Κίνηση ενόψει Euro ή... εξ' ανάγκης;

Στα δύο τελευταία παιχνίδια της Εθνικής μας ομάδας με Ελλάδα και Βέλγιο, ένα νέο στοιχείο έκανε την εμφάνισή του.

Και στα δύο παιχνίδια ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός Ραν Μπεν Σιμόν επέλεξε να παρατάξει εντεκάδα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, κάτι που είχαμε αρκετέ χρόνια να δούμε. Απέναντι στην Ελλάδα ήταν οι Λαΐφης, Κατελάρης και Αντωνιάδης ενώ απέναντι στο Βέλγιο οι δύο πρώτοι μαζί με τον Μερκή.

Το ενδιαφέρον έχει να κάνει με τον λόγο που επέλεξε τον συγκεκριμένο σχηματισμό ο Ισραηλινός προπονητής. Ήταν θέμα επιλογής, αφού θεωρεί ότι με τρία στόπερ και δύο μπακ – χαφ η Εθνική μας μπορεί να φέρει την πολυπόθητη διάκριση στην επόμενη προκριματική φάση (Euro 2020) ή ήταν αναγκαστική κίνηση, μιας και απουσίαζαν οι δύο κλασικοί εξτρέμ (Χριστοφή – Εφραίμ) και χωρίς αυτούς δεν μπορούσε να λειτουργήσει το 4-3-3 σε 90λεπτο;

Ότι κι αν ισχύει, το σημαντικό είναι ότι ο Μπεν Σιμόν έδειξε ξανά ότι δεν είναι προπονητής που έχει ένα πλάνο και πορεύεται. Είναι… ανοιχτόμυαλος κόουτς, ευέλικτος που του αρέσει να διαμορφώνει ανάλογα την ομάδα του από παιχνίδι σε παιχνίδι. Και το σχήμα με τρία στόπερ μπορεί να μην έφερε βαθμούς στα (αδιάφορα) παιχνίδια με Ελλάδα και Βέλγιο, αλλά μπορεί να είναι ο… οδηγός για ένα καλύτερο μέλλον.