ΞΕΣΠΑΣΜΑ και επιστροφή στις νίκες (Φώτος)

Τρία παιχνίδια χωρίς νίκη ήταν υπεραρκετά για μια ομάδα όπως η ΑΕΚ που έχει ως στόχο την κατάκτηση του τίτλου. Η ομάδα της Λάρνακας έψαχνε ένα ξέσπασμα και μια εμφατική νίκη και την πέτυχε στο Σαββατιάτικο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη. Η ομάδα του Ιμανόλ Ιντιάκεθ επικράτησε με 5-0, με τους Τρισκόφσκι και Τολεμές να έχουν από δύο γκολ και τον Ακοράν να σκοράρει το επόμενο. Απόλυτη κυριαρχία από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό για την ΑΕΚ που πέτυχε τέσσερα γκολ στο πρώτο μέρος. Αντίθετα απογοήτευσε ο Άρης στο ντεμπούτο του Γιάννη Χριστόπουλο και έπαιξε για ένα ημίχρονο με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Ευσταθίου στο 41'.

Πριν το 5λεπτο, ευκαιρία και γκολ!

Από τα πρώτα λεπτά η ΑΕΚ έδειξε την επιθετική της διάθεση και έψαξε το γρήγορο γκολ. Είχε την πρώτη καλή φάση στο 2' με τον Ακοράν να πλασάρει άστοχα από καλή θέση μετά από πάσα του Τολεμές και στο 4' οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ο πρώτος ήταν ο δημιουργός με ωραία κάθετη πάσα και ο δεύτερος, ο Φλοριάν Τολεμές αυτός που έγινε αποδέκτης της μπάλας από δεξιά και εντός περιοχής, κάνοντας το σουτ και νικώντας τον Νουρεντινόσκι για το 1-0!

Ανέβηκε ο Άρης, ευκαιρία η ΑΕΚ

Το επόμενο δεκάλεπτο κύλησε με τον Άρη να δείχνει διάθεση να αντιδράσει και να ανεβαίνει μέτρα στο γήπεδο, δημιουργώντας προϋποθέσεις κυρίως από αριστερά. Η επόμενη καλή φάση όμως ανήκε εκ νέου στην ΑΕΚ, με τον σκόρερ Φλοριάν να κάνει το αριστερό πλασέ στην κίνηση και την μπάλα να χτυπά στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Κυριαρχία και 2-0!

Απ΄ το 20' και μετά η ΑΕΚ κυριάρχησε πλήρως, έφτιαξε δύο καλές φάσεις με Λαρένα και Φλοριάν σε 23' και 26' και στο 29' έφτασε στο 2-0! Ο Φλοριάν ελίχθηκε ωραία από δεξιά και έκανε την παράλληλη πάσα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Τρισκόφσκι κινήθηκε σωστά και πλάσαρε εύστοχα για το 2-0.

Πάρτι και... Ακοράν!

Πάρτι για την ΑΕΚ που στο 34' έφτασε και σε τρίτο γκολ! Σκόρερ αυτή την φορά ο Ακοράν, που πήρε την μπάλα απ' την πάσα του Φλοριάν, έκανε κοντρόλ και έφτασε στο ύψος της μεγάλης περιοχής. Έφερε την μπάλα στο αριστερό και με ένα έξυπνο, συρτό αριστερό σουτ νίκησε τον Νουρεντινόσκι για το 3-0!

Πέναλτι, κόκκινη και 4-0!

Θα περίμενε κανείς να... σβήσει τις μηχανές η ομάδα του Ιμανόλ Ιντιάκεθ, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Στο 41' μετά από κάθετη πάσα του Τομάς στον Φλοριάν, ο Γάλλος ανατράπηκε εντός περιοχής απ' τον Ευσταθίου που αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Ο Τρισκόφσκι ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον συμπατριώτη του Νουρεντινόφσκι για το 4-0 στο 42'! Αυτό ήταν το σκορ ημιχρόνου.

Δέκα λεπτά και 5-0!

Δέκα λεπτά ήταν αρκετά για την ΑΕΚ στην επανάληψη για να φτάσει και σε πέμπτο γκολ! Μουρίγιο και Ακοράν συνδυάστηκαν ωραία από δεξιά, ο τελευταίος έκανε το γύρισμα στο κατάλληλο σημείο εκεί που ο Φλοριάν κινήθηκε στην πορεία της μπάλας και με ωραίο πλασέ έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίκτυα για το 5-0 στο 56'!

Eπιθετικός μονόλογος

Ο επιθετικός μονόλογος συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά και η ΑΕΚ έφτασε ξανά κοντά στο γκολ. Στο 62' ο Ακοράν με ωραία ατομική προσπάθεια απείλησε αλλά ο Νουρεντινόφσκι έδιωξε σε κόρνερ και στο 64' ξανά ο γκολκίπερ του Άρη είπε "όχι" στην κοντινή κεφαλιά του Καταλά.

Επιστροφή στις νίκες

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με την ΑΕΚ να κυριαρχεί και να φτάνει στην μεγάλη νίκη με 5-0, επιστρέφοντας στις νίκες μετά από τα τρία σερί αρνητικά αποτελέσματα. Αντίθετα ο Άρης στην πρεμιέρα του Γιάννη Χριστόπουλου απογοήτευσε και γνώρισε την εντός έδρας συντριβή.

ΑΡΗΣ: Νουρεντινόσκι, Μουλόπουλος, Ευσταθίου, Αουρέλιο (46'Παναγή), Ιονίτσα (68'Μαμμίδης), Νικολίτσα, Λεονάρντο, Κυριάκου, Νγκολόκ, Γιούσεφ (78'Παχίπης), Ράντου.

ΑΕΚ: Πάμπλο, Μοϊσόφ, Καταλά, Λαρένα (64'Κάσες), Ακοράν, Τομάς, Τέτε, Τρισκόφσκι (74'Ρουσιάς), Μουρίγιο (60'Νέλσον), Λαμπάν, Τολεμές.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αουρέλιο, Ιονίτσα - Μουρίγιο.

ΚΟΚΚΙΝΗ: Ευσταθίου (2η κίτρινη)

**Διαιτητής της αναμέτρησης ο Νεόφυτος Νεοφύτου με βοηθούς τους Ανδρέα Ανδρέου και Γιώργο Σάββα.

**Ντεμπούτο στον πάγκο του Άρη για τον Ελλαδίτη Γιάννη Χριστόπουλο.

**Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της ΒΕΤ ΟΝ ALFA. Τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy