Ήττα για τον Μάρκο από τον Fritz

O Taylor Fritz έκανε έναν πολύ καλό αγώνα και απέκλεισε τον Μάρκο Παγδατή με 3-0 σετ στον 1ο γύρο του US Open. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τον 19χρονο Αμερικανό σε Grand Slam διοργάνωση στην καριέρα του.

Ο Taylor Fritz έσωσε τα 8 από τα 10 break points που αντιμετώπισε από τον Μάρκο Παγδατή και κέρδισε τον κορυφαίο Κύπριο τενίστα όλων των εποχών με 6-4, 6-4, 6-3, για να προκριθεί στον 2ο γύρο του US Open.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τον 19χρονο Fritz σε Grand Slam διοργάνωση, στο αγαπημένο του από τα 4 major, εκεί όπου έχει την υποστήριξη από τους συμπατριώτες του, καθώς και εκεί όπου είχε κατακτήσει τον σημαντικότερο τίτλο του στα juniors το 2015.

O Παγδατής είχε μια χαμένη ευκαιρία για γρήγορο break στο 3ο game, με τον Αμερικανό να κρατάει το σερβίς του και να κάνει το 2-1. Ο Fritz έκανε ένα break με love και προηγήθηκε με 4-2, αλλά ο Μάρκος απάντησε άμεσα σ' αυτό το break και ισοφάρισε σε 4-4.

Ο Fritz κέρδισε ένα πολύ κρίσιμο game για να προηγηθεί με 5-4, καθώς έσωσε 2 break point του Μάρκου, που είχε την ευκαιρία για να συνεχίσει το σερί του. Ο Αμερικανός έμεινε "όρθιος", έκανε το 5-4 και στη συνέχεια πήρε και το break, για να κλείσει το 1ο σετ στο 6-4.

Στο 2ο σετ ο Παγδατής είχε νέες χαμένες ευκαιρίες για να πάρει προβάδισμα, με τον Fritz να επιστρέφει από το 0-40 στο 3ο game και να κερδίζει 5 πόντους στη σειρά για να φτάσει στο 2-1. Αργότερα έκανε και το break για το 4-1 και ο Μάρκος μπορεί να ισοφάρισε σε 4-4, αλλά είχε άλλο ένα κακό game από τη γραμμή του σερβίς, με αποτέλεσμα να γίνει νέο break στο 10ο game και να χάσει και αυτό το σετ με 6-4.

Ο ταλαντούχος Fritz είχε και το ψυχολογικό πλεονέκτημα στο 3ο σετ, στο οποίο "ξέφυγε" με 4-1 και αυτή τη φορά δεν κοίταξε πίσω του. Διατήρησε το προβάδισμά του μέχρι το τέλος και σέρβιρε επιτυχημένα για το 6-3, ολοκληρώνοντας τη νίκη του σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες.

Η προβληματική σεζόν συνεχίζεται για τον Παγδατή, που έχει περάσει πολλούς τραυματισμούς φέτος και είχε μεγάλη δυσκολία στο να βρει τη φόρμα του. Ο 32χρονος Κύπριος είχε φτάσει στον 4ο γύρο του νεοϋορκέζικου Slam και με τους βαθμούς που θα χάσει θα βγει εκτός Top 100 στην ΑΤΡ.

O Fritz θα έχει μια πολύ μεγάλη πρόκληση στη συνέχεια του τουρνουά, καθώς θα αντιμετωπίσει το Νο. 6 του ταμπλό, τον Αυστριακό Dominic Thiem, που νωρίτερα σήμερα ολοκλήρωσε την αποστολή του με τον Alex De Minaur, τον οποίο κέρδισε με 6-4, 6-1, 6-1.