"Προσοχή, τεράστιο εμπόδιο η ΑΕΛ!/25000 τρελαμένοι ΑΠΟΕΛίστες με Ρεάλ"

Ο Μαρκ Φοδέρινγχαμ που έπαιξε στην Ανόρθωση το 2010/11 μίλησε ενόψει των αναμετρήσεων της Rangers με την ΑΕΛ και αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στο Κυπριακό ποδόσφαιρο...

Nόμιζω ότι οι περισσότεροι Σκωτσέζοι οπαδοί βρίσκονται σε έναν φανταστικό κόσμο. Ο πρωταθλητής Κύπρου ΑΠΟΕΛ έφτασε στους 8 του Champions League πριν μερικά χρόνια ενώ η Celtic δεν μπορεί καν να μπαίνει σταθερά στους ομίλους.

Ακούω την λέξη "μικρό ψάρι" να λέγεται δεξιά-αριστερά όταν μιλάνε για ομάδες από την Κύπρο και την Μάλτα όμως οι Σκωτσέζοι οπαδοί είναι εντελώς σε έναν άλλο κόσμο. Μην κάνετε λάθος, η ΑΕΛ είναι μια καλή ομάδα που έπαιξε στα προκριματικά του Champions League πριν 3 χρόνια.

Βλέπουμε ομάδες από την Κύπρο και την Μάλτα να έρχονται στην Σκωτία και να κερδίζουν τις ομάδες μας και το αντιμετωπίζουμε σαν σοκ αλλά για μένα δεν είναι αφού έπαιξα εκεί και ξέρω πως παίζουν, πως προπονούνται και πως δουλεύουν.

Είναι καλές ομάδες από τεχνικής άποψης και έχουν ψηλά στάνταρ, ξέρουν το παιχνίδι και κυκλοφορούν καλά την μπάλα. Επίσης έχουν μεγάλους προϋπολογισμούς, κάτι που προσελκύει παίκτες από όλη την Ευρώπη. Υπάρχουν πολλοί παίκτες από Πορτογαλία και Ισπανία.

Είναι πολύ σοβαροί όσο αφορά το ποδόσφαιρο, δουλεύουν σκληρά και ξέρουν πως να παλεύουν. Είναι ένα διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου και γι' αυτό πάνε καλά. Προσαρμόζονται στο Ευρωπαϊκό στυλ.

Η ΑΕΛ έχει μπόλικη στήριξη απ' τον κόσμο της, πιστέψτε με δεν υπάρχει περίπτωση οι Σκωτσέζοι οπαδοί να είναι καλύτεροι από αυτό που έζησα στην Κύπρο. Οι οπαδοί της Ανόρθωσης ήταν οι καλύτεροι για τους οποίους έπαιξα και από τους καλύτερους στην Ευρώπη

Αν δείτε όταν το ΑΠΟΕΛ πήγε στους 8 του Champions League το 2012 όταν αποκλείστηκαν απ' την Ρεάλ, θυμάμαι τους σχολιαστές που μετέδιδαν το παιχνίδι στην Κύπρο ότι σοκαρίστηκαν. Υπήρχαν 25000 φανατικοί οπαδοί και δεν είναι ήρεμοι, είναι... τρελοί και είναι μια καταπληκτική ατμόσφαιρα. Στηρίζουν την ομάδα 90 λεπτά, υπάρχουν φωτοβολίδες και τραγουδάνε απ' την προθέρμανση ως το τελευταίο λεπτό. Είναι τόσο παθιασμένοι που είναι φανταστικό και είναι κάτι περισσότερο από ποδόσφαιρο για τους ίδιους.

Η Rangers δεν θα είναι το φαβορί. Δεν θα είναι εύκολα παιχνίδια, αυτές οι μέρες έχουν περάσει. Θα είναι ένα τεράστιο εμπόδιο γι' αυτούς η ΑΕΛ.

Αρκετές από τις ομάδες είναι πλούσιες και αν μπούνε στο Champions League τους αποφέρει πάνω από 15 εκατομμύρια έτσι το κυνηγάνε. Επίσης το Europa League είναι μεγάλη υπόθεση λόγω οικονομικού.

Ο Caixinha (προπονητής Rangers) θα ξέρει τα πάντα για την ΑΕΛ αφού ήταν στον Παναθηναϊκό. Οι τρεις τοπ ομάδες σε Ελλάδα και Κύπρο είναι πολύ δυνατές και παραδοσιακά πάνε καλά στην Ευρώπη. Είναι ένας έμπειρος τεχνικός και ξέρει πως να κάνει τους παίκτες του να το θέλουν πολύ.

Το ποδόσφαιρο στην Κύπρο άλλαξε λίγο τα τελευταία χρόνια αφού η Ανόρθωση είχε σοβαρά οικονομικά προβλήματα όμως οι δυο ομάδες της Λεμεσού έχουν δυναμώσει. Αν βάλεις και την ΑΕΚ στην εξίσωση, τότε έχεις ένα καλό σύνολο από δυνατές ομάδες που κάθε χρόνο πάνε καλά στην Ευρώπη.