Μηδενική ανοχή απ' τους διαιτητές

Ένα από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στο 21ο σεμινάριο διαιτησίας ήταν η συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών και των προπονητών και πως αυτή επηρεάζει την εικόνα του αγώνα.

Δόθηκαν σαφείς οδηγίες προς τους διαιτητές από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Χιου Ντάλλας για μηδενική ανοχή από την πρώτη αγωνιστική του νέου Πρωταθλήματος προς συμπεριφορές προπονητών ή ποδοσφαιριστών κατά τη διάρκεια του αγώνα οι οποίες υπονομεύουν το κύρος και την προσωπικότητα των διαιτητών.

Το θέμα αυτό και κυρίως η συμπεριφορά των προπονητών στους πάγκους κατά τη διάρκεια του αγώνα, ήταν το αντικείμενο παρουσίασης που έγινε προς τους διαιτητές από τον Τεχνικό Διευθυντή της ΚΟΠ Σάββα Κωνσταντίνου.

Παρουσιάζοντας διάφορα video σε συνεργασία με τον Αθλητικό Ψυχολόγο της ΚΟΠ Αδάμο Παπαντωνίου, ο κ. Κωνσταντίνου επεσήμανε με τη σειρά του προς τους διαιτητές πως δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές συμπεριφορές που επηρεάζουν αρνητικά την εικόνα ενός ποδοσφαιρικού αγώνα και οι οποίες προέρχονται είτε από προπονητές, είτε από ποδοσφαιριστές είτε από άλλα άτομα που βρίσκονται στον πάγκο.

Οι συμπεριφορές αυτές  πολλές φορές δίνει το έναυσμα στον κόσμο που βρίσκεται στην κερκίδα για να διαμαρτύρεται και να αντιδρά με αποτέλεσμα να δημιουργείται επιπρόσθετη πίεση προς όλους.

Ο κ. Κωνσταντίνου τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες και προς την κατεύθυνση των προπονητών στα προπονητικά σεμινάρια σε σχέση με την συμπεριφορά τους και τους τονίζεται διαρκώς πως οι ίδιοι πρέπει να δίνουν το παράδειγμα για αθλητοπρεπή συμπεριφορά.

Από ιστοσελίδα ΚΟΠ