(ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ πληροφορίες) Τηλεοπτικά Cyta: Με γνώμονα τις συστάσεις του Ελεγκτή

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η αυριανή συνεδρία του ΔΣ της Cyta, όπου αναμένεται να ληφθούν τελικές αποφάσεις σε ότι αφορά την εξασφάλιση τηλεοπτικών δικαιωμάτων για την περίοδο μετά το 2019, όπως και για άλλα θέματα που αφορούν την προβολή ποδοσφαιρικού προιόντος από την πλατφόρμα της Cytavision. Οι υποδείξεις του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, γι αυτά τα θέματα, αναμένεται να ληφθούν σοβαρά υπόψη απο τον Ημικρατικό Οργανισμό.

Το Kerkida net είχε αποκαλύψει απο τις 24/7 το ενδιαφέρον της Cyta  να εξασφαλίσει το πακέτο της ΚΟΠ TV, μια συμφωνία που οριστικοποιήθηκε τις επόμενες μέρες.  Η Cyta, όμως, δεν έπαψε να ενδιαφέρεται για την διατήρηση των τηλεοπτικών συμβολαίων που έχει απευθείας με ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση. Τα πράγματα, όμως, έγιναν πολύπλοκα όταν σφήνα στα ποδοσφαιρικά τηλεοπτικά μπήκε η Cablenet με προτάσεις εκατομμυρίων.

Η Cyta φάνηκε αποφασισμένη να μην χάσει τα τηλεοπτικα δικαιώματα των δύο ομάδων που παραδοσιακά συνεργάζονται με την Cytavision.  Οι προθέσεις, όμως, της Cyta προκάλεσαν την αντίδραση της Ομόνοιας, η οποία πιστεύει ότι δεν έτυχε του ανάλογου σεβασμού απο τον ημικρατικό οργανισμό, όταν πριν από μερικούς μήνες συζητούσαν το ενδεχόμενο συνεργασίας. Σε αυτό το σκηνικό, ήταν αναπόφευκτη η παρέμβαση του Γενικού Ελεγκτή, ο οποίος εκ καθήκοντος ελέγχει και υποβάλει συστάσεις στο ημικρατικό οργανισμό.  

Εκ των πραγμάτων, η συνεδρία του ΔΣ της Cyta αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.