Από ένα ΓΚΟΛ και πολλές φάσεις (φώτος/βίντεο)

Ισόπαλο 1-1 το φιλικό της Ομόνοιας με τον Ερμή στο ΓΣΠ. Οι δύο ομάδες πέτυχαν από ένα γκολ ενώ είχαν πολλές τελικές προσπάθειες. Προηγήθηκε ο Ερμής στο πρώτο μέρος με τον Τσούμου, ισοφάρισε για τους “πράσινους” ο Γκονζάλες στο δεύτερο ημίχρονο.

Το www.kerkida.net ήταν στο ΓΣΠ. Διαβάστε την εξέλιξη της αναμέτρησης...

Ο Ματ Ντάρμπισαϊαρ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό. Ο Άγγλος έφυγε μόνος απέναντι από τον τερματοφύλακα, Νόβακ έπειτα από πάσα του Μαδούρο, όμως ο κίπερ του Ερμή του πήρε την μπουκιά από το στόμα. Στην συνέχεια της φάσης επιχείρησε με σέντρα να βρει συμπαίκτη του μέσα στην περιοχή όμως οι αμυντικοί του Ερμή έδιωξαν. 

Ο Ομόνοια ήταν κυρίαρχη στο γήπεδο στα πρώτα λεπτά. Στο 9ο λεπτό, ο Άλεξ Σοάρες πήρε την μπάλα στο ύψος της περιοχής του Νόβακ, έπιασε δυνατό σουτ όμως η μπάλα πήγε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Ερμή. 

11΄ Δύο λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Αραούχο να απειλήσει με σουτ έξω από την περιοχή. Ο ακραίος αμυντικός της Ομόνοιας επιχείρησε με συρτό διαγώνιο σουτ να στείλει την μπάλα στα δίκτυα όμως αυτή πέρασε λίγο έξω από κάθετο δοκάρι.

20΄ Ο Ερμής έφτασε στην πρώτη του τελική προσπάθεια στο 20ο λεπτό. Ο Πασέκο έπιασε σουτ έξω από την περιοχή όμως ο Φελτχούιζεν απέκρουσε σταθερά. 

24΄ Ο Δημήτρης Χριστοφή μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια όπου απέφυγε δύο αντιπάλους σούταρε λίγο έξω από την περιοχή του Νόβακ όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω. 

ΓΚΟΛ ο Ερμής

Ένα λεπτό μετά την χαμένη ευκαιρία της Ομόνοιας ο Ερμής κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Οι “φτεροπόδαροι” αναπτύχθηκαν πολύ όμορφα από αριστερά και μετά από σέντρα βρήκαν δίκτυα με κεφαλιά του Τσούμου για το 1-0.

29΄ Τα επόμενα λεπτά μετά το γκολ άνηκαν στον Ερμή ο οποίος πήρε τα πάνω του απειλώντας μάλιστα και με δεύτερο τέρμα. Ο Ο Κωνσταντίνου βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι μετά από γύρισμα από αριστερά όμως το πλασέ του εξουδετερώθηκε από τον Φελτχούιζεν. 

37΄ Φτάνοντας λίγα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους και συγκεκριμένα στο 37ο λεπτό η Ομόνοια έφτασε σε ακόμα μία τελική με τον Κανού. Ο άσσος των “πρασίνων” προσπάθησε με κεφαλιά εντός της περιοχής να νικήσει τον Νόβακ όμως η μπάλα πήγε έξω. 

Πήγε για το… φαντεζί ο Κανού αλλά

Ο Κανού προσπάθησε να πετύχει ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ στο 43ο λεπτό όμως ο διαιτητής έδωσε φάουλ με την φάση να θεωρείται ως μη γενόμενη. Ο Βραζιλιάνος στόπαρε την μπάλα και με πλάτη στο τέρμα πήγε για το ανάποδο ψαλίδι. Στην προσπάθεια του όμως χτύπησε αμυντικό του Ερμή με τον Θεουλή να σφυρίζει την παράβαση.

Ένα λεπτό αργότερα ο Αραούχο περίμενε την μπάλα έξω από την περιοχή και πλάγια, έκανε το σουτ όμως για λίγο δεν βρήκε στόχο. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους στο ΓΣΠ. 

Β΄ Ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες. Το πρώτο πεντάλεπτο πέρασε με την Ομόνοια να έχει την κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί να προσεγγίσει την εστία του Νόβακ χωρίς ωστόσο να καταφέρει να απειλήσει ουσιαστικά. Από την άλλη η ομάδα του Ερμή έχοντας γρήγορους ποδοσφαιριστές στα άκρα προσπάθησε από τα πλάγια να φτάσει στην εστία του Φελτχούιζεν. 

52΄ Έπειτα από γύρισμα στην περιοχή του Νόβακ από δεξιά, ο Χριστοφή βρέθηκε φάτσα με το 1-1 όμως το πλασέ του αποκρούστηκε σε κόρνερ. 

Άλλες δύο τελικές στο 64’ και στο 67΄

Η Ομόνοια έφτασε σε δύο τελικές μέσα σε τρία λεπτά με τον Γκονζάλες και τον Κανού. Ο Αργεντινός αρχικά στο 64ο λεπτό με σουτ έστειλε την μπάλα έξω. Στο 67ο λεπτό ήταν η σειρά του Κανού με το κεφάλι να αστοχήσει. 

Μπέρδεμα και τελικά ΓΚΟΛ

Στο 72ο λεπτό ο Γκονζάλες εκτέλεσε απευθείας φάουλ από πλάγια και λίγο έξω από την περιοχή με την μπάλα να πηγαίνει στα δίκτυα. Ο διαιτητής ωστόσο έδειξε πέναλτι για σπρώξιμο. Στην συνέχεια αλλάζοντας την απόφαση του έδειξε την σέντρα. 

Οι ποδοσφαιριστές και ο πάγκος του Ερμή διαμαρτυρήθηκαν με αποτέλεσμα να υπάρξει σύρραξη να μην συνεχιστεί το παιχνίδι για λίγα λεπτά. 

80΄ Ο Γκονζάλες ο οποίος από το λεπτό που μπήκε άλλαξε το παιχνίδι έφτασε πολύ κοντά στο 2-1 για την Ομόνοια. Ο Αργεντινός μπήκε στην περιοχή και από πλάγια γύρισε την μπάλα παράλληλα με τον αμυντικό του Ερμή να βάζει το πόδι του και παρολίγον να πετύχει αυτογκόλ. 

90+4 Ο Ερμής έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει ξανά προβάδισμα στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων όμως η προβολή του Χριστοφή σε κενό τέρμα πέρασε έξω. 

Ομόνοια: Φελτχούιζεν, Τζαΐλσον, Γουίλιαμ, Φαμπρίσιο, Κάντε, Μαδούρο (87΄ Μπρέβελντ)  Κανού (69΄ Μαργκάσα) Αλεξ (87΄ Κατσαντώνης) Χριστοφή, Τζαρσίνιο (61΄ Γκοζάλες) Ντάρμπισαϊαρ

Ερμής: Νόβακ, Ιγκνάντοβιτς, Ιμερέκοφ, Πασέκο, Τσούμου, Ζαχάρια, Μαρτίνιουκ, Γκονσάλβες, Σανδραβέλης, Κωνσταντίνου (79΄ Φοφανά) Ταραλίδης

Διαιτητής: Χρυσοβαλάντης Θεουλή

Α' Βοηθός: Μιχάλης Σωτηρίου

Β΄ Βοηθός: Μάριος Καλογήρου

 

Η είσοδος της ομάδας #OMONOIA

A post shared by AC Omonia Nicosia (@acomonianicosia) on

 

Πριν την έναρξη του αγώνα  #OMONOIA

A post shared by AC Omonia Nicosia (@acomonianicosia) on