Τεσσάρα σε στυλ προπόνησης... (φώτος)

Κι όμως το 4-1 είναι λίγο… Εντυπωσιακή η Δόξα διέλυσε την επιεικώς κάκιστη Νέα Σαλαμίνα στο εναρκτήριο παιχνίδι της δεύτερης δόσης της 4ης  αγωνιστικής. 

Xάρμα οφθαλμών το συγκρότημα του Λούκα Χατζηλούκα δεν άφησε σε κανένα χρονικό σημείο περιθώριο αντίδρασης στους τραγικούς αμυντικά ερυθρόλευκους του Λιάσου Λουκά. 

Το χορό το γκολ άνοιξε στο 11΄ο Σάντικ, ενώ ο Ασαμόα με γκολάρα πίσω από το κέντρο πέτυχε το 2-0 όπου ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.  Στο β’ μέρος και δη στο 63’ ο Λουίς Κάρλος ανέβασε το δείκτη του σκορ, ενώ στο 71’ ο Μακρίεφ απλά μείωσε σε 3-1. Το κερασάκι στη τούρτα πέτυχε ο Κένιντι στο 93’. 

Με την επιτυχία τους αυτή οι γηπεδούχοι έφτασαν τους εφτά βαθμούς, ενώ οι φιλοξενούμενοι με μόλις δύο παραμένουν χωρίς νίκη.  

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά…
Στην απόλυτη ισορροπία κινήσεων ξεκίνησε το παιχνίδι αφού οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να πάρουν τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου.  Ό,τι καλύτερο από πλευράς φάσεων ήταν για τους φιλοξενούμενους μια καλή ενέργεια (3') του Μπριζίτο που έμεινε όμως ημιτελής (στο σουτ του η μπάλα κτύπησε στον Ενιφούλ), ενώ για τους γηπεδούχους ήταν στο 5' ένα μακρινό σουτ του Λουίς Κάρλος που απόκρουσε σταθερά ο Βεσελόφσκι. 

1-0 η Δόξα στο 11’ με Σάντικ
Στο 11’ η Δόξα κατάφερε ν’ ανοίξει το σκορ με τον Σαντίκ. Ο επιθετικος των γηπεδούχων μετά από σέντρα του Ασαμόα νίκησε στον αέρα τους αμυντικούς της Νέας Σαλαμίνας και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Έτσι, το συγκρότημα του Λούκα Χατζηλούκα μετουσίωσε το αγωνιστικό του ανέβασμα σε γκολ. 

Προσπάθεια αντίδρασης και αμυντική θωράκιση… 
Μετά το γκολ οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν ν’ αντιδράσουν παίρνοντας την κατοχή όμως δεν φάνηκαν ιδιαίτερα απειλητικοί αφού η ομάδα της Κατωκοπίας με οργανωμένη άμυνα και πίεση ψηλά δεν την άφηνε να κάνει παιχνίδι.  Μάλιστα, στις αντεπιθέσεις ήταν πολύ επικίνδυνη και έδειχνε πως αυτή ήταν πιο κοντά στο να πετύχει δεύτερο γκολ. 

Δύο τεράστιες χαμένες ευκαιρίες για Δόξα 
Στο 34’ η Δόξα απώλεσε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά της όταν μετά γέμισμα του Σισσοκό από στημένη μπάλα. ο Ρεδόνδο εντελώς αμαρκάριστος έστειλε την μπάλα έξω.

Δύο λεπτά αργότερα νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Λουίς Κάρλος εντελώς μόνος σε θέση τετ-α-τετ δεν κατάφερε να νικήσει τον Βεσελόφσκι.

2-0 στο 38’ με Γκολάρα Ασαμόα 
Με τη Δόξα να είναι καταιγιστική  κάνοντας ό,τι θέλει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και τη Νέα Σαλαμίνα να τα έχει χαμένα πέτυχε το 2-0. Από 40 μέτρα ο Ασαμόα είδε εκτός θέσης τον Βεσελόσφκι και με λόμπα έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στα δίκτυα για δεύτερη φορά. 

Εκπληκτικοί οι γηπεδούχοι μετά από το 30’ είχαν την υπεροχή σε όλους τους τομείς και κάλλιστα θα μπορούσαν να προηγούνται και με περισσότερα γκολ. Κολακευτικό το σκορ για τους φιλοξενούμενους αφού είχαν θέματα σε όλες τις γραμμές και γενικά δεν ''βλέπονταν'' με τίποτα.  

Άλλη μια χαμένη ευκαιρία στο 60’ 
Η Δόξα έκανε ότι ήθελε στο τρανζίσιον τη Νέα Σαλαμίνα. Έτσι και στο β’ μέρος ήταν πάλι καλύτερη.  Στο 60’ απώλεσε νέα μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει τρίτο γκολ ώστε να καθαρίσει το ματς. Ο Σάντικ έκανε το σουτ, ο Βεσελόφσκι έδιωσε ασταθώς και ο Λουίς Κάρλος με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα ''κατάφερε'' να στείλει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. 

3-0 στο 64’ με τον Λουίς Κάρλος
Αυτή τη φορά όμως τα κατάφερε ο Λουίς Κάρλος. Μετά από εξαιρετική ασσίστ του Σισοκό ο επιθετικός της Δόξας έκανε το 3-0 και ουσιαστικά καθάρισε την υπόθεση νίκη. 

Στο 67’ νέα ευκαιρία με τον Σαντίκ να μην μπορεί να νικήσει βγαίνοντας σε θέση τετ-α-τετ τον Βεσελόφσκι. 

3-1 στο 71’ με Μακριέφ
Δίχως να είναι καλύτερη στο γήπεδο ή να δείχνει τουλάχιστον σημάδια βελτίωσης, η Νέα Σαλαμίνα με μια φάση πέτυχε στο 71’ τη μείωση του σκορ με τον Μακρίεφ. Μετά από μπαλιά του Ρόκε ο Βούλγαρος ερχόμενος από πίσω στο δεύτερο δοκάρι με προβολή έκανε το 3-1. 

Πέτυχε τέταρτο αλλά… ακυρώθηκε
Στο 78’ ο Σισσοκό με σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίκτυα όμως ο βοηθός το ακύρωσε καθώς υπήρχε ποδοσφαιριστής της ομάδα του μπροστά από τον Βεσελόφσκι (επηρέαζε τη φάση) σε θέση οφσάιντ.

Αχόρταγη η Δόξα και 4-1 στο 93’ 
Εκμεταλλευόμενη την αμυντική γύμνια της Νέας Σαλαμίνας η Δόξα συνέχισε να χάνει τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη.  Στις καθυστερήσεις και δη στο 93’ ο Παπαφώτης πέρασε σαν σταματημένη όλη την αντίπαλη άμυνα και έδωσε έτοιμο γκολ στον Κένεντι για να διαμορφώσει το τελικό 4-1.  

-Χαρακτηριστικές οι τελικές προσπάθειες… 23 για τη Δόξα και μόλις 4 για τη Νέα Σαλαμίνα.  

Με την επιτυχία της αυτή έφτασε αισίως στους εφτά βαθμούς ατενίζοντας με άλλο αέρα την συνέχεια. Κατήφεια και προβληματισμός στην αντίπερα αφού σε δύο αγωνιστικές δέχθηκε οκτώ γκολ. 

ΔΟΞΑ: Γκρέμσλ, Σισσοκό (89' Παπαφώτης), Μπα, Μουχτάρης, Ρεδόνδο, Λουίς, Ασαμόα, Ιωάννου (46' Πίκολι), Ζαίλ (71' Κένεντι), Ενιφούλ, Σάντικ

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Βεσελόφσκι, Βοσκανιάν, Καρώ, Μιντίκκης, Κορέια, Νταμάχου, Μανογιάν (46' Κούσουλος), Πόλιανετς, Μπριζίτο (46' Κυπριανού), Κάκκο (66' Ρόκε), Μακριέφ

ΚΙΤΡΙΝΗ: - / Μιντίκκης, Ρόκε

**Διαιτητής  της αναμέτρησης ορίστηκε ο Ιωάννης Αναστασίου, με βοηθούς τους Μάριο Δημητριάδη και Αντρέα Μιχαηλίδη.

**Ντεμπούτο για τη Νέα Σαλαμίνα πραγματοποίησαν μπαίνοντας ως αλλαγή οι Κούσουλος και Ρόκε. 

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (5η):  Ανόρθωση-Δόξα / Νέα Σαλαμίνα-ΑΕΚ

* Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της ΒΕΤ ΟΝ ALFA

Τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy