Έμπνευση Λαρένα και... τρία στα τρία! (Φώτος)

Μία αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Χόρχε Λαρένα ήταν αρκετή για να κρίνει το Σαββατιάτικο ντέρμπι στην ΑΡΕΝΑ. Η ΑΕΚ υποδέχθηκε την ΑΕΛ και με γκολ του Λαρένα στο 41' κατέκτησε τους τρεις βαθμούς, κάνοντας το τρία στα τρία και αναγκάζοντας την ΑΕΛ στις πρώτες της απώλειες. Με δέκα ολοκλήρωσε η ΑΕΛ λόγω αποβολής του Άρθουρ στο 82'.

Οι επιλογές του Ιντιάκεθ

Κάτω απ' τα γκολπόστ ο Πάμπλο, τριάδα στα στόπερ από δεξιά προς αριστερά οι Μουρίγιο, Μοϊσόφ και Αντωνιάδης, δεξί μπακ - χαφ ο Ακοράν και αριστερό μπακ - χαφ ο Τέτε. Αμυντικά χαφ οι Τρουγιόλς και Λαρένα, σε πιο δημιουργικό ρόλο οι Τομάς και Χέφελ και στην κορυφή της επίθεσης ο Τρισκόφσκι.

Οι επιλογές του Μπαλταζάρ

Κάτω απ' τα γκολπόστ ο Βοζίνια, δεξί μπακ ο Αϊρόσα, αριστερό μπακ ο Αβραάμ και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μιτρέα και Λαφράνς. Αμυντικά χαφ οι Σοάρες και Νικολάου, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Σίλβα, έξω δεξιά ο Σασί, έξω αριστερά ο Μπενίτεζ και στην κορυφή της επίθεσης ο Αρουαμπαρένα.

Κατοχή, πρώτη φάση και... διαμαρτυρία

Κατοχή μπάλας για την ΑΕΚ στο πρώτο δεκάλεπτο. Η ομάδα του Ιμανόλ Ιντιάκεθ έλεγξε τον ρυθμό με κοντινές και σίγουρες πάσες στην μεσαία γραμμή και στο 8' έφτιαξε την πρώτη της καλή ευκαιρία όταν ο Ακοράν από δεξιά πέρασε στον Τρισκόφσκι, ο οποίος με πλάτη έκανε το φαλτσαριστό πλασέ όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Στο 11' η ΑΕΚ διεκδίκησε πέναλτι σε... τσίμπημα της μπάλας του Τρισκόφσκι και μαρκάρισμα απ' τον Λαφράνς, όμως ο Λούκας Σωτηρίου υπέδειξε επιθετικό φάουλ.

Μέτριο ποιοτικά

Μέτριο ποιοτικά το δεύτερο δεκάλεπτο του ματς. Χωρίς κάτι αξιόλογο συμπληρώθηκε το εικοσάλεπτο, με τις δύο ομάδες να παίζουν προσεκτικά και να αναλώνονται σε δυνατά μαρκαρίσματα στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Ελαφρώς καλύτερα με κατοχή μπάλας η ΑΕΚ, αλλά χωρίς την δυνατότητα δημιουργίας φάσεων. 

Απειλή με Μοϊσόφ

Η επόμενη καλή φάση ήρθε στο 30' με τον Μοϊσόφ να κάνει την κεφαλιά και τον Βοζίνια να μπλοκάρει ενώ στην αντεπίθεση η ΑΕΛ απείλησε με τον Μπενίτεζ να κάνει την παράλληλη πάσα αλλά ο Σκοπιανός στόπερ της ΑΕΚ πρόλαβε και γύρισε έγκαιρα στην άμυνα, διώχνοντας σε κόρνερ.

Πρώτη κλασική ευκαιρία

Στο 34' είχαμε την πρώτη κλασική ευκαιρία του αγώνα, η οποία ανήκε στους γηπεδούχους. Τέτε και Τομάς συνδυάστηκαν ωραία από αριστερά, ο τελευταίος είδε την κίνηση του Ακοράν που από το δεύτερο δοκάρι έφτασε στην μικρή περιοχή παίρνοντας την πάσα αλλά το πλασέ του εξ' επαφής πήρε ύψος και έφυγε ψηλά.

Φαουλάρα Λαρένα!

Στο 41' ο Λαρένα κέρδισε φάουλ σε πλεονεκτική θέση σε μαρκάρισμα του Σασί και δεν άφησε την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη. Ο ίδιος ο Ισπανός έστησε την μπάλα, πήρε μερικά μέτρα φόρα και εκτέλεσε αριστουργηματικά, σημαδεύοντας το δεξί... παραθυράκι της εστίας του Βοζίνια για το 1-0.

Πιο επιθετική η ΑΕΛ

Χωρίς κάποια αλλαγή για τις δύο ομάδες ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Έχοντας τις βάρος της το σκορ, η ΑΕΛ ξεκίνησε με πιο επιθετική διάθεση και ανεβάζοντας περισσότερους παίκτες ψηλά, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Αντίθετα η ΑΕΚ ήταν πιο προσεκτική στα πρώτα λεπτά, παίζοντας με ασφάλεια και προστατεύοντας το υπέρ της 1-0. Χωρίς κάποια φάση κύλησε το πρώτο τέταρτο...

Άρχισαν οι... παρεμβάσεις

Απ' το 60' και έπειτα, ξεκίνησαν οι διορθωτικές κινήσεις των δύο προπονητών. Ο μεν για να προστατέψει το 1-0 και ο δε για να το... γυρίσει. Πρώτος ο Μπρούνο Μπαλταζάρ που στο 60' πέρασε τον Αλνταϊρ αντί του Σοάρες (αναγκαστική αλλαγή) και στο 65' άλλαξε σέντερ φορ με τον Ηλία αντί του Αρουαμπαρένα και στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του Ιμανόλ Ιντιάκεθ για την πρώτη του κίνηση, με τον Νέλσον αντί του Χέφελ.

Από μία καλή φάση

Στο τελευταίο τέταρτο το παιχνίδι άρχισε να αποκτά ξανά ενδιαφέρον. Στο 75' ο Τρισκόφσκι έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού με τον Μυτίδη να τον αντικαθιστά, στο 77' ο Μοϊσόφ έκανε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Λαρένα αλλά ο Βοζίνια μπλόκαρε δύσκολα και στο 81' ο Μπενίτεζ εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση αλλά ο Κολίνα έδιωξε εντυπωσιακά.

Άρθουρ για... δύο λεπτά

Στο 80' ο Μπρούνο Μπαλταζάρ προχώρησε στην τρίτη του αλλαγή με τον Άρθουρ να παίρνει την θέση του Αβραάμ όμως δύο λεπτά πρόλαβε να αγωνιστεί, αφού στο 82' ο Λούκας Σωτηρίου τον απέβαλε με απ' ευθείας κόκκινη κάρτα για αντίδραση σε μαρκάρισμα απ' τον Τρουγιόλς. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με την ΑΕΚ να φτάνει στην νίκη και στο τρία στα τρία.

AEK: Πάμπλο, Αντωνιάδης, Τρουγιόλς, Μοϊσόφ, Λαρένα, Ακοράν, Τομάς (88'Κάσες), Τέτε, Τρισκόφσκι (75' Μυτίδης), Χέφελ (66'Νέλσον), Μουρίγιο.

ΑΕΛ: Βοζίνια, Σίλβα, Αβραάμ (80'Άρθουρ), Αρουαμπαρένα (65'Ηλία), Νικολάου, Λαφράνς, Αϊρόσα, Σασί, Μιτρέα, Σοάρες (60' Αλνταϊρ), Μπενίτεζ.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μουρίγιο, Μοϊσόφ, Ακοράν, Τρουγιόλς - Αβραάμ, Μιτρέα, Αϊρόσα, Σίλβα.

ΚΟΚΚΙΝΗ: Άρθουρ.

**Διαιτητής της αναμέτρησης ο Λούκας Σωτηρίου με βοηθούς τους Μιχάλη Σωτηρίου και Μιχάλη Μαρίνου.

* Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της ΒΕΤ ΟΝ ALFA.

Τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy