Τριάρα η Αταλάντα στην Έβερτον!

Την παράδοση που τη θέλει να μην κερδίζει ποτέ σε ιταλικό έδαφος συνέχισε η Έβερτον, η οποία ηττήθηκε με… κάτω τα χέρια από την Αταλάντα στο «Mapei» με σκορ 3-0  για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Δεύτερη συνεχόμενη ήττα με το ίδιο σκοργια τα «ζαχαρωτά», μετά από αυτή του Σαββάτου απέναντι στην Τότεναμ για την Πρέμιερ Λιγκ.

Σε ένα παιχνίδι που μέχρι το 25ο λεπτό έμοιαζε αρκετά μοιρασμένο, η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία της επιθετικά. Η μοναδική απειλητική επίσκεψη των «ζαχαρωτών» στην αντίπαλη εστία καταγράφηκε στο 13’, με το σουτ του Γουέιν Ρούνεϊ ωστόσο να περνά πάνω από τα δοκάρια του Μπερίσα.

Η Αταλάντα άρχισε προς τη συμπλήρωση του ημιώρου να ανεβάζει στροφές και «προειδοποίησε» με το τετ-α-τετ του Αντρέ Μασιέλο, το οποίο απέκρουσε με το πόδι ο Στεκέλενμπουργκ, διώχνοντας σε κόρνερ.

Κόρνερ το οποίο ωστόσο αποτέλεσε συνέχεια του… συναγερμού, με την άμυνα των «Άγγλων» να παραμένει αδρανής και τον Μασιέλο και συναντά λίγα δευτερόλεπτα αργότερα και πάλι την μπάλα, στέλνοντας αυτή τη φορά στα δίχτυα από κοντινή απόσταση, σκοράροντας το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ του Αταλάντα μετά από 27 ολόκληρα χρόνια ενώ πρόκειται και για το πρώτο ευρωπαϊκό τέρμα στην καριέρα του 31χρονου άσου!

Οι γηπεδούχοι παρέμειναν πιεστικοί, συνέχισαν να δημιουργούν προϋποθέσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία. Ο Στεκέλενμπουργκ κατάφερε να αποσοβήσει κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις στο 34ο και 37ο από σουτ των Μασιέλο και Γκόμεζ αλλά ο δεύτερος επέμεινε και με ένα εξαιρετικός σουτ στο 41’ σημείωσε ένα εκπληκτικό γκολ δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων.

Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου το κακό… τρίτωσε και καθώς η άμυνα των φιλοξενούμενων έμοιαζε ζαλισμένη, ο Κριστιάνιε βρέθηκε τετ-α-τετ και δεν χαρίστηκε, δίνοντας σύνθημα νίκης για την ομάδα του Γκασπερίνι.

 Με το «καλησπέρα» του δευτέρου μέρους ήρθε η σειρά του Μπερίσα να γνωρίσει την αποθέωση από τους οπαδούς της ιταλικής ομάδας, αποσοβώντας κοντινή προσπάθεια του Γουέιν Ρούνεϊ για να απαντήσει η Αταλάντα με σουτ-κεραυνό (55’) του Φρόιλερ που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι!

Ο δείκτης του σκορ και οι αλλαγές στο τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης έριξαν το ρυθμό του αγώνα με το συκγρότημα του Ρόναλντ Κούμαν να προβληματίζει έντονα με την αγωνιστική του συμπεριφορά και την Αταλάντα να φτάνει σε μια πολύ σημαντική νίκη εν όψει της συνέχεια του ομίλου.

Αταλάντα: Μπερίσα, Τολόι, Κριστάντε (82’ Κούρτιτς), Μασιέλο (76’ Καλντάρα), Παλομίνο, Γκόμες, Φρόιλερ, Ντε Ρουν, Καστάνιε, Πετάνια (79’ Κορνέλιους), Χάτεμπερ

Έβερτον: Στεκέλενμπουργκ, Χόλγκεϊτ, Γιαγκέλκα, Κιν, Μπέινς, Μπέσιτς, Σνάιντερλεν (66’ Ραμίρεζ), Βλάσιτς, Σίγκουρτσον, Ρούνεϊ (66’ Κλάασεν), Κάλβερτ-Λιούιν (76’ Μιραλάς)