«Μου έδωσε την ευκαιρία ο Ρόκα/Με έκανε περιζήτητο το ΑΠΟΕΛ»

Την μία συνέντευξη μετά την άλλη παραχωρεί ο Τόμας Κρίστιανσεν από την μέρα που γνωστοποιήθηκε η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Λιντς Γιουνάιτεντ.

Ο Δανός πρώην πλέον τεχνικός του ΑΠΟΕΛ αυτή τη φορά μίλησε και στην καταλανική «Sport».

Αφού πρώτα έκανε μια μικρή αναδρομή στο πως ξεκίνησε η προπονητική του καριέρα και την συνδρομή τoυ Τσάβι Ρόκα ώστε να εξελιχθεί… 

«Ο Τσάβι Ρόκα μου έδωσε την ευκαιρία να γίνω πρώτος προπονητής στην ΑΕΚ. Λόγω της δουλειάς μου εκεί, με ψήφισαν καλύτερο προπονητή στην Κύπρο και μετά πήγα στον ΑΠΟΕΛ. Εκεί ήταν διαφορετικά, πολύ μεγαλύτερη η πίεση, αλλά πήγαμε καλά κυρίως στην Ευρώπη όπου αποκλείσαμε την Μπιλμπάο».

«Πήγα στην ΑΕΚ από τον Απρίλιο του 2014 μέχρι το Μάιο του 2016 και πήρα το βραβείο του καλύτερου προπονητή στο πρωτάθλημα. Στη συνέχεια μου τηλεφώνησε το ΑΠΟΕΛ για να συνεργαστούμε. Αναγνώρισε τη δουλειά μου. Θυμάμαι έγιναν όλα πολύ γρήγορα», σχολίασε μεταξύ άλλων… 

 «Το ΑΠΟΕΛ είναι διαφορετική ομάδα, υπάρχει και εκεί μεγάλη πίεση. Γράψαμε ιστορία στην Ευρώπη αποκλείοντας την Αθλέτικ. Κάπου εκεί άρχισε να κυκλοφορεί το όνομά μου σε διάφορες ομάδες όπως ο Ολυμπιακός Πειραιώς, δύο ομάδες από  Μπουντεσλίγκα, μία από Γαλλιά και μια από Ισπανία». 

Για τη νέα στροφή στη καριέρα του είπε: «Είναι υπέροχο, με κάνει πραγματικά ευτυχισμένο. Είναι μια πρόκληση για μένα γιατί που άρεσε πάντα το αγγλικό ποδόσφαιρο. «Έγινα ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο με την πρόταση που μου έκανε η Λιντς».