Συνεχίζει ακάθεκτη... (φώτος)

 

 

Έστω και αν αγχώθηκε στα τελευταία λεπτά η Δόξα κατάφερε να κρατήσει το υπέρ της προβάδισμα και τέλος να κερδίσει 2-1 τον Άρη στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής.  

Σε ό,τι αφορά την διακύμανση του σκορ η Δόξα πέτυχε το 1-0 στο 17’ με τον Ρεδόνδο, ενώ διπλασίασε τα τέρματά της στο 63’ με τον Ασαμόα. Στο 80’ ο Πάγκολος μείωσε και έδωσε μεγάλο ενδιαφέρον στο τελευταίο δεκάλεπτο όμως παρά τις ευκαιρίες που βρήκε δεν άλλαξε κάτι.

Με την επιτυχία της αυτή η ομάδα της Κατωκοπιάς έφτασε τους 10 βαθμούς, ενώ ο Άρης έμεινε στους 3. 

Ξεκίνημα με γκολ αλλά… οφσάιντ 
Πριν καλά-καλά ζεσταθούν οι  ποδοσφαιριστές και δη στο 3’ η Δόξα έστειλε την μπάλα στα δίκτυα με προβολή του Σαντίν μετά από σέντρα του Ιωάννου. Ο βοηθός όμως Μιχάλης Μαρίνου σήκωσε την σημαία και καταλόγισε τον επιθετικό των γηπεδούχων σε θέση οφσάιντ. 

Από κει και πέρα στο 6’ ο Άρης κατέγραψε την πρώτη του τελική προσπάθεια όταν μετά από σέντρα του Ράντου ο Φράγκου έπιασε την κεφαλιά όμως η μπάλα έφυγε έξω. 

Πρώτη ευκαιρία για Δόξα
Χρειάστηκε να περάσουν 12 λεπτά αγώνα ώστε η Δόξα να καταγράψει ευκαιρία. Συγκεκριμένα, ο Ζαλτ μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ όμως η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και βγήκε μόλις έξω σε κόρνερ. 
1-0 με Ρεδόνδο η Δόξα στο 18’
Το αγωνιστικό ανέβασμα της Δόξα απέφερε καρπούς στο 18’.  Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ζατλ έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα αποκρούστηκε ασταθώς από τον Νουρεντινόφσκι και από κοντά ο Ρεδόνδο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα

Ανέβηκε ο Άρης, την μεγάλη ευκαιρία όμως η Δόξα στο 40’ 
Μετά το γκολ ο Άρης προσπάθησε να ανέβει χωρίς όμως να δημιουργεί κάποια ευκαιρία. Η Δόξα όμως εξακολουθούσε να είναι πιο επιθετική και επικίνδυνη στον αντίποδα. Μάλιστα στο 40’ απώλεσε μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει δεύτερο γκολ με τον Σάντικ να φεύγει στην πλάτη της άμυνας και να κρεμάει τον Νουρεντινόφκσι που δεν προχώρησε σε έξοδο. Παρά την εξαιρετική του επινόηση η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε λίγο έξω. 

Ο Ζατλ σκόραρε 53 ακυρώθηκε ως οφσάιντ
Καλή ευκαιρία στο ξεκίνημα του ημιχρόνου για τον Άρη με τον Νικολίτα να στέλνει από πλάγια την μπάλα άουτ. Η Δόξα από την πλευρά της έχασε ευκαιρία με τον Σαντίκ που μπήκε επικίνδυνα στο 51' στην περιοχή όμως τελευταία στιγμή έκοψαν οι αμυντικοί. Στο 58 ο Γιούσεφ έχασε καλή ευκαιρία στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω με κεφάλια μετά από φάουλ.

2-0 με Ασαμόα στο 63’
Στο 63΄η Δόξα με κόντρα αντεπίθεση κατάφερε να κάνει το 2-0. Ο Λουίς Κάρλος έκανε τη σέντρα και ο Ασαμόα μέσα από την περιοχή διπλασίασε τα γκολ της ομάδα του.
Έχοντας το καθαρό σκορ υπέρ της η Δόξα βρήκε ανοικτούς χώρους γα να πετύχει και τρίτο γκολ. Πιο συγκεκριμένα, στο 70' ο Ενινφούλ από κοντά δεν μπόρεσε να κάνει το 3-0 αφού ο Νουρεντινόσκι απόκρουσε εντυπωσιακά το πλασέ του

2-1 με Πάγκαλο στο 80'
Μείωσε ο Άρης και έδωσε νέο ενδιαφέρον το ματς. Μετά από κάθετη πάσα του Ενγκολόκ ο Πάγκαλος βγήκε στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε εύστοχα τον Γρεμσλ για το 2-1. 

Στο τελευταίο 10λεπτο ο Άρης τα έδωσε όλα στην επίθεση και πίεζε για το γκολ της ισοφάρισης. Στο 89’ απώλεσε τεράστια ευκαιρία για να τα καταφέρει με σουτ του Μετζέτοβιτς, ενώ η Δόξα στην τελευταία φάση του αγώνα με ανοικτή όλη την άμυνα έφτασε μια ανάσα από το τρίτο γκολ. Μπορεί να μην τα κατάφερε όμως το 2-1 ήταν αρκετό για να της χαρίσει άλλη μια πολύ σημαντική νίκη.

Ο Άρης που δεν ήταν κακός στην αναμέτρηση ξύπνησε αργά ώστε  να διεκδικεί κάτι καλύτερο. 

ΔΟΞΑ: Γκρεμσλ, Σισοκό (64΄Γκόμες), Μπα (83' Λεάντρο), Μουχτάρης, Ρεδόνδο, Λουίς Κάρλος (90' Κένιτι), Ασαμόα, Ζατλ, Ιωάννου, Ενινφούλ, Σαντίκ

ΑΡΗΣ: Νουρεντινόσκι, Μουλόπουλος, Χριστοφόρου (67' Αλέξε), Μεντζεντοβιτς, Φράγκος (56' Πάγκαλος), Νικολίτα, Ντρομπάροβ, Ντε Πάουλα, Νγκολοκ, Γιούσεφ (67' Κυριάκου), Ράντου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: - / Ντρομπάροβ, Ενγκολό

-ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (7η): ΑΠΟΕΛ-Δόξα/Άρης-ΑΕΚ 

**Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Βασίλης Δημητρίου, με βοηθούς του Μιχάλη Σωτηρίου και Μιχάλη Μαρίνου.

**Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της ΒΕΤ ΟΝ ALFA. Τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy