Συναρπαστικό "Χ" με χαμένο πέναλτι στο 94'! (φώτος)

Λεμεσιανό ντέρμπι με τα όλα του εκτός από νικητή το βράδυ του Σαββάτου (23/09). ΑΕΛ και Απόλλωνας αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά φέτος στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής και συμβιβάστηκαν στο ισόπαλο 1-1. Από ένα ημίχρονο οι δύο ομάδες, με τον Απόλλωνα να είναι καλύτερος στο πρώτο και να φτάνει στο γκολ με τον Μάγκλιτσα και την ΑΕΛ να απαντά στην επανάληψη και να ισοφαρίζει με τον Λεόντσο. Μοιραίος για την ΑΕΛ ο Αρουαμπαρένα που αστόχησε σε πέναλτι στο 94'(απέκρουσε ο Βάλε). Πάθος, δύναμη, ευκαιρίες εκατέρωθεν και σασπένς μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Το πρώτο δεκάλεπτο

Παιχνίδι κέντρου στα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να παίζουν προσεκτικά χωρίς ρίσκα, θέλοντας να αποφύγουν τα εύκολα λάθη. Ο Απόλλωνας θέλησε να κρατήσει μπάλα και να επιτεθεί από αριστερά με τον Ζάντερ, ενώ η ΑΕΛ στα πρώτα λεπτά δοκίμασε με πιο άμεσο τρόπο να στείλει την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια φάση μπροστά απ' τις δύο εστίες.

Πρώτη φάση με Άλεξ

Στο 12' είχαμε και την πρώτη καλή φάση του αγώνα. Ο Απόλλωνας κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο, ο Άλεξ Ντα Σίλβα πήρε μερικά μέτρα φόρα και... όπλισε, όμως ο Βοζίνια αντέδρασε σωτήρια και έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η μοναδική ευκαιρία σε 20 λεπτά αγώνα.

Σωτήρια ο Λαφράνς

Στο 31' ο Απόλλωνας είχε την καλύτερη του προϋπόθεση στο παιχνίδι όταν ο Μάγκλιτσα έφυγε στην πλάτη της άμυνας από αριστερά όμως όταν έφτασε σε θέση βολής, το τάκλιν αυτοθυσίας του Λαφράνς έσωσε τον κίνδυνο.

Μάγκλιτσα και 0-1!

Στο αμέσως επόμενο λεπτό όμως, ο Κροάτης επιθετικός εκτέλεσε άμεσα και... άνοιξε το σκορ! Ο Σκέμπρι ελίχθηκε από αριστερά και έκανε την παράλληλη πάσα με το εξωτερικό του δεξιού του ποδιού, η μπάλα πέρασε στο δεύτερο δοκάρι εκεί που ο Μάγκλιτσα πλάσαρε με την μία, νικώντας τον Βοζίνια για το 1-0 στο 32'!

Ανέβηκε μέτρα αλλά...

Χωρίς κάτι άλλο αξιοσημείωτο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος. Η ΑΕΛ ανέβηκε κάποια μέτρα στο γήπεδο και πλησίασε την εστία του Βάλε, χωρίς να μπορέσει να φτιάξει κάποια φάση για ισοφάριση. Έτσι το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο συμπληρώθηκε με τον Απόλλωνα μπροστά στο σκορ με 1-0. 

Ξεκίνημα με ευκαιρία και ΓΚΟΛ!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά, με χαμένη ευκαιρία και γκολ στα τρία πρώτα λεπτά του! Αρχικά στο 47' ο Γιάκολις μπήκε στην περιοχή από αριστερά, προσπάθησε να... κρεμάσει τον Βοζίνια αλλά το πλασέ του έφυγε έξω και στην συνέχεια στο 48' η ΑΕΛ έφτασε στην ισοφάριση, σε ένα γκολ παρόμοιο με αυτό του Απόλλωνα. Ο Σάσι ελίχθηκε από αριστερά και έκανε την σέντρα, με τον Λεόντσο να κάνει την κεφαλιά και να νικά τον Βάλε για το 1-1!

Διπλή ευκαιρία με Μάγκλιτσα

Ο Απόλλωνας προσπάθησε να απαντήσει άμεσα και στο 51' έφτιαξε σπουδαία διπλή ευκαιρία. Μετά από γύρισμα του Γιάκολις από δεξιά, ο Μάγκλιτσα έκανε το πλασέ, ο Βοζίνια έδιωξε δύσκολα, ο Κροάτης έγινε ξανά κάτοχος της μπάλας και έκανε νέο σουτ όμως ο γκολκίπερ της ΑΕΛ μπλόκαρα, κρατώντας το 1-1.

Καλύτερη η ΑΕΛ

Καλύτερη η ΑΕΛ στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης. Οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, έβγαζαν επιθέσεις κυρίως από αριστερά και έδειχναν να βρίσκονται πιο κοντά στο δεύτερο γκολ, σε αντίθεση με τον Απόλλωνα που έδειχνε επηρεασμένος από το γκολ της ισοφάρισης. Στο 63' οι "γαλάζιοι" προχώρησαν στην πρώτη τους κίνηση, με τον Σαρδινέρο να παίρνει την θέση του Γιάκολις.

Ανέβηκε ο Απόλλωνας

Απ' το 60' και μετά ο Απόλλωνας ισορρόπησε εκ νέου, με τις αλλαγές των Σαρδινέρο και Μαρτίνες να βοηθούν στην βελτίωση της εικόνας. Στο 67' είχαμε την επόμενη καλή φάση, η οποία ήταν για τους "γαλάζιους" με τον προωθημένο Γιούστε να κάνει την κεφαλιά και την μπάλα να φεύγει λίγο έξω.

Κοντά με Αλνταΐρ

Ισορροπημένο το παιχνίδι στην συνέχεια, με τις δύο ομάδες να φτιάχνουν εναλλάξ τις προϋποθέσεις και την ΑΕΛ να έχει κλασική ευκαιρία με τον Αλνταΐρ στο 79', όμως το συρτό δυνατό σουτ του στο 79' να περνά ελάχιστα έξω.

Μοιραίος ο Αρουαμπαρένα

Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΛ πίεσε περισσότερο, στο 91' έχασε κλασική ευκαιρία με τον Ζελάγια και στο 93' κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Αβραάμ από τον Ζελάγια. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Αρουαμπαρένα όμως είδε τον Βάλε να πέφτει σωστά στην αριστερή του γωνία και να μπλοκάρει την μπάλα στο 94', κρατώντας το 1-1.

ΑΕΛ: Βοζίνια, Λεάντρο, Αβραάμ, Φιντέλις, Λεόντσο (72'Αρουαμπαρένα), Λαφράνς, Αϊρόσα, Σάσι, Μιτρέα, Αλνταΐρ, Μπενίτεζ (75'Μέσκα).

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ:  Βάλε, Σακέτι, Άλεξ (66'Μαρτίνες), Ζοάο Πέδρο, Ζάντερ, Ρομπέρζ, Σκέμπρι (80'Ζελάγια),  Γιούστε, Γιάκολις (63'Σαρδινέρο), Άλεφ, Μάγκλιτσα.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αλνταΐρ, Λεάντρο, Αβραάμ, Βοζίνια - Πέδρο, Άλεφ, Σκέμπρι.  

 **Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Χρίστος Νικολαίδης, με βοηθούς τους Χαράλαμπο Χαραλάμπους και Παύλο Γεωργίου. 

***Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της ΒΕΤ ΟΝ ALFA. Τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy