Ουδέποτε έφυγε ο Χανς από την Κύπρο...

Παρόλο που εκφράζεται έκπληξη για την ανάληψη της θέσης του Προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας από τον Χανς Ρέικβαρντ, ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πως ο Ολλανδός ουδέποτε έφυγε απο την κυπριακή διαιτησία.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν απο ενάμισι χρόνο όταν τέθηκε θέμα απομάκρυνσης του Άλαν Σνόντι λόγω των σοβαρών προβλημάτων στην διαιτησία και την αρνητική κατάσταση που δημιουργήθηκε,  η Ομοσπονδία είχε λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις. Μία απο αυτές  ήταν να επιστρεψει ο Χανς Ρέικβαρντ και να αναλάβει θέση συμβούλου του προέδρου της επιτροπής διαιτησίας. Ως εκ τούτου, ο Ολλανδός είχε αναμειξη στους ορισμούς διαιτητών τον τελευταίο χρόνο και η απόφαση της  Εκτελεστικής, δεν αποτελεί επιστροφή του στη διαιτησία, αλλά αναβάθμιση στη θέση που κατείχε και προηγουμένως. 

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στην συνεδρία της Τρίτης εκφράστηκε, μεταξύ άλλων, η άποψη  ότι μετά την απομάκρυνση του Άλαν Σνόντι, την θέση του πρόεδρου της επιτροπής διατησίας θα έπρεπε να αναλάβει κάποιος που γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις, για να μην ξεκινήσει η προσπάθεια από το μηδέν.