Αγχωτική αλλά… πολύτιμη νίκη (φώτος)

Σ’ ένα παιχνίδι με αρκετά αγχωτικό φινάλε η Δόξα επικράτησε στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Ερμή με 2-1.  Αυτό είναι το πρώτο τρίποντο για την ομάδα της Κατωκοπιάς στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι στο 10’ άνοιξαν το σκορ με τον Παπαφώτη, ενώ  οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν δέκα λεπτά αργότερα με τον Τσούμου. Στο 83’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Γκόμες διαμόρφωσε το αποτέλεσμα. 

Να σημειωθεί ότι οι ''φτεροπόδαροι'' διαμαρτύρονται για πέναλτι στο 44’. 

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά 
Μέσα σε απόλυτη ισορροπία κινήσεων πέρασε το πρώτο αναγνωριστικό 5λεπτο της αναμέτρησης.  Καμία ομάδα δεν πήρε πρωτοβουλίες για να βγει στην επίθεση και έτσι δεν καταγράφηκε αξιόλογη φάση. 

Πρώτη φάση και… 1-0 η Δόξα στο 10’ με τον Παπαφώτη
Στην πρώτη της επιθετική προσπάθεια η Δόξα κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Με εξαιρετική του ατομική ενέργεια ο Λουίς Κάρλος, έδωσε στον Κένιντι και αυτός δίπλα στον αμαρκάριστο Παπαφώτη που με ωραίο σουτ νίκησε τον Νόβακ γράφοντας 1-0.

Μία φάση και ο Ερμής και 1-1 στο 20’ με Τσούμου 
Μία σου και μία μου… Στην πρώτη του ευκαιρία και ο Ερμής πέτυχε γκολ ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 20’. Με εξαιρετική ενέργεια ο Άλεξ Κωνσταντίνου από αριστερά βρήκε έξοχα με συρτή μπαλιά τον Τσούμου που με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. 

Παράπονα Ερμή για πέναλτι στο 44’
Η συνέχεια δεν επιφύλαξε κάτι ιδιαίτερο… Όλα αυτά μέχρι το τελευταίο λεπτό του α’ μέρους και δη στο 44’ οπότε ο Ερμής μετά από ωραία μπαλιά του Κωνσταντίνου και έπειτα σουτ του Ιγνάτοβιτς ζήτησε πέναλτι. Πιο συγκεκριμένα, η μπάλα κτύπησε στο χέρι του Πίντο όμως ο Χρίστος Νικολαίδης δεν υπέδειξε παράβαση.  Η μη υπόδειξη πέναλτι έφερε έντονα παράπονα στον πάγκο των ''φτεροπόδαρων''. 

Πιο δραστήριος ο Ερμής στην επανάληψη
Σε σχέση με το α’ μέρος  στην επανάληψη ο Ερμής μπήκε πολύ δυνατά δείχνοντας τις προθέσεις του για ανατροπή του σκορ.  Το καλό του μπάσιμο στο παιχνίδι συνδυάστηκε με 2-3 καλές τελικές προσπάθειες με πρωταγωνιστές τους Μαρτίνιουκ και  Ιμερέκοφ.

Αντεπίθεση και… μεγάλη ευκαιρία για Δόξα
Εκμεταλλευόμενη τους ανοικτούς χώρους που άφησε ο Ερμής, η Δόξα έφυγε στην κόντρα επίθεση και λίγο έλειψε να πάρει πάλι κεφάλι στο σκορ. Στο 63’ ο Ζαλτ πίσω από την άμυνα βγήκε σε θέση βολής όμως το πλασέ που επιχείρησε δεν μπόρεσε να νικήσει τον Νόβακ.  

Καλύτερος ο Ερμής αλλά…
Οι φτεροπόδαροι  συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι όμως δεν μπορούσαν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ. Έτσι η ώρα πέρασε με μοναδική αξιόλογη φάση που να αξίζει λόγου και ενημέρωσης να είναι ένα καλό γύρισμα στην περιοχή του Φοφανά. 

Πέναλτι η Δόξα και… 2-1 στο 81΄με Γκόμες
Εκεί που έδειχνε να μην έχει το πάνω χέρι για το γκολ στο 81’ η Δόξα κέρδισε πέναλτι σε πτώση του Λουίς Κάρλος μετά από απρόσεκτο πέξιμο του Σανδραδέλη. Την ευθύνη ανέλαβε ο Γκόμες που με έξοχη εκτέλεση έγραψε το 2-1.   

Αγχωτικό φινάλε…
Μη έχοντας άλλη επιλογή στις καθυστερήσεις οι ποδοσφαιριστές του Ερμή βγήκαν όλοι στην επίθεση για το λυτρωτικό γκολ της ισοφάρισης.  Παρά την πίεση που εξάσκησε η Δόξα κράτησε και έτσι πανηγύρισε το πολύτιμο τρίποντο. 

ΔΟΞΑ: Γρεμσλ, Μουκτάρης, Ρεδόνδο, Παπαφώτης, Κάρλος, Κένεντι, Πίντο, Ασαμόα (77' Γκόμες), Ιωάννου, Ζατλ (72' Κινφουτι), Ενιφούλ (72' Γκόμες)

ΕΡΜΗΣ: Νόβακ, Σανδραδέλης (85' Εμεγκάρα), Ιμερέκοφ, Ταραλίδης, Ιγνάτοβιτς (69' Φοφανά), Μαρτίνιουκ, Ζαχάρια, Πατσέκο (46' Φριμπόνγκ), Τσούμου, Κωνσταντίνου, Γκονσάλβες

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: - / Φριμπόγκ

**Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Χρίστος Νικολαϊδης, με βοηθούς τους Χαράλαμπο Χαραλάμπους και Πέτρο Πέτρου.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (3η): Ερμής-ΑΕΚ / ΑΕΛ-Δόξα

*** Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της ΒΕΤ ΟΝ ALFA