Βοζίνια ο... σωτήρας, Σάσι ο... τιμωρός! (φώτος)

Με γκολ του Σάσι στις καθυστερήσεις, η ΑΕΛ κέρδισε με 1-0 τον Άρη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και ενώ ο Βοζίνια μερικά λεπτά προηγουμένως έπιασε πέναλτι! Το www.kerkida.net ήταν στο Τσίρειο...

Ημίχρονο χωρίς πολλά

Ελάχιστο θέαμα και λίγες ευκαιρίες στα πρώτα 45 λεπτά. Η πρώτη φάση ήρθε στο 8' με τον Σάσι να κάνει σουτ εντός περιοχής και τον Νουρεντινόσκι ν' αποκρούει, όπως έκανε και στο νέο σουτ του Σοάρες, στο "ριμπάουντ". Στο 14' είχε και ο Άρης την πρώτη του τελική με φάουλ του Γιούσεφ που πήγε έξω ενώ στο 18' και πάλι ο τερματοφύλακας των τυπικά φιλοξενούμενων δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα ν' αποκρούσει νέο σουτ απ' τον Σάσι.

Η συνέχεια δεν επεφύλαξε κάτι διαφορετικό. "Κλειστό" παιχνίδι με λίγες φάσεις και τις δυο ομάδες να αλληλοεξουδετερώονται. Κάπως έτσι φτάσαμε στο 30' χωρίς άλλες ευκαιρίες. Η επόμενη ήρθε στο 38' και ήταν η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής, όταν ο Γιούσεφ βρέθηκε "φάτσα" με τον Ζοσιμάρ αλλά πλάσαρε έξω.

Απ' το... 0-1 στο 1-0!

Η ίδια εικόνα διατηρήθηκε και στο ξεκίνημα του 2ου μέρους... Οι ευκαιρίες ελάχιστες, ο ρυθμός αργός, με τον Άρη να "πατά" καλύτερα, να εφαρμόζει την τακτική του και να βραχυκυκλώνει την ΑΕΛ. Στο 68' η ομάδα του Μπαλταζάρ κατάφερε να φτιάξει πολύ καλή φάση όταν ο Σάσι έδωσε στον Μέσκα που σούταρε μέσα απ' την περιοχή αλλά η μπάλα πήγε μόλις έξω. Στο 75' μια κεφαλιά του Μιτρέα πήγε έξω ενώ στο 82' ο Άρης ζήτησε πέναλτι για χέρι. Δυο λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Μαραγκουδάκη ήταν άστοχη σε μια πολύ καλή στιγμή για την ομάδα του Μαρτίδη.

Αυτό το διάστημα υπεροχής του Άρη πήγε να φέρει αποτέλεσμα στο 85' όταν ο Μετχέτοβιτς κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Λαφράνς. Ο Νικολίτα εκτέλεσε απ' τα 11 βήματα όμως ο Βοζίνια έκανε την απόκρουση!

Απ' εκεί και πέρα η ΑΕΛ πίεσε και απ' εκεί που λίγο έλειψε με το πέναλτι να γίνει το 0-1, τελικά έγινε το 1-0. Στο 88' και στο 91' η ομάδα του Μπαλταζάρ είχε τελικές με Λεόντσο και Μπενίτεθ, για να έρθει ο Σάσι στο 93' με κεφαλιά μετά από σέντρα του Αϊρόσα, να σκοράρει και να χαρίσει μια δραματική νίκη στην ομάδα του!

ΑΕΛ: Ζοσιμάρ, Αϊρόσα, Μιτρέα, Λαφράνς, Αβραάμ, Σοάρες, Νικολάου (64' Λεάντρο), Aρτούρ (80' Λεόντσο), Μέσκα (72' Μπενίτεθ), Σάσι, Αρουαμπαρένα

Άρης: Νουρεντινόσκι, Χριστοφόρου, Λεονάρντο, Ντροπάροβ, Πόλιανετς (46' Κύπρου - 75' Σκούρτης), Παναγή, Ενγκολόκ, Γιούσεφ (64' Μετχέτοβιτς), Ράντου, Μαραγκουδάκης, Νικολίτα

Κίτρινες: Μέσκα / Μαραγκουδάκης, Ράντου

- Διαιτητής ήταν ο Γιώργος Νικολάου με βοηθούς τους Χαράλαμπο Γεωργίου - Γιώργο Σάββα, τέταρτο τον Γιάννη Αναστασίου και παρατηρητή τον Αντρέα Ξάνθου.

*** Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της ΒΕΤ ΟΝ ALFA τώρα και ONLINE