισμα και σε κενή εστία ο Σάσι πλάσαρε εύστοχα για το 1-0!

Κοντά και σε δεύτερο

Μάλιστα η Λεμεσιανή ομάδα… άγγιξε και δεύτερο γκολ στο 42’. Ο Σοάρες εκτέλεσε ωραία κόρνερ από δεξιά σημαδεύοντας τον Μιτρέα, αυτός με σωστό άλμα έκανε την ωραία στριφογυριστή κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Χριστοδούλου. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους, το οποίο ολοκληρώθηκε με την ΑΕΛ μπροστά στο σκορ με 1-0.

Νωρίς με Άρνασον!

Λίγα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο και... 1-1! Η Ομόνοια ξεκίνησε ξανά επιθετικά και έφτασε νωρίς στο γκολ της ισοφάρισης στο 52', όταν ο Φλορέσκου έκανε το μακρινό σουτ, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στην επιστροφή της, ο προωθημένος Άρνασον με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για την ισοφάριση.

Δοκάρι και ευκαιρίες

Η επιθετικότητα της Ομόνοιας συνεχίστηκε και μέσα σε ένα δίλεπτο έφτιαξε τρεις καλές φάσεις γι δεύτερο γκολ. Στο 58'΄το σουτ του Παναγιώτου κόντραρε και έφυγε λίγο έξω, στο 59' αρχικά το σουτ του Αζίζ έδιωξε σε κόρνερ ο Γεωργίου και στην συνέχεια το διαγώνιο σουτ του Φυλακτού σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι, μετά και την παρέμβαση του γκολκίπερ της ΑΕΛ.

Γκολάρα Γερολαίμου και 2-1!

Οι αλλαγές που άρχισαν να γίνονται από τους προπονητές, έφερε και πτώση στον ρυθμό του αγώνα όμως μια αλλαγή ήταν και αυτή που έκανε την διαφορά! Στο 81', μετά από ανέβασμα του Χάρη Κυριάκου από δεξιά και παράλληλο γύρισμα,  ο Γερολαίμου κινήθηκε σαν κρυφό φορ στην αντίπαλη περιοχή και έκανε ένα εξαιρετικό πλασέ με το αριστερό, βάζοντας όσα φάλτσα χρειάστηκε για να στείλει την μπάλα στην δεξιά γωνία του Χριστοδούλου.

Μπλακ άουτ και τρίτο γκολ!

Μετά το γκολ της ΑΕΛ ακολούθησε... μπλακ άουτ στην άμυνα της Ομόνοιας και τέσσερα λεπτά αργότερα, ήρθε και το 3-1 όταν μετά από λάθος διώξιμο η μπάλα έφτασε στον Σοάρες ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το σουτ νικώντας τον Χριστοδούλου για το 3-1 στο 85'΄!

Μείωση και τέλος!

Το μόνο που κατάφερε η Ομόνοια, ήταν να μειώσει σε 3-2 με κεφαλιά του Κατσαντώνη μετά από κόρνερ του Φυλακτού. Το τέλος του αγώνα βρήκε την ΑΕΛ νικήτρια με 3-2, σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι.

ΑΕΛ: Γεωργίου, Χ. Κυριάκου, Α. Κυριάκου, Λαφράνς, Μιτρέα (77'Βασιλείου), Σοάρες, Νεοφύτου (58'Γερολαίμου), Σαβανέ, Σ. Παντελή (70'Μέσκα), Σάσι, Ηλία.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Χριστοδούλου, Παναγιώτου, Άρνασον, Φραγκέσκου, Καρλίτος, Μαργκάσα (75'Φιάκας), Φλορέσκου, Φυλακτού, Βασιλείου (46'Χαντζάρας), Αζίζ, Κατσαντώνης.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αζίζ.

**Διαιτητής της αναμέτρησης ο Γιώργος Νικολάου με βοηθούς τους Στέλιο Νικήτα και Χρίστο Χρίστου.

Τα ρεπορτάζ του ΑΕΛ - Ομόνοια είναι προσφορά της Bet on Alfa