Μηδέν στο Τσίρειο και (Χ)αμένο το ΑΠΟΕΛ... (φώτος)

Το ΑΠΟΕΛ μετά την ήττα απ' την Ανόρθωση είχε και δεύτερη συνεχόμενη απώλεια βαθμών αφού έμεινε στο 0-0 με τον Άρη, στο Τσίρειο. Μάλιστα οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν ακόμα και να πάρουν το τρίποντο αφού είχαν και αυτοί τις ευκαιρίες τους. Το www.kerkida.net ήταν στο γήπεδο...

Ευκαιρίες μόνο στο τέλος

Από το ξεκίνημα είχαμε την αναμενόμενη εικόνα... Το ΑΠΟΕΛ είχε κατοχή και γυρόφερνε την περιοχή και ο Άρης αμυνόταν μαζικά. Τα πρώτα 15 λεπτά έφυγαν χωρίς μεγάλη φάση, με τους φιλοξενούμενους να φτιάχνουν σε 2-3 περιπτώσεις τις προϋποθέσεις αλλά όχι κάτι περισσότερο.

Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και δεν άφησαν την ομάδα του Δώνη να κάνει το παιχνίδι της, "βραχυκυκλώνοντας" την μεσοεπιθετική της λειτουργία με αποτέλεσμα να την "κόψουν" στα δυο. Αυτή ήταν η εικόνα από το 15' και μετά, σ' ενα ματς με καθόλου καλό ρυθμό και χωρίς φάσεις. Στο 31' το φιλόδοξο ψαλιδάκι του Ντε Καμάργκο πήγε πολύ ψηλά ενώ στο 35' ο Αλωνεύτης μπήκε κάθετα στην περιοχή όμως τον πρόλαβε ο Λεονάρντο πριν σουτάρει.

Το ημίχρονο έκλεισε με δυο μεγάλες ευκαιρίες... Πρώτα στο 43' ο Ιονίτα "σημάδεψε" από κοντά το δοκάρι και έπειτα στις καθυστερήσεις ο Σόουζα από πολύ κοντά σούταρε ψηλά.

Θρίλερ... χωρίς γκολ

Το ΑΠΟΕΛ μπήκε αρκετά καλά με την επιστροφή... Στο 48' μετά από γύρισμα του Αλωνεύτη η μπάλα πήγε στο δοκάρι ενώ στο 53' μετά από τακουνάκι-πάσα του Ντε Καμάργκο, ο Μοράις έπιασε ένα χλιαρό σουτ που βρήκε έτοιμο το Νουρεντινόσκι. Σύντομα όμως επανήλθε η ίδια εικόνα, με την ομάδα του Δώνη να είναι εντελώς προβλέψιμη και να δυσκολεύεται απέναντι στη μαζική άμυνα του Άρη. Έτσι στο 64' ο Ελλαδίτης έριξε στο ματς τον Ποτέ, στη θέση του Βούρου, με τον Φαρίας να πηγαίνει στο δεξί άκρο της άμυνας και το σχήμα να γίνεται 4-4-2.

Mετά από ώρα είχαμε φάση στο 66' με τον Ντε Καμάργκο να ζητά πέναλτι, όπως και το Νικολίτα στο 70' σε μαρκάρισμα του Βάτερμαν. Έξι λεπτά αργότερα η ομάδα του Μαρτίδη είχε την δεύτερη ευκαιρία της στο ματς, με δυνατό σουτ του Μουλόπουλου και δύσκολη απόκρουση του Βάτερμαν. Στην εκτέλεση του κόρνερ η κεφαλιά του Μαραγκουδάκη πήγε έξω. Στο 80' ο Άρης είχε άλλη μια φάση, με το Μαραγκουδάκη να ζητά πέναλτι για μαρκάρισμα του Αλωνεύτη ενώ στο 83' στην "κόντρα" ο Ενγκολόκ βγήκε "φάτσα" με τον Βάτερμαν που έπιασε το πλασέ στο τετ-α-τετ.

Στα τελευταία 10 λεπτά (μαζί με τα 6 των καθυστερήσεων) το ΑΠΟΕΛ ανέβηκε ψηλά και έφτιαξε σε 2-3 στιγμές τις προϋποθέσεις όμως ένα άστοχο κοντινό γυριστό του Ποτέ στο 95' ήταν το καλύτερο που μπορούσε να κάνει, με αποτέλεσμα ν' αφήσει άλλους δυο βαθμούς, στο Τσίρειο.

Άρης: Νουρεντινόσκι, Χριστοφόρου, Λεονάρντο, Ντροπάροβ, Ιονίτα (46' Mουλόπουλος), Παναγή, Ενγκολόκ, Ράντου, Φράγκος (77' Μεντζέτοβιτς), Νικολίτα, Μαραγκουδάκης (90' Πάγκαλος)

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Βούρος (64' Ποτέ), Μερκής, Καρλάο, Αλεξάνδρου, Μοράις, Φαρίας, Εμπεσίλιο (45' Σόουζα), Ζαχίντ (81' Βινίσιους), Αλωνεύτης, Ντε Καμάργκο

Κίτρινες: Ιονίτα, Μαραγκουδάκης (3η), Παναγή (3η), Ντροπάροβ / Καρλάο

Ενδιαφέρουν

- Κόπηκαν 1534 εισιτήρια.

- Αναγκαστική η αντικατάσταση του Εμπεσίλιο απ' τον Σόουζα.

- Δεν παίζουν με την Δόξα (εκτός) Μαραγκουδάκης, Παναγή που έφτασαν στις 3 κίτρινες.

- Διαιτητής ήταν ο Γιάννης Αναστασίου, με βοηθούς τους Μάριο Δημητριάδη - Ανδρέα Μιχαηλίδη, τέταρτο τον Ροβέρτο Κώστα και παρατηρητή το Μιχάλη Αργυρού. 

***Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της ΒΕΤ ΟΝ ALFA. Τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy