Τα φλας στους κορυφαίους

Η ώρα της επιβράβευσης των πρωταγωνιστών της χρονιάς σε ατομικό αλλά και ομαδικό επίπεδο πλησιάζει.

Η καθιερωμένη γιορτή των ετήσιων βραβεύσεων της ΚΟΠ όπως έχει ήδη ανακοινωθεί θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στο ξενοδοχείο «HILTON PARK» στη Λευκωσία.
 
Η εκδήλωση θα αρχίσει τις 20:00 με απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από τη Cytavision (ώρα προσέλευσης λόγω της τηλεοπτικής μετάδοσης 19:30)
 
Όπως κάθε χρόνο, θα απονεμηθούν τα τρόπαια στις πρωταθλήτριες ομάδες για τις Κατηγορίες Ανδρών.
 
Στην πρωταθλήτρια Πρωταθλήματος Cyta ομάδα του ΑΠΟΕΛ, στις Πρωταθλήτριες ομάδες Β’ Κατηγορίας (Αλκή Ορόκλινη) Γ’ Κατηγορίας (ΠΟ Ξυλοτύμπου) και Επίλεκτη Κατηγορία ΣΤΟΚ (Ονήσιλλος Σωτήρας 2014).
 
Θα απονεμηθούν επίσης τα έπαθλα στην Πρωταθλήτρια Α’ Κατηγορίας Futsal Ανόρθωση και Πρωταθλήτρια Γυναικών Apollon Ladies.
 
Κατά τη διάρκεια της ετήσιας Γιορτής των Βραβεύσεων της Ομοσπονδίας, θα γίνουν επιπρόσθετες σημαντικές βραβεύσεις, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.
 
Οι πολυτιμότεροι στις Εθνικές μας
Ο Δημήτρης Χριστοφή μετά από εισήγηση του Ομοσπονδιακού μας προπονητή Χριστάκη Χριστοφόρου αναδείχτηκε πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της Εθνικής Ανδρών για την ποδοσφαιρική περίοδο 2016 – 2017.
 
Ο Νικόλας Ιωάννου αναδείχτηκε πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της Εθνικής Ελπίδων 2016-2017 μετά από εισήγηση του προπονητή της ομάδας Νίκου Ανδρονίκου.
 
Ο Τάσος Σκαμπύλης έχει επιλεγεί ως ο πολυτιμότερος της Εθνικής Ανδρών Futsal μετά από εισήγηση του Ομοσπονδιακού μας προπονητή Άθου Στυλιανού.
 
Πολυτιμότερη ποδοσφαιρίστρια της Εθνικής Νεανίδων επιλέγηκε η Κατερίνα Παναγιώτου και πολυτιμότερη της Εθνικής Γυναικών η Άντρια Μιχαήλ. Οι εισηγήσεις έγιναν από τον προπονητή Γυναικών και Νεανίδων Άντρο Βασιλείου.
 
Ομάδες με τη μεγαλύτερη συμβολή στις Εθνικές μας
Η ΚΟΠ όπως κάθε χρόνο θα τιμήσει τις ομάδες με τη μεγαλύτερη συμβολή στις Εθνικές μας ομάδες Παίδων U-17, Νέων U-19, Εθνική Ελπίδων και Ανδρών.
 
Οι ομάδες με τη μεγαλύτερη συμβολή καθορίστηκαν βάσει των λεπτών συμμετοχής των ποδοσφαιριστών στους αγώνες των Εθνικών μας ομάδων μέσα στο 2016 - 2017.
 
Εθνική U-17: Ομάδα με τη μεγαλύτερη συμβολή η ΑΕΛ.
Εθνική U-19: Ομάδα με τη μεγαλύτερη συμβολή ο Απόλλωνας.
Εθνική Ελπίδων: Ομάδα με τη μεγαλύτερη συμβολή ο Απόλλωνας.
Εθνική Ανδρών: Ομάδα με τη μεγαλύτερη συμβολή το ΑΠΟΕΛ.
 
Κορυφαίοι Πρωταθλήματος Cyta
Μετά από ψηφοφορία των προπονητών των ομάδων Α' Κατηγορίας, έχουν επιλεγεί οι κορυφαίοι του Πρωταθλήματος Cyta για την ποδοσφαιρική περίοδο 2016 - 2017.
 
Κορυφαίος προπονητής έχει ψηφιστεί ο προπονητής του Απόλλωνα Σωφρόνης Αυγουστή, κορυφαίος ποδοσφαιριστής ο διεθνής επιθετικός του ΑΠΟΕΛ Πιέρος Σωτηρίου και καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής ο αμυντικός του ΑΠΟΕΛ Νικόλας Ιωάννου.
 
Πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος Cyta αναδείχτηκε ο επιθετικός της Ομόνοιας Matthew Anthony DERBYSHIRE με 24 τέρματα.
 
Θα βραβευτεί επίσης η καλύτερη επίθεση του Πρωταθλήματος Cyta. Το ΑΠΟΕΛ πέτυχε τα περισσότερα τέρματα (77).
 
Φέτος η Ομοσπονδία θα βραβεύσει το καλύτερο τέρμα του Πρωταθλήματος Cyta 2016 - 2017. Το βραβείο για το καλύτερο γκολ είναι επαμειβόμενο και ο σκόρερ θα παραλάβει μαζί με το έπαθλο και επιταγή.
 
Στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΚΟΠ με την Bet on Alfa για ανάδειξη του καλύτερου τέρματος, θα παραχωρηθεί μέρος της χορηγίας στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Μοναδικά Χαμόγελα.
 
Πρωταθλήματα Futsal
Μετά από ψηφοφορία των προπονητών αναδείχτηκαν οι κορυφαίοι της χρονιάς στα Πρωταθλήματα Futsal.
 
Καλύτερος ποδοσφαιριστής του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας αναδείχτηκε ο Ronald Mateus Da Silva της κυπελλούχου ΑΕΛ.
 
Στο Πρωτάθλημα Παίδων U-17 καλύτερος αναδείχτηκε ο Αλέξης Τσίτσου της Ομόνοιας / Αραράτ και στο Πρωτάθλημα U-21 ο Μιχάλης Λουκά της Ανόρθωσης.
 
Πρωτάθλημα Γυναικών
Μετά από ψηφοφορία των προπονητών καλύτερη ποδοσφαιρίστρια αναδείχτηκε η Tiegnou Valce Fatou Coylibaly  που αγωνίζεται στην ομάδα Barcelona FA.
 
Άλλες ατομικές βραβεύσεις
Διαιτητής της χρονιάς ο Λούκας Σωτηρίου και βοηθός διαιτητής ο Ανδρέας Π. Ανδρέου.
 
*Ο Γιάννης Γερολέμου (ΑΕΛ) αναδείχτηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής Παίδων U-17.
 
*Ο Νικόλας Ματθαίου (ΠΑΟΚ) αναδείχτηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής Νέων U-19.
 
Σκόρερ Μικρών Κατηγοριών
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα βραβευτούν οι πρώτοι σκόρερ των Πρωταθλημάτων Β’ και Γ’ Κατηγορίας.
 
Πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας αναδείχτηκε ο Μαριάν Πατουλέα (Πάφος FC) με 26 τέρματα και πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας ο Ανδρέας Αναστασίου του Διγενή Ορόκλινης με 27 τέρματα.

Από την ιστοσελίδα της ΚΟΠ