Φέτος είναι Ανόρθωση, διπλό στο ΓΣΠ! (φώτος)

Με τον Ζοάο Βίκτορ να σκοράρει στο 30' και τον Ντε Καμάργκο να αστοχεί σε πέναλτι στο 88 όπως και τον Ράγιος στο 94' , η Ανόρθωση έκανε μεγάλο διπλό μέσα στο ΓΣΠ με 0-1 και ανέβασε την συγκομιδή της στους 10 βαθμούς μετά από τέσσερις αγωνιστικές! Το www.kerkida.net ήταν στο γήπεδο...

Κατοχή το ΑΠΟΕΛ/Ουσία η Ανόρθωση

Ο ρυθμός ήταν αργός στο ξεκίνημα. Το ΑΠΟΕΛ ήταν πιο επιθετικό απέναντι σε μια "μαζεμένη" Ανόρθωση που αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα όμως οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να ανοίξουν τους χώρους. Η πρώτη τελική ήρθε στο 13' μετά από εξαιρετική κίνηση του Καμαρά που, όμως, δεν έπιασε καλό σουτ. Δυο λεπτά αργότερα ήρθε και η πρώτη τελική του ΑΠΟΕΛ με μακρινό φάουλ του Εμπεσίλιο όμως ο Αρούς ήταν έτοιμος, όπως και στο πλασέ του Σαλάι στο 17'.

Απ' εκεί και πέρα τίποτα μέχρι το 30ολεπτό. Οι γηπεδούχοι είχαν μπάλα αλλά ήταν προβλέψιμοι και οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να οργανωθούν μεσοεπιθετικά, έχοντας την σκέψη πρώτα στην άμυνα. Σ' εκείνο το λεπτό, ωστόσο, η Ανόρθωση κέρδισε κόρνερ, ο Ράγιος γέμισε και ο Βίκτορ με κεφαλιά έκανε το 0-1!

Μετά το γκολ, το ΑΠΟΕΛ δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Είχε μια καλή στιγμή στο 35' με τον Σαλάι όμως μέχρι εκεί. Η ομάδα του Λέβι συνέχισε να αμύνεται εξαιρετικά, να κλείνει τους χώρους και παίζοντας πλέον και με περισσότερη αυτοπεποίθηση, εύκολα προστάτεψε το σκορ μέχρι το ημίχρονο.

Λίγα πράγματα και θρίλερ στο τέλος!

Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος αφού η Ανόρθωση δεν είχε κανένα πρόβλημα να σταματά τις επιθέσεις του νωθρού και χωρίς φαντασία ΑΠΟΕΛ. Έτσι ο Δώνης στο 58' έβγαλε Φαρίας-Ζαχίντ και έβαλε Μοράις-Ντε Καμάργκο για να αλλάξει την κακή εικόνα της ομάδας του. Είναι χαρακτηριστικό του "θεάματος" στο δεύτερο ημίχρονο πως η πρώτη αξιοσημείωτη φάση ήταν μια άστοχη κεφαλιά του Ντουγκλάο στο 69' μετά από κόρνερ ενώ στο 71' ένα αδύναμο σουτ του Ντε Καμάργκο εκτός περιοχής δυσκόλεψε κάπως τον Αρούς αφού κόντραρε σε αμυντικό.

Με την εικόνα της ομάδας του να μην αλλάζει, ο Δώνης έβαλε και τον Αλωνεύτη στο 74' και δευτερόλεπτα αργότερα ο διεθνής ακραίος δημιούργησε την μεγαλύτερη ευκαιρία του ΑΠΟΕΛ αφού έκανε ωραία κίνηση στην περιοχή και έδωσε στον Σαλάι που "σημάδεψε" το δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα μια κοντινή κεφαλιά του Ποτέ από πλάγια πήγε ψηλά. Την ίδια κατάληξη είχε και η επόμενη κεφαλιά του Αφρικανού, στο 86ο λεπτό.

Η τεράστια ευκαιρία που περίμεναν οι γηπεδούχοι για να ισοφαρίσουν ήρθε στο 88' όταν ο Μοράις κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αρτυματά, όμως ο Ντε Καμάργκο έστειλε την μπάλα έξω. Το θρίλερ είχε και συνέχεια όταν στο 93' ο Καλό έφυγε στην αντεπίθεση και ο Λάγο τον ανέτρεψε στην περιοχή και δέχθηκε την κίτρινη κάρτα. Ωστόσο ούτε το δεύτερο πέναλτι του ματς δεν έφερε γκολ αφού ο Βάτερμαν έκανε την απόκρουση στην εκτέλεση του Ράγιος, η οποία φυσικά άλλαξε μόνο το τελικό σκορ αφού το διπλό της "Κυρίας" ήταν ούτως ή άλλως γεγονός...

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Βούρος (74' Αλωνεύτης), Ρουέδα, Καρλάο, Λάγο, Φαρίας (58' Μοράις), Βινίσιους, Εμπεσίλιο, Σαλάι, Ζαχίντ (58' Ντε Καμάργκο), Ποτέ

Ανόρθωση: Αρούς, Σεχού, Σίλντενφελντ, Ντουγκλάο, Πράνιτς, Βίκτορ, Οικονομίδης, Ράγιος, Αράζ (79' Αρτυματάς), Σισέ (87' Άλβες), Καμαρά (60' Καλό)

Κίτρινες: - / Σεχού, Σισέ, Βίκτορ

Κόκκινες: Λάγο / -

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

- Πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Ζοάο Βίκτορ.

- Διαιτητής ήταν ο Βασίλης Δημητρίου με βοηθούς τους Αριστείδη Χρίστου - Ιωάννη Λαζάρου, τέταρτο τον Γιώργο Νικολάου και παρατηρητή τον Ανδρέα Δημητρίου.

- Λόγω τιμωρίας του ΑΠΟΕΛ από την περσινή χρονιά, ο αγώνας έγινε στην παρουσία μόνο συνταξιούχων άνω των 65 ετών και παιδιών μέχρι 12 ετών συνοδευόμενα από τη μητέρα τους. 

***Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της ΒΕΤ ΟΝ ALFA. Τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy