ΑΝΑΤΡΟΠΗ και… συνέχεια στο αήττητο σερί (φώτος)

Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 6ης αγωνιστικής η Πάφος Fc κέρδισε με ανατροπή 2-1 τον Ερμή και έφτασε τους 8 βαθμούς. 

Στο 11’  με μια γκολάρα πίσω από το κέντρο ο Γεωργιάδης άνοιξε το σκορ, ενώ στο 48’ ο Ντομίγκεζ πέτυχε την ισοφάριση. Στο 73’ ο δυνατό σουτ ο Γκουλόν διαμόρφωσε το αποτέλεσμα. 

Με την επιτυχία της αυτή η παφιακή ομάδα συνέχισε το αήττητο της σερί για τέσσερα παιχνίδια (2 νίκες και δύο ισοπαλίες). Από την άλλη οι φτεροπόδαροι δέχθηκαν για τέταρτη φορά την ήττα. 

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης...
Mετά την έλευση των πρώτων αναγνωριστικών λεπτών οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που δημιούργησαν την πιο επικίνδυνη τελική προσπάθεια (3΄) με τον Ντεούλ να κάνει την επέλαση από δεξιά και να κάνει την μπαλιά όμως έδιωξε η άμυνα των φιλοξενουμένων. 

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ γκολ στο 11’ πίσω από το κέντρο
Με μια γκολάρα για highlights o Ερμής άνοιξε το σκορ. Στο 11’ ο Γεωργιάδης είδε μακριά από την εστία του (εκτός θέσης) τον Κόπριβετς και πίσω από το κέντρο τον κρέμασε γράφοντας το 0-1. Κάπως έτσι οι φιλοξενούμενοι χωρίς να είναι καλύτεροι κατάφεραν να μπουν σε θέση οδηγού. 

Η συνέχεια έφερε την Πάφο να μην έχει καθαρό μυαλό έχοντας ανούσια κατοχή, ενώ από την άλλη ο Ερμής ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος στις κόντρα αντεπιθέσεις. Όλα αυτά με συμπλήρωση 29 λεπτών αγώνα. 

Το έφερε το ματς στα μέτρα του ο Ερμής…
Τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης είχε και στα επόμενα λεπτά πριν ανάπαυλα ο Ερμής. Δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα κράτησε το υπέρ του προβάδισμα, ενώ στο 39’ λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο γκολ. Πιο συγκεκριμένα, μετά από ωραία αντεπίθεση ο Γουίκς βγήκε σε θέση τετ-α-τετ όπως ο Κόπριβετς βγήκε σωτήρια και τον ανέκοψε. 

1-1 στο 49’ με Ντομίνγκεζ
Αλλιώτικη στην επανάληψη... Η Πάφος μπήκε πολύ δυνατά στο β’ μέρος και στο πρώτο λεπτό απώλεσε με τον νεοεισελθόντα Καμαρά μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση.  Παρόλα αυτά, στην αμέσως επόμενη ευκαιρία στο 49 ' τα κατάφερε… Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γιάνζα ο Ντομίνγκεζ με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-1. 
 
Νέο ενδιαφέρον… 
Η γρήγορη ισοφάριση των γηπεδούχων δημιούργησε ταυτόχρονα και νέο ενδιαφέρον. Το παιχνίδι άνοιξε, έγινε γρήγορο και η μπάλα ανεβοκατέβαινε. Από στημένη μπάλα η Πάφος δημιούργησε δύο καλές φάσεις (56’-61’), ενώ ο Ερμής απάντησε στο 63’ όταν μετά από λάθος γύρισμα του Χόριτς, ο Τσούμου μπήκε στη φάση ωστόσο ο Κόπριβετς βγήκε σωτήρια διώχνοντας με τα πόδια. 

Ολική ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο 74’ με Γκουλόν
Η επιμονή της Πάφου για την ολική ανατροπή έπιασε τόπο στο 74΄. Μετά από μια φάση διαρκείας ο Σταύρου έκανε το σουτ, ο Αραμπατζής απόκρουσε ασταθώς και επαναφορά ο Γκουλόν με δυνατό βολέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα γράφοντας το 2-1 μέσα ξέφρενους πανηγυρισμούς. 

Ευκαιρία για Ερμή
Στο 81’ οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλευόμενοι αμυντική αδράνεια δημιούργησαν καλή ευκαιρία για την ισοφάριση. Κερδίζοντας μέτρα στο γήπεδο, ο Γουίκς μπήκε στην περιοχή και με πλασέ ανάγκασε τον Κόπριβετς με δυσκολία να διώξει τη μπάλα. 

ΟΛΑ για την ισοφάριση… 
Μη έχοντας άλλη επιλογή ο Ερμής τα έδωσε όλα στην επίθεση για να κερδίσει αν μη τι άλλο τον έναν βαθμό. Άσκησε πίεση στην Πάφο και στο 89’ απώλεσε απίστευτη ευκαιρία. Ο Πατσέκο εντελώς μόνος από το μισό μέτρο έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. 

Κάπως έτσι η ώρα πέρασε με την Παφιακή ομάδα να κρατά την ανατροπή με 2-1 και δίχως να πραγματοποιεί μεγάλη εμφάνιση πανηγύρισε τη δεύτερη της νίκη στο πρωτάθλημα. Στην αντίπερα, τέταρτη ήττα για τον Ερμή που σίγουρα δεν άξιζε να χάσει βάσει της συνολικής εικόνας ή των ευκαιριών. 

ΠΑΦΟΣ: Κόπριβετς, Ντομίνκεζ, Χόριτς, Πογιέτ (46' Καμαρά), Μπρουλς, Ντεουλ, Γκάμποβς,Τζανζα, Μοστεφά,Γκουλόν, Κοβαλένκο (69' Σταύρου)

ΕΡΜΗΣ: Αραμπατζής, Ιμερένκοφ, Μαρτίνιουκ (81′ Σαδραβέλης), Νταμτζέφσκι, Χριστοφή, Φρίμπογκ, Εμεγκάρα, Γεωργιάδης (71' Πατσέκο), Τσίνα (61' Τσούμου), Γουίκς, Ψάλτης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χόριτς (3η) / Ιμερένκοφ, Φρινμπόργκ, Μαρτίνιουκ (3η)

**Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Χρυσοβαλάντης Θεουλή, με βοηθούς τους Νίκο Καλησπέρα και Χρίστο Ε. Χρίστου.

-ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (7η): ΑΕΛ-Πάφος / Ερμής-Ομόνοια 

**Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της ΒΕΤ ΟΝ ALFA. Τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy