79ο Πρωτάθλημα: Ομάδες, πρόγραμμα, έδρες και τιμές εισόδου

Μπορεί να διανύουμε περίοδο διακοπών, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τις ομάδες που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα Cyta αφού το ερχόμενο Σάββατο αρχίζει η νέα ποδοσφαιρική περίοδος.

Το 79ο Πρωτάθλημα Α' Κατηγορίας βρίσκεται προ των πυλών και η περίοδος προετοιμασίας φτάνει προς το τέλος της. Οι 14 ομάδες παρουσιάζονται έτοιμες για να ξεκινήσουν τον ποδοσφαιρικό μαραθώνιο που θα ολοκληρωθεί το Μάη του 2018 και αισιοδοξούν ότι στο τέλος θα καταφέρουν να πετύχουν τον στόχο τους. 

Η φετινή χρονιά μπορεί να χαρακτηριστεί και ως μεταβατική μιας και με την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος, οι ομάδες της Α' Κατηγορίας θα μειωθούν σε 12 αφού θα υποβιβαστούν τρεις ομάδες και θα ανέλθει από τη Β' Κατηγορία μόνο μια ομάδα. 

Στο Πρωτάθλημα Cyta 2017 - 2018 θα συμμετάσχουν οι ομάδες του ΑΠΟΕΛ, η ΑΕΚ, ο Απόλλωνας, η ΑΕΛ, η Ομόνοια, η Ανόρθωση, ο Ερμής, η Νέα Σαλαμίνα, ο Εθνικός Άχνας, ο Άρης, η Δόξα,  η Αλκή, η Πάφος και ο Ολυμπιακός. 

Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε εννέα Στάδια. Το Τσίρειο Στάδιο στη Λεμεσό είναι το γήπεδο με τις περισσότερες ομάδες, τρεις στο σύνολο, τον Απόλλωνα, την ΑΕΛ και τον Άρη.

Το Μακάρειο Στάδιο θα χρησιμοποιεί ως έδρα ο νεοφώτιστος Ολυμπιακός, το Στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης» (πρώην Παφιακό) η Πάφος F.C. και το Αμμόχωστος - Επιστροφή η Αλκή. 

Αναλυτικά οι έδρες των ομάδων:

Στάδιο ΓΣΠ: ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια
Τσίρειο Στάδιο: Απόλλων, ΑΕΛ, Άρης
Μακάρειο Στάδιο: Ολυμπιακός, Δόξα Κατωκοπιάς
ΑΕΚ Αρένα: ΑΕΚ Λάρνακας
«Αντώνης Παπαδόπουλος»: Ανόρθωση
Αμμόχωστος – Επιστροφή: Νέα Σαλαμίνα, Αλκή Ορόκλινης
Δασάκι Άχνας: Εθνικός Άχνας
Στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης»: Πάφος F.C.
Στάδιο ΓΣΖ: Ερμής Αραδίππου

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της Α' φάσης: http://www.cfa.com.cy/Gr/news/30940/3228359/254

Δείτε εδώ τις τιμές εισόδου στους αγώνες: http://www.cfa.com.cy/Gr/news/30965/3228359/254

Ο Α' γύρος του Πρωταθλήματος θα ολοκληρωθεί το Σαββατοκύριακο 25 - 26 Νοεμβρίου 2017. Η Α' φάση θα ολοκληρωθεί το Σαββατοκύριακο 24 - 25 Φεβρουαρίου 2018 και στις 3 - 4 Μαρτίου 2018 θα αρχίσει η Β' φάση. Το Πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στις 12 - 13 Μαϊου ενώ ο τελικός του Κυπέλλου Coca - Cola έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 16 του Μάη. 

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής έχει ήδη ανακοινωθεί και όπως είναι γνωστό, έχουν αναβληθεί οι αγώνες του ΑΠΟΕΛ, της ΑΕΚ και του Απόλλωνα λόγω της συμμετοχής τους στα play-off των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής: 
 
Σάββατο 19 Αυγούστου 
                                       
19:00 Εθνικής Άχνας - Αλκή Ορόκλινης
20:00 ΑΕΛ - Άρης
Κυριακή 20 Αυγούστου19: Νέα Σαλαμίνα - Ανόρθωση
Δευτέρα 21 Αυγούστου

19:00 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΔΟΞΑ Κατωκοπιάς     
                                                                                               
Αναβλήθηκαν και θα διεξαχθούν σε μεταγενέστερο στάδιο οι αγώνες Ερμής - ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια - ΑΕΚ και Πάφος - Απόλλωνας.

Η Cytavision και η Primetel είναι οι τηλεοπτικές πλατφόρμες που θα μεταδίδουν και φέτος τους αγώνες του Πρωταθλήματος Α' Κατηγορίας. H Primetel θα μεταδίδει τους εντός έδρας αγώνες του Απόλλωνα και της Ομόνοιας ενώ όλοι οι υπόλοιπες αναμετρήσεις θα μεταδίδονται από τη Cytavision.