Μπήκε και ΚΑΘΑΡΙΣΕ ο Αλνταΐρ! (φώτος)

Σ΄ένα ωραίο παιχνίδι με αρκετές φάσεις και από τις δύο πλευρές, η ΑΕΛ ήταν αυτή που χαμογέλασε στο τέλος αφού το γκολ του Αλνταΐρ στο 79΄ (ο οποίος μπήκε σαν αλλαγή) της έδωσε το τρίποντο απέναντι στην Δόξα. 

Η ομάδα του Λούκα Χατζηλούκα έχασε τις δικές τις ευκαιρίες όμως οι γηπεδούχοι κράτησαν το 1-0 μέχρι το τέλος. 
 
Το www.kerkida.net ήταν στο Τσίρειο και σας μετέφερε την εξέλιξη του αγώνα: 

Πριν ολοκληρωθεί το δεύτερο λεπτό του αγώνα, η ΑΕΛ έφτασε στην πρώτη της τελική προσπάθεια. "Δράστης" ο Μάριος Νικολάου ο οποίος από το ύψος της περιοχής επιχείρησε το σουτ με τον τερματοφύλακα της Δόξας να διώχνει σε κόρνερ. Η απάντηση της Δόξας ήρθε με πανομοιότυπο τρόπο. Στο 8ο λεπτό ο Κένιντι με σουτ έξω από την περιοχή του Βοζίνια είδε την μπάλα να φεύγει άουτ. 

Δύο δοκάρια σε τρία λεπτά

Η Δόξα έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 20ο λεπτό με τον Ζατλ. Ο Αυστριακός λίγο έξω από την περιοχή και με πλάτη στο τέρμα, γύρισε το σώμα του, έπιασε δυνατό σουτ το οποίος ωστόσο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βοζίνια. Τρία λεπτά αργότερα ο Σοάρες εκτέλεσε απευθείας φάουλ από πλάγια και λίγο έξω από την περιοχή του Γκρεμσλ όμως η μπάλα αφού χτύπησε στο δοκάρι έφυγε έξω. 

Στο 25ο λεπτό η ΑΕΛ έχασε ακόμα μια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Μπενίτες. Ο Σάσι ήταν αυτός που έστειλε την μπάλα παράλληλα στην περιοχή από δεξιά, εκεί όπου ο Μπενίτες με απευθείας σουτ δεν βρήκε στόχο. 

Μεγάλη φάση και τέλος πρώτου μέρους

Φτάνοντας στο 40’ η ΑΕΛ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Σάσι. Ο Τυνήσιος βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι και μετά από ωραία σέντρα του Μπενίτες έκανε το πλασέ στην κίνηση όμως η μπάλα πέρασε έξω. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-0. 

Δεύτερο μέρος

Παρόλο που η ΑΕΛ είχε πρόθεση να πιέσει την άμυνα της Δόξας, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 54ο λεπτό. Ο Κάρλος ήταν αυτός που από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή του Βοζίνια έστειλε την μπάλα λίγο έξω. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μπενίτες με απευθείας εκτέλεση φάουλ είδε τον Γκρεμσλ να αποκρούει σε κόρνερ.

Στο 57ο λεπτό ο Αρουαμπαρένα απείλησε για πρώτη φορά στην αναμέτρηση. Ο επιθετικός της ομάδας της Λεμεσού δέχτηκε την πάσα από τον Μπενίτες όμως το σουτ του μέσα από την περιοχή σταμάτησε στον Γκρεμσλ. Ο Βάσκος έχασε ακόμα μια ευκαιρία στο 62΄. Ο Βάσκος από ευνοϊκή θέση δεν βρήκε στόχο με το κεφάλι. 

Έσωσε ο Βοζίνια!

Στο 69΄ ο Κιφουεντί έφυγε στην κόντρα και από πλεονεκτική θέση σούταρε για να δει το Βοζίνια να αποκρούει σωτήρια. Η Δόξα ήταν πολύ επικίνδυνη στην κόντρα επίθεση. 

Στο 75ο λεπτό ο Μπενίτες πήρε την μπάλα από αριστερά και με προσωπική ενέργεια επιχείρησε ωραίο σουτ το οποίο εξουδετέρωσε σε κόρνερ ο Γκρεμσλ. Δύο λεπτά αργότερα ο Αλνταϊρ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. 

ΓΚΟΛ στο 79΄ σχεδόν αυτογκόλ στο 80΄!

Ο Αλνταϊρ κατάφερε να σκοράρει στο 79΄. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έμεινε στην περιοχή, ο Αρουαμπαρένα την γύρισε παράλληλα εκεί όπου το κεφάλι την έστειλε στα δίκτυα για το 1-0 της ΑΕΛ. Στο 80΄ ο Ντόσα παρολίγον να στείλει την μπάλα στα δίκτυα του Βοζίνια όταν με κεφαλιά είδε τον συμπαίκτη του να απογειώνεται και να διώχνει σε κόρνερ. 

Στο 94΄ η ΑΕΛ έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει δύο τα γκολ της όμως η κεφαλιά του Λεόνκο σταμάτησε στον Βοζίνια. Το 1-0 ήταν το τελικό σκορ. 

ΑΕΛ: Βοζίνια, Τζούνιορ, Λαφράνς, Αβραάμ, Αϊρόσα, Σοάρες, Νικολάου (63΄ Άρθουρ) Σίλβα (75΄ Λεόνκο) Μπενίτες, Σάσι (57΄ Αλνταϊρ) Αρουαμπαρένα. 

Δόξα: Γκρεμσλ, Σισοκό (67΄ Πουτζιουρής) Μουχτάρης, Ρεδόνδο, Λουίς Κάρλος, Κένεντι, Πίντο, Ασαμόα, Ιωάννου (46΄Κιφουεντί) Ζατλ (46΄ Νιούτον) Ενινφούλ

Κίτρινες: Μπενίτες, Λαφράνς/Κάρλος

Διαιτητής: Μασιάς Δημήτρης
Α' Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β' Βοηθός Διαιτητής: Ξενοφώντος Χαράλαμπος
4ος Διαιτητής: Αναστασίου Γιάννης
Παρατηρητής Διαιτησίας: Αργυρού Μιχάλης

*** Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της ΒΕΤ ΟΝ ALFA