Τι ισχύει στην μεταγραφική περίοδο / Εγγραφές στους καταλόγους Α’ & Β’

Με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος έχουμε εισέλθει αισίως στην εαρινή μεταγραφική περίοδο.

Μια περίοδο δηλαδη που τρόπον τινά που αποτελεί ίσως την πιο αγαπημένη του κάθε οπαδού αφού γεννιούνται νέες προσδοκίες για ενίσχυση των ομάδων τους ή φυσικά η αισιοδοξία για το κτίσιμο βάσεων για μια χρονιά καλύτερη από την προηγούμενη. Από την άλλη, σε επίπεδο διοικήσεων, δίχως την πίεση των αγωνιστικών υποχρεώσεων και της ενίοτε κριτικής που ασκείται, ανάλογα με τα οικονομικά δεδομένα θέλουν να περιορίσουν το ποσοστό λανθασμένων μεταγραφικών κινήσεων.

Πιο κάτω το www.kerkida.net με βάση την προκήρυξη της περιόδου 2017-18 σας παραθέτει τι ακριβώς ισχύει με τις εγγραφές ποδοσφαιριστών στους καταλόγους Α’ και Β’ .

Η μοναδική σημαντική εξέλιξη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι πως στον κατάλογο β’ πλέον οι ομάδες δικαιούνται να εγγράψουν απεριόριστο αριθμό ερασιτεχνών ή επαγγελματιών ποδοσφαιριστών που δεν έχουν συμπληρώσει το 22ο έτος της ηλικίας τους κατά την 1η Ιανουαρίου 2017 (Δηλαδή το όριο αυξήθηκε κατά ένα χρόνο).

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Α’: 

-Κάθε σωματείο θα δικαιούται να εγγράψει στον Κατάλογο Α μέχρι 25 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές ηλικίας πέραν των 22 ετών κατά την 1 Ιανουαρίου 2017.

-Στον Κατάλογο Α θα πρέπει απαραίτητα να εγγράφονται και τουλάχιστον 10 ποδοσφαιριστές που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ εκ των οποίων οι 3 να ήταν στο 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα στην Ακαδημία της ομάδας που τους δηλώνει στον κατάλογο, διαφορετικά ο μέγιστος αριθμός των 25 επαγγελματιών ποδοσφαιριστών θα πρέπει να μειωθεί κατά τον αριθμό που υπολείπεται για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 10 ποδοσφαιριστών.

- Άνεργοι Ποδοσφαιριστές μπορούν να εγγράφονται μόνο μέχρι τις 08.09.2017.

- Κανένα Σωματείο δεν θα δικαιούται να προβαίνει σε αλλαγή του Καταλόγου Α, συμπλήρωση του ή αντικατάσταση ποδοσφαιριστή μετά τις 08 Σεπτεμβρίου 2017. Εξαιρούνται περιπτώσεις μεταγραφής η οποία ενώ έχει νομότυπα υποβληθεί υπάρχει καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της για την οποία όμως καθυστέρηση δεν φέρει ευθύνη

-Έκτακτα η Εκτελεστική Επιτροπή μπορεί να επιτρέψει μία φορά κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου εκτός μεταγραφικών περιόδων την αντικατάσταση ενός τερματοφύλακα με άνεργο τερματοφύλακα, δεδομένου ότι έχει έμπρακτα πεισθεί ότι τερματοφύλακας που ευρίσκεται στον Κατάλογο Α έχει τραυματιστεί και δεν μπορεί να αγωνίζεται. 

- Διαγραφή ποδοσφαιριστή μπορεί να γίνει μετά τις 08 Σεπτεμβρίου 2017 δεδομένου ότι το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή με το Σωματείο έπαυσε να ισχύει. ∆εν επιτρέπεται η συμπλήρωση της κενής θέσης ποδοσφαιριστή που θα δημιουργηθεί στον Κατάλογο Α μετά από διαγραφή ποδοσφαιριστή.

-Απαγορεύεται η συμπλήρωση του καταλόγου αν ο κατάλογος Α δεν είναι συμπληρωμένος.

-∆εν υπάρχει μεταγραφική περίοδος για άνεργους ποδοσφαιριστές μετά τις 08.09.2017.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Β’:

-Κάθε Σωματείο θα δικαιούται να εγγράψει απεριόριστο αριθμό ερασιτεχνών ή επαγγελματιών ποδοσφαιριστών στον Κατάλογο Β δεδομένου ότι οι ποδοσφαιριστές που εγγράφονται δεν έχουν συμπληρώσει το 22ο έτος της ηλικίας τους κατά την 1η Ιανουαρίου 2017. Ξένοι ποδοσφαιριστές που τυχόν θα εγγραφούν στον κατάλογο Β' των Σωματείων θα λογαριάζονται στον αριθμό ξένων που δικαιούνται τα Σωματεία.(Πέντε 5).

-Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι ομάδα χρησιμοποιεί ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές τους οποίους αμείβει σαν επαγγελματίες, τότε θα θεωρείται αντικανονική συμμετοχή, είτε υποβληθεί ένσταση, είτε όχι και η ομάδα θα μηδενίζεται σ’ όλους τους αγώνες που έλαβαν μέρος τέτοιοι ποδοσφαιριστές.