ΝΤΕΡΜΠΑΡΑ που τα είχε ΟΛΑ εκτός από νικητή! (Φώτος)

Εξαιρετικό παιχνίδι στο "Αμμόχωστος", ντέρμπι που τα είχε όλα εκτός από νικητή! Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, η Νέα Σαλαμίνα υποδέχθηκε την Ανόρθωση, οι δύο ομάδες είχαν τα καλά τους διαστήματα, πέτυχαν από ένα γκολ, έφτιαξαν φάσεις και στο τέλος συμβιβάστηκαν με το ισόπαλο 1-1. Η Ανόρθωση προηγήθηκε με τον Ράγιος στο πρώτο μέρος και η Νέα Σαλαμίνα απάντησε με τον Νταμάχου στην επανάληψη. Δύο δοκάρια η Νέα Σαλαμίνα, χαμένη ευκαιρία σε κενή εστία για την Ανόρθωση, σε ένα απολαυστικό για τους ποδοσφαιρόφιλους παιχνίδι!

Κατοχή, στημένα και πίεση ψηλά

Επιθετικό ξεκίνημα για την Νέα Σαλαμίνα, η οποία είχε κατοχή μπάλας και κέρδισε 3-4 στημένα στο πρώτο δεκάλεπτο, με πρώτο τελική μια κεφαλιά του Καρώ που πέρασε έξω. Το επιθετικό σχήμα των γηπεδούχων, έφερε και πίεση ψηλά κάτι που δυσκόλευε την ανάπτυξη της Ανόρθωσης στον μεσοαμυντικό της χώρο.

Προσαρμογή και πρώτη απειλή

Απ' το δεκάλεπτο και έπειτα, η Ανόρθωση άρχισε να προσαρμόζεται καλύτερα στο παιχνίδι, φτιάχνοντας στο 13' την πρώτη της καλή φάση με τον Μπανταλόφσκι να σεντράρει από δεξιά, τον Καμαρά να κοντρολάρει και να κάνει σουτ, όμως η μπάλα κόντραρε και έφυγε σε κόρνερ.

Στημένη μπάλα και... Ράγιος!

Τρία λεπτά αργότερα όμως, από στημένη φάση ήρθε το πρώτο γκολ του αγώνα! Ο Ράγιος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, βάζοντας φάλτσο και στέλνοντας πλασαριστά την μπάλα προς την μικρή περιοχή, ο Καμαρά που έκανε κίνηση αλλά δεν βρήκε την μπάλα, όμως ήταν αρκετή για να ξεγελάσει τον Βεσελόφσκι, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει και στο 16' η Ανόρθωση πήρε το προβάδισμα με 1-0.

Αλλαγή σχήματος

Το γκολ και το ότι έχασε μέτρα στο γήπεδο, ανάγκασε τον Λιάσο Λουκά να αλλάξει σχηματισμό και από 4-2-3-1 να επιλέξει το 4-4-2 με τον Σανγκόι να πλαισιώνει τον Μακρίεφ στην επίθεση. Μέχρι και το μισάωρο, αυτό δεν άλλαξε κάτι αφού η Ανόρθωση έλεγχε το παιχνίδι, κρατώντας το 1-0 χωρίς να κινδυνέψει σοβαρά με ισοφάριση.

Κράτησε μπάλα αλλά...

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Νέα Σαλαμίνα κράτησε περισσότερο μπάλα και την κυκλοφόρησε σωστά, φτάνοντας 2-3 φορές με αξιώσεις έξω από την περιοχή του Αρούς, αλλά είχε αδυναμία στην τελική πάσα γι' αυτό και δεν μπόρεσε να έχει κάποια ξεκάθαρη ευκαιρία για ισοφάριση μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Αντίθετα η Ανόρθωση συνειδητά έδωσε χώρο και σε κάθε κλέψιμο στον μεσοαμυντικό χώρο, έψαχνε με μακρινή μπαλιά τον Καμαρά.

Πρώτη φάση με Μπριτζίτο

Έξι λεπτά στην επανάληψη και η Νέα Σαλαμίνα έφτιαξε την καλύτερη της φάση στο παιχνίδι. Ο Μακρίεφ δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή, η μπάλα έφτασε δεξιά στον Κυπριανού ο οποίος έστρωσε στον Σανγκόι, το πλασέ του Αργεντινού κόντραρε και επωφελήθηκε ο Μπριτζίτο όμως το πλασέ του από κοντά, έδωσε σωτήρια σε κόρνερ ο Αρούς με τα πόδια στο 51'.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ευκαιρία!

Τέσσερα λεπτά αργότερα, πιο συγκεκριμένα στο 55', η Νέα Σαλαμίνα έφτασε ξανά κοντά στο γκολ, χάνοντας μια σπουδαία ευκαιρία. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, η μπάλα... έσκασε στην μικρή περιοχή και στρώθηκε στον Μακρίεφ, αυτός έκανε το πλασέ, η μπάλα είχε πορεία προς τα δίκτυα αλλά χτύπησε σε συμπαίκτη του (Κάκκο) και απομακρύνθηκε!

Ευκαιρία και ΔΟΚΑΡΙ!

Απόλυτη κυριαρχία για την Νέα Σαλαμίνα στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης, έχοντας κλείσει στο μισό της την Ανόρθωση και φτιάχνοντας την μία φάση μετά την άλλη. Στο 59' ήταν η σειρά του Μπριτζίτο να πλασάρει ωραία μετά από ατομική προσπάθεια αλλά η μπάλα να φεύγει λίγο έξω και στο 61' ήταν η σειρά του Σανγκόι να δοκιμάσει την τύχη του, εκτελώντας φάουλ από πολύ μακριά και προσπαθώντας να... κρεμάσει τον Αρούς, όμως η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

"Σφυγμός" και.... αστοχία σε κενή εστία!

Πάνω κάτω η μπάλα, με την Ανόρθωση να δείχνει... σφυγμό απ' το 65' και έπειτα. Στο 67' ο Ράγιος... χόρεψε την αντίπαλη άμυνα και έστρωσε στον Καμαρά, όμως το σουτ του πέρασε έξω και στο 70' είχαμε την ευκαιρία του αγώνα. Δημιουργός ξανά ο Ισπανός άσος, ο οποίος πέρασε μια μαγική κάθετη πάσα βγάζοντας τον Γκάντσεφ τετ α τετ με τον Βεσελόφσκι, αυτός τον πέρασε αλλά το πλασέ του σε κενή εστία κατέληξε έξω!

Ισοφάριση με Νταμάχου!

Πέρασε το πεντάλεπτο της Ανόρθωσης, ήρθε ξανά η ώρα της Νέας Σαλαμίνας! Στο 72' ο Μπριτζίτο συνέκλινε από δεξιά και έκανε το αριστερό βολέ, αναγκάζοντας τον Αρούς σε σπουδαία επέμβαση. Στο επόμενο λεπτό όμως, ο Ισραηλινός γκολκίπερ δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα και η Νέα Σαλαμίνα έφτασε στην ισοφάριση! Ο Μπριτζίτο έκλεψε και πέρασε στον Σανγκόι, ο Αργεντινός σέντραρε ωραία στο δεύτερο δοκάρι και ο Νταμάχου νίκησε αρχικά στον αέρα τον Σίντενφελντ και στην συνέχεια με την κεφαλιά του τον Αρούς, για το 1-1 στο 74'!

ΝΕΟ δοκάρι!

Μειώθηκε ο ρυθμός στο επόμενο δεκάλεπτο και η επόμενη ευκαιρία ήρθε στο 86', με νέο δοκάρι για την Νέα Σαλαμίνα! Ο Σανγκόι εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Καρώ έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα είχε πορεία προς τα δίκτυα όμως η παρέμβαση του Σίντενφελντ την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι και ο κίνδυνος απομακρύνθηκε! Αυτή ήταν και η τελευταία φάση, με το τελευταίο σφύριγμα να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες στο 1-1.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Βεσελόφσκι, Βοσκανιάν, Καρώ, Μακρίεφ, Σανγκόι (88'Σιαθάς), Κυπριανού (52'Κάκκο), Νταμάχου, Μανογιάν, Γκράσι, Μπριτζίτο, Άντερσον.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Αρούς, Σίλντενφελντ, Ράγιος, Μπανταλόφσκι, Σεχού, Παλάνκα, (65'Γκάντσεφ) Βίκτορ, Καμαρά, Αμπντουλαγιέφ (83'Άλβες), Πράνιτς, Ντουγκλάο.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μακρίεφ, Κάκκο, Σανγκόι - Ράγιος, Σίλντενφελντ.

**Διαιτητής της αναμέτρησης ο Λεόντιος Τράττος με βοηθούς τους Μιχάλη Μαρίνου και Όμηρο Τζιωρτζιή.

*** Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της ΒΕΤ ΟΝ ALFA τώρα και ONLINE