Επέστρεψε για να μείνει! ΔΙΠΛΑΡΑ μέσα στο Δασάκι (φώτος)

Επέστρεψε για να μείνει… Οι 41 μήνες μακριά από την Α’ κατηγορία έφεραν μεγάλη δίψα για νίκη στην πρεμιέρα για την Αλκή. Στο εναρκτήριο παιχνίδι της αγωνιστικής περιόδου 2017-18 η Αθάνατη έφυγε με το διπλό από την έδρα του Εθνικού με 0-1 με σκόρερ τον Ντιγκρουζά στο 74΄ 

Το www.kerkida.net ήταν στο Δασάκι Άχνας και σας μετέφερε LIVE την αναμέτρηση…

Ευκαιρία για Αλκή με τον Γουίλι 
Το παιχνίδι άρχισε με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλουν το ρυθμό τους στο χώρο του κέντρου. Η Αλκή όμως με την πάροδο του χρόνου ήταν η ομάδα που ανέβασε στροφές και στο 11’ κατέγραψε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα. Πιο συγκεκριμένα, ο Γουίλι μετά από βαθύ γέμισμα έπιασε την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση και η μπάλα έφυγε λίγο έξω από τα δοκάρια του Μπογκαντίνοφ. Στο 15’ έχασε νέα ευκαιρία με τον Χαρή να κάνει τη σέντρα από αριστερά και Γιουίλι πάλι με το κεφάλι δεν μπόρεσε να βρει στόχο. 

Επιθετικός μονόλογος και… νέα ευκαιρία
Οι φιλοξενούμενοι επέβαλαν το ρυθμό τους και στο 23’ έφτασαν για τρίτη φορά κοντά στο γκολ. Ο Γουίλι από αριστερά έκανε την επέλαση και με έξυπνη μεταβίβαση στον κενό χώρο θέλησε να βρει τον Βασίλιεφ. Ο ποδοσφαιριστής της Αλκής όμως άργησε να αντιληφθεί την πάσα του συμπαίκτη του και δεν πρόλαβε τη μπάλα. 

Ανέβασμα Εθνικού και… καλός ρυθμός
Στην συνέχεια ο Εθνικός ισορρόπησε το παιχνίδι και με σειρά του έκανε πιο αισθητή την παρουσία του στην αντίπαλη περιοχή. Καλύτερη του στιγμή ήταν στο 35’ ήταν μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κιπιάνι που έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ ο Στρατηλάτης. Αυτή η φάση ήταν και η αφετηρία ώστε λίγο πριν την αναπαυλα, οι δύο ομάδες  να δώσουν ένα καλό ρυθμό και επί ίσοις όροις να προσπαθούν να φτάσουν στο γκολ. Τίποτα όμως δεν άλλαξε και έτσι το ημίχρονο παρέμεινε στο άγονο 0-0. 

Ξεκίνημα στο β’ μέρος με ευκαιρία ο Εθνικός
Στο 51’ οι γηπεδούχοι κατέγραψαν την πρώτη ευκαιρία του στο δεύτερο ημίχρονο όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κιπιάνι ο Πιντσέλι με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο έξω από την εστία του Στρατηλάτη. 

Μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα, μεγάλη ευκαιρία η Αλκή
Αν και ξεκίνησε μουδιασμένα και έδωσε χώρο στον Εθνικό η Αλκή, στο 69’ ήταν ομάδα που απώλεσε τεράστια ευκαιρία για ν’ ανοίξει το σκορ. Ο προωθημένος Πάρπας μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ αναγκάζοντας τον Μπογκαντίνοφ να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ. 
 
0-1 στο 74’ με Γκολάρα Ντιγκρουζά
Στο αγωνιστικό της ανέβασμα η Αλκή το μετουσίωσε σε γκολ στο 74’. Ο Ντιγκρουζά έχοντας ανοικτό οπτικό πεδίο δοκίμασε το πόδι του και από μακρινή απόσταση έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί με δύναμη στα δίκτυα του Μπογκαντίνοφ που έμεινε στήλη άλατος. Όπως αναμενόταν το γκολ πανηγυρίστηκε απ’ όλους στο πάγκο της Αθανάτης αφού εκτός από το πρώτο του φετινού πρωταθλήματος ήταν και το πρώτο στα μεγάλα σαλόνια μετά από 41 μήνες. 
 
Ρίσκα ο Εθνικός, διαχείριση η Αλκή
Μετά το γκολ το παιχνίδι πήρε ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφού ο Εθνικός Άχνας τα έδωσε όλα στην επίθεση για την ισοφάριση. Από την άλλη η Αλκή θέλησε να διαχειριστεί το υπέρ της προβάδισμα και με την σειρά την να εκμεταλλευτεί του ανοιχτούς χώρους για να βγει στην κόντρα.  Παρόλα αυτά τίποτα δεν άλλαξε και έτσι η Αθάνατη πήρε το διπλό δείχνοντας μεμιάς ότι επέστρεψε στην κατηγορία των μεγάλων για να παραμείνει. 

 

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ: Μπογκατίνοφ, Φιλίποφ, Στόϊτσεφ, Τσικάρσκι (88′ Πογιατζής), Ντόμπνια, Πιντσέλι, Ενέσκου (80′ Παπαγεωργίου), Αρέστη, Κυπριανού (67′ Γκαβρίλα), Κιπιάνι, Χαραλάμπους.

ΑΛΚΗ: Στρατηλάτης, Πάρπας, Φραγκέσκου, Ντουβεντρού, Γιουίλι (77′ Τριπό), Χαρής, Βασίλιεφ, Πιεράτζι, Τιγρούντζια (90' Ιτούα), Μπιλάλ (83′ Χαραλάμπους), Ντιακιτέ 

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Στόιτσεφ Πιεράτζι

- Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Τιμόθεος Χριστοφή με βοηθούς τους Αριστείδη Χρίστου και Χαράλαμπο Ξενοφώντος. Τέταρτος διαιτητής ο Λουκάς Σωτηρίου.

*** Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της ΒΕΤ ΟΝ ALFA τώρα και ONLINE