Το… κανόνι της Εκστρακλάσα στο Kerkida.net

Ένας πρώην «δικός μας» είναι το πρόσωπο των ημερών στη Πολωνία…

Με 6 γκολ στις τρεις πρώτες αγωνιστικές της Ekstraklasa ο Ιγκόρ Ανγκούλο τρελαίνει… κόσμο.

Ο πρώην επιθετικός της ΕΝΠ (2013-14, 21 συμμετοχές/9 γκολ) έχει βάλει πλώρη για να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ για δεύτερη σερί σεζόν. 

Ο 33χρονος Ισπανός άσος, την περασμένη σεζόν οδήγησε την Γκόρνικ Ζάμπρζε στην άνοδο με τα 17 γκολ που πέτυχε I Liga, πρώτος σκόρερ και… πρωταθλητής.

Η ιστοσελίδα μας, www.kerkida.net, επικοινώνησε με τον Ανγκούλο και είχαμε μία σύντομη ενδιαφέρουσα συνομιλία…

-Ιγκόρ που οφείλεται το εντυπωσιακό ξεκίνημά σου;

«Είμαι σε εξαιρετική κατάσταση. Ελπίζω να συνεχίσω να σκοράρω. Είναι πολύ καλός ο μέχρι στιγμής απολογισμός μου με 6 γκολ στις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Αισθάνομαι πολύ καλά στην ομάδα, υπάρχει οικογενειακό κλίμα και νομίζω ότι αυτός είναι ο πιο σημαντικός λόγος».

-Στοχεύεις να ξεπεράσεις την περσινή σου επίδοση;

«Γιατί όχι! Συνεχίζω από εκεί που έμεινα, όταν πέτυχα 17 γκολ, με τη διαφορά ότι αγωνιζόμασταν στη Β΄ Κατηγορία. Ήταν μία φανταστική χρονιά, πετύχαμε την άνοδο ως πρωταθλητές».

-Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου;

«Είμαι πολύ φιλόδοξος, αλλά βρίσκομαι σε ένα από τα κορυφαία κλαμπ της Πολωνίας, με χιλιάδες οπαδούς και με αγαπάνε πολύ. Ελπίζω να πετύχουμε μεγάλα πράγματα, εντός και εκτός της χώρας. Το ξέρετε ότι η Γκόρνικ Ζάμπρζε έχει τα περισσότερα πρωταθλήματα στη Πολωνία; (σ.σ 14 όσα έχει και η Βίσλα)».

-Τι θυμάσαι από το πέρασμά σου στην Κύπρο;

«Πάντα στο μυαλό μου είναι η ΕΝΠ. Ήμουν πολύ χαρούμενος όταν αγωνιζόμουν στο Παραλίμνι. Αισθάνθηκα κι εγώ πολύ άσχημα όταν υποβιβάστηκε η ομάδα στη Β΄ Κατηγορία. Ελπίζω να επιστρέψει σύντομα η ομάδα στην Α΄ Κατηγορία, εκεί όπου ανήκει».

-Θα ήθελες να επιστρέψεις στην Κύπρο;

«Στο ποδόσφαιρο ποτέ μην πεις ποτέ. Ποιος ξέρει τι μας επιφυλάσσει το μέλλον… Είμαι πολύ καλά στην Górnik Zabrze, το συμβόλαιο μου λήγει το καλοκαίρι του 2018».