Απ΄το πρώτο φιλικό... ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Από τα φιλικά προετοιμασίας, καμία ομάδα δεν πέτυχε ή απέτυχε.

Ειδικά από το πρώτο φιλικό, στο οποίο τα πόδια των ποδοσφαιριστών είναι… 100 kg και δεν έχουν δουλέψει στον βαθμό που χρειάζεται την τακτική, αφού στις προηγούμενες προπονήσεις το βάρος επικεντρώθηκε στην φυσική κατάσταση.

Ωστόσο, αυτό που μπορεί κάποιος να διακρίνει είναι την ποιότητα που υπάρχει (ή δεν υπάρχει) στους ποδοσφαιριστές με βάση τα ατομικά τους χαρακτηριστικά. Και είχε χρόνια να ικανοποιήσει σε τέτοιο βαθμό η ΕΝΠ…

Τα τελευταία χρόνια, οι φίλοι της Παραλιμνίτικης ομάδας που έφευγαν από τα φιλικά παιχνίδια… παραμιλούσαν, εκφράζοντας προβληματισμούς, διαφωνίες, απορίες και παράπονα με την εικόνα που είδαν.

Στο χθεσινό φιλικό της Ένωσης με τον Ονήσιλο, πρώτο φετινό, δεν υπήρχε γκρίνια και μουρμούρα. Ακούγεται περίεργο για τον Παραλιμνίτη οπαδό όμως είναι η πραγματικότητα. Και είναι λογικό, αφού είδαμε μια ομάδα που από το πρώτο φιλικό, από τα πρώτα λεπτά να έχει αγωνιστικό πλάνο και ποδοσφαιρική ταυτότητα.

4-3-3, με ένα αμυντικό χαφ μπροστά από τα στόπερ, με παιχνίδι από πίσω, με κάτω την μπάλα και κοντινές πάσες, στις οποίες όταν υπήρχε υπερφόρτωση στην μια πλευρά, 30αρα μπαλιά – αλλαγή παιχνιδιού για να βρεθεί ακραίος στο ένας με έναν.

Το ακόμα πιο θετικό, είναι ότι αυτό το πλάνο δεν το είδαμε από μια εντεκάδα, ούτε από μια εντεκάδα που θα είχε την ταμπέλα της βασικής. Ο Απόστολος Μακρίδης χρησιμοποίησε δύο εντεκάδες, μία σε κάθε ημίχρονο και δεν υπήρχαν διαφορές στον τρόπο που κινούνταν οι παίκτες μέσα στο γήπεδο.

Σε ότι αφορά τα ατομικά χαρακτηριστικά των παικτών, οι περισσότεροι ικανοποίησαν, κάποιοι εντυπωσίασαν και κανείς δεν προβλημάτισε. Ειδικά ο Σελεστίνο, ο αμυντικός χαφ, στα 45 λεπτά που αγωνίστηκε έβγαλε τρομερή ποιότητα…