Το Ρέθυμνο κέρδισε το ΑΠΟΕΛ (φώτος)

Σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις... λεπτομέρειες, το Ρέθυμνο είδε τον ΑΠΟΕΛ να κάνει ανατροπή διαρκείας στα τελευταία λεπτά, όμως, με τον Κάρλος Μέντλοκ να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του στα τελευταία λεπτά πήρε τη νίκη με 83-79.

Με ένα ντέρμπι... ολκής ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του «Ζιβανάρειου Κυπέλλου» στη Λευκωσία. Το Ρέθυμνο είχε τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά του αγώνα και έδειχνε ικανό να φτάσει σε μια άνετη νίκη απέναντι στον ΑΠΟΕΛ.

Παρ' όλα αυτά, οι παίκτες του Τόνι Κωνσταντινίδη κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι, έχοντας υπομονή στο παιχνίδι τους, αλλά και καλές επιλογές στην επίθεση. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, όμως, οι Κρητικοί ανέβασαν την απόδοσή τους και χάρη σε Χριστοδούλου και Μέντλοκ, που εξελίχθηκαν σε... μορφές του αγώνα, κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 83-79, ξεκινώντας με νίκη στο τουρνουά της Λευκωσίας.

Ο Στέφαν Μούντι με 28 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών στην αναμέτρηση, με τον Σακ Γκούντγουιν να μετρά 13 πόντους με 5/6 δίποντα. Ο Κάρλος Μέντλοκ ξεχώρισε στο φινάλε, χάρη στο κλέψιμο που έκανε πάνω στον Πηλαβά, «καθαρίζοντας» μια και καλή το παιχνίδι για την ομάδα του Νίκου Βετούλα.

Από το ΑΠΟΕΛ ξεχώρισε ο Βασίλης Κούνας με 21 πόντους και 11 ασίστ, ενώ από κοντά σε εμφάνιση ήταν και ο Τζάστιν Μπέικερ, με 21 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 12-26, 33-41, 55-58, 79-83.

ΑΠΟΕΛ (Κωνσταντινίδης): Γκάρι, Φλέμινγκ 6, Πηλάβας 2, Ιερωνυμίδης 1, Κούνας 21(11 ασίστ), Μουρ 11, Κασιώρης, Χάρις 17, Μπέικερ 21.

Ρέθυμνο (Βετούλας): Ντάνιελς 8, Γκούντγουιν 13, Μέντλοκ 8, Κώττας 4, Χριστοδούλου 4, Μούντι 28(5 τρ), Γιαννόπουλος 9 ,Ρόμπερτσον 7, Έντουαρντς 2.