"Ο πρόεδρος μίλησε με τον πρόεδρο του ΑΠΟΕΛ, να μην δημιουργηθεί πολεμικό κλίμα"

Ο Σάββας Πηλακούτας μίλησε στην συνάδελφο Κατερίνα Κυριάκου του ΑΣΤΡΑ 92.8 και ρωτήθηκε και για τα επεισόδια στο Δασάκι. Ο εκπρόσωπος τύπου της Ανόρθωσης ανέφερε μεταξύ άλλων...

"Ως Ανόρθωση θα θέλαμε να μελετήσουμε αρκετά καλά το συμβάν και να διασταυρώσουμε τα όσα έγιναν πριν τοποθετηθούμε καθώς από το Σάββατο έχουν κυκλοφορήσει και γραφτεί πολλά διαφορετικά πράγματα. Μετά τα όσα μάθαμε δεν θα μπορούσαμε να μην καταδικάσουμε όσα έγιναν απ' όπου και αν προέρχονται και να εκφράσουμε την συμπάθειά μας στην γιαγιούλα που τραυματίστηκε όπως και σε όσους επηρεάστηκαν. Τέτοιες ενέργειες δεν εκφράζουν την επίσημη Ανόρθωση και την πλειοψηφία του κόσμου της ομάδας μας. Έχουμε αποδείξει διαχρονικά πως οι αξίες της ομάδας μας είναι πολύ διαφορετικές. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο στα Κυπριακά γήπεδα και δεν είναι θέμα χρώματος φανέλας. Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο, πρέπει να δούμε τι το προκαλεί και αν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα. Πρέπει όλοι μαζί να βρούμε τις λύσεις για να απομακρύνουμε την βία".

Σε ερώτηση αν η διοίκηση μίλησε με τους οργανωμένους: "Υπάρχουν κάποιες σκέψεις για αποφυγή τέτοιων φαινομένων αλλά και οι διοικήσεις δεν είναι Αστυνομία για να μπορούν να τιμωρούν και να συλλαμβάνουν. Είναι θέμα της Πολιτείας και της νομοθεσίας που υπάρχει. Ο πρόεδρος μας μίλησε με τον πρόεδρο του ΑΠΟΕΛ. Δεν θέλουμε να δημιουργηθεί πολεμικό κλίμα".