Συνάντηση με το Υπουργείο (δηλώσεις)

Μετά την ΚΟΠ και τον ΚΟΑ ο Σύνδεσμος Κύπριων Προπονητών Ποδοσφαίρου κτύπησε την πόρτα του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για κατοχύρωση του επαγγέλματος του προπονητή και τη διασφάλιση των ελάχιστων εργασιακών δικαιωμάτων των προπονητών ποδοσφαίρου.

Το πρωί της Δευτέρας (22/5) στο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων αντιπροσωπεία του Συνδέσμου με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Άντρο Κουλουμπρή συναντήθηκε με τη Διευθύντρια του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων κ. Μαρίνα Ιωάννου – Χασάπη. 

«Έγινε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση, όπου συζητήθηκαν η κατοχύρωση του επαγγέλματος του προπονητή αλλά και η εισαγωγή του ενιαίου συμβολαίου που θα αφορά τα δικαιώματα ενός προπονητή ποδοσφαίρου. Έγινε ανταλλαγή απόψεων και ζητήθηκαν από την κ. Ιωάννου – Χασάπη δεδομένα που αφορούν στην απασχόληση των προπονητών, τα οποία θα προσκομίσουμε στην επόμενή μας συνάντηση, στις 6 Ιουνίου» δηλώνει ο κ. Άντρος Κουλουμπρής.

Πέρα από τη μελέτη των στοιχείων που θα προσκομίσει ο Σύνδεσμος, κατά τη νέα συνάντηση θα τροχοδρομηθούν τα επόμενα βήματα στο δρόμο προς τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των προπονητών όπως πχ οι κοινωνική ασφάλιση, μέσω της εισαγωγής ενός ενιαίου συμβολαίου, αλλά και για την κατοχύρωση του επαγγέλματος.