Κυπριακό ποδόσφαιρο- Επίδραση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Η Κυπριακή Εταιρεία Διοίκησης Αθλητισμού (ΚΕΔΑ) συμμετείχε στις εργασίες του 25ου Παγκοσμίου Συνεδρίου του EASM (European Sport Management Association) το οποίο έλαβε χώρα στη Βέρνη της Ελβετίας από τις 5 μέχρι και τις 9 Σεπτεμβρίου 2017.  

Την ΚΕΔΑ εκπροσώπησε η Πρόεδρος της, και Επίκουρη Καθηγήτρια Αθλητικής Διοίκησης στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Δρ. Μαίρη Χαραλάμπους-Παπαμιλτιάδη.

Η Δρ. Παπαμιλτιάδη παρουσίασε στο συνέδριο τα αποτελέσματα έρευνας που εκπονήθηκε στο χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου, η οποία διερεύνησε την επίδραση της ΕΚΕ (Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης) στη συμπεριφορά των οπαδών.

Η εταιρική κοινωνική ευθύνη αποτέλεσε ένα από τα κύρια θέματα του συνεδρίου, αφού αναγνωρίζεται σήμερα ως βασικό εργαλείο μάρκετινγκ αλλά και στρατηγικής των αθλητικών οργανισμών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Επιπρόσθετες θεματικές ενότητες του συνεδρίου αποτέλεσαν η επαγγελματικοποίηση των αθλητικών οργανισμών ως ανταπόκριση στις αυξανόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, ο εθελοντισμός ως μέσον κοινωνικής ένταξης, η μετάβαση από το εθελοντικό προς το επαγγελματικό μοντέλο διοίκησης, ο στρατηγικός προγραμματισμός και η ηγεσία στον αθλητισμό, η αγοραστική συμπεριφορά του καταναλωτή, και ο αθλητικός τουρισμός. 

Η συμμετοχή της ΚΕΔΑ σε παγκόσμια φόρουμ σχετικά με τη διοίκηση του αθλητισμού κρίνεται αναγκαία και επιβεβλημένη, με απώτερο σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών, ερευνητικών πορισμάτων αλλά και πρακτικών, με στόχο πάντοτε τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό της διοίκησης των αθλητικών οργανισμών της Κύπρου.