ΑΝΑΤΡΟΠΗ και... τεσσάρα στις καθυστερήσεις! (Φώτος)

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, με εναλλαγή συγκινήσεων και έξι γκολ,  ο Απόλλωνας επικράτησε με 4-2 του Ερμή αν και βρέθηκε δύο φορές να... κυνηγά το σκορ! Δύο φορές προηγήθηκε ο Ερμής, άλλες δύο απάντησε ο Απόλλωνας και με γκολ στο 93' και στο 96' πανηγύρισε τη πρώτη του φετινή νίκη.

Δεκάλεπτο χωρίς κάτι αξιόλογο

Κατοχή μπάλας για τον Απόλλωνα στα πρώτα λεπτά. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησαν να φτιάξουν φάσεις από νωρίς, έχοντας 1-2 καλές προϋποθέσεις που όμως δεν έγιναν ευκαιρίες. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια αξιόλογη φάση μπροστά από τις δύο εστίες.

Πρώτη φάση με Μαρτίνες

Στο 11' είχαμε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα, η οποία ήταν και κλασική. Ανήκε στον Απόλλωνα με δράστη τον Μαρτίνες, με τον Αργεντινό να ελίσσεται ωραία και να κάνει το σουτ από το σημείο του πέναλτι και τον Σωφρονίου να διώχνει εντυπωσιακά, κρατώντας το 0-0.

Μέτριος ρυθμός, πρώτη απειλή για Ερμή

Μέτριος ο ρυθμός στα επόμενα λεπτά. Μέχρι και το 25', οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε μάχες στον χώρο της μεσαίας γραμμής και ο Ερμής ανέβηκε κάποια μέτρα, απειλώντας για πρώτη φορά με ένα σουτ του Μαρτίνιουκ και στην συνέχεια με μια καλή κεφαλιά του Σανδραβέλη που δεν βρήκε στόχο στο 24'. 

ΓΚΟΛ με τον Γουίκς στο 33'!

Η άνοδος του Ερμή εξαργυρώθηκε και οι φιλοξενούμενοι... άνοιξαν το σκορ στο 33'! Δημιουργός ο Ράντου που με ωραία ατομική προσπάθεια πέρασε τον Σκέμπρι και έδωσε την ασίστ στον Γουίκς που με κοντινή προβολή νίκησε τον Βάλε για το 0-1!

Αντίδραση στο ΙΔΑΝΙΚΟΤΕΡΟ σημείο!

Η αντίδραση του Απόλλωνα δεν ήταν άμεση, αλλά ήρθε στο καλύτερο δυνατό σημείο! Ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση του πρώτου σαρανταπενταλέπου, ο Πέδρο ήταν ο δημιουργός από δεξιά, ο Σκέμπρι άφησε έξυπνα την μπάλα να περάσει και να φτάσει στον Μαρτίνες που με κοντρόλ και ψύχραιμο αριστερό πλασέ νίκησε τον Σωφρονίου για το 1-1 στο 44'! Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Τέσσερα λεπτά και... 1-2!

Παρά το ότι ισοφάρισε σε ιδανικό σημείο και πήγε στα αποδυτήρια με καλή ψυχολογία, ο Απόλλωνας δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί στο ξεκίνημα της επανάληψης. Και αυτό γιατί ο Ερμής στην πρώτη του επιθετική προσπάθεια κατάφερε να πάρει εκ νέου προβάδισμα στο σκορ. Σκόρερ ο Εμεχάρα στο 49', με ωραίο σουτ από καλή θέση που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Βάλε.

Μαζεμένες αλλαγές

Βλέποντας τον Ερμή να σκοράρει ξανά και να παίρνει πάλι προβάδισμα στο σκορ, ο Σωφρόνης Αυγουστη άρχισε να παρεμβαίνει από τον πάγκο και να κάνει δύο αλλαγές σε τέσσερα λεπτά. Στο 55' έριξε δεύτερο φορ, με τον Ζελάγια αντί του Σαρδινέρο και στο 59' έβαλε ακραίο, με τον Γιάκολις αντί του Μαρτίνες. 

Ισοφάριση με Ζελάγια!

Οι αλλαγές του Απόλλωνα έφεραν και την πίεση, φτάνοντας στην ισοφάριση στο 71'! Δημιουργός ο Μάγκλιτσα με σέντρα από δεξιά, ο Σωφρονίου δεν έδιωξε σωστά την μπάλα η οποία έφτασε στον Ζελάγια ο οποίος από κοντά πλάσαρε εύστοχα για το 2-2!

ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο 93'!

Η μεγάλη πίεση έφερε και την ολική ανατροπή στο 93'! Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο προωθημένος Ρομπέρζ με δυνατό σουτ εντός περιοχής νίκησε τον Σωφρονίου για το 3-2. Στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Άλεξ εκτέλεσε φάουλ και ο Ζελάγια με κεφαλιά νίκησε ξανά τον Σωφρονίου... γράφοντας το τελικό 4-2 για τον Απόλλωνα.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Βάλε, Πέδρο, Ζάντερ, Ρομπέρζ, Γιούστε, Σακέτι, Άλαν (80'Άλεξ), Μαρτίνες (59'Γιάκολις), Σκέμπρι, Μάγκλιτσα, Σαρδινέρο (55'Ζελαγια).

ΕΡΜΗΣ: Σωφρονίου, Σανδραβέλης, Ιμερένκοφ, Φρίμπονγκ, Μαρτίνιουκ, Εμεχάρα (66'Ταραλίδης), Ράντου, Χριστοφή, Τσίνα, Νταμσέφσκι (75'Κωνσταντίνου), Γουίκς.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Άλαν - Ράντου, Φρίμπονγκ.

**Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Δημήτρης Μασιάς με βοηθούς τους Στέλιο Νικήτα και Χρίστο Χρίστου. Τέταρτος ο Αβραάμ Τσούκκας.

**Δεύτερο παιχνίδι για τον Απόλλωνα στο πρωτάθλημα και πρώτο εντός. Στο προηγούμενο έμεινε στο 1-1 με τον Ολυμπιακό εκτός έδρας.

**Τρίτο παιχνίδι για τον Ερμή. Στα προηγούμενα δύο μετρά ισάριθμες ήττες με 2-1 από την Δόξα και 4-0 από την ΑΕΚ.

* Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της ΒΕΤ ΟΝ ALFA

Τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy